Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Prästagårdsvägen 18

Arrie Vellinge

3 995 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning!

Söndag 26/5 15.30-16.30

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 83 kvm + 55 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1909 [1868]
Uppvärmning Värmepump [luft/vatten] Nibe 2016, golvvärme samt kamin [contura]
Ventilation Självdrag samt mek frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 15 maj 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 191 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Golvytan på bottenplan är på ca 68 kvm och ovanvåningen är ca 34 kvm.

Fiber finns förberett och kommer kopplas in under 2019 enligt senast information. Nuvarande ägare har ej betalt detta än och kostnaden kommer läggas på köparen. [ca 15.000-18.000]. Just nu är Fiberdragningen i Glostorp. Nuvarande ägare har router kopplat till mobilt bredband.
Fastighetsbet. Arrie 34:1

Övriga byggnader

På tomten finns ytterligare en byggnad om 55 kvm som idag används som garage samt förråd. Här finns stor potential att bygga ut/bygga om för extra kvadratmeter för den som önskar. Vatten/avlopp samt el finns utdraget, Fantasin är det enda som sätter gränserna.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 29 975 kr/år
varav
Uppvärmning: 19 271 kr
VA: 4 132 kr
Renhållning: 1 840 kr
Försäkring: 4 732 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaden ingår även elförbrukningen.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 275 000 kr varav mark 1 029 000 kr
Summa pantbrev 2 579 000 kr
Tomt
Areal: 749 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Fantastiskt renoverat gathus med rapsfälten som granne! Missa inte filmen!

Välkommen till en, i princip nyproducerad gammal, skånelänga. Renoverad med varsam hand och med känsla för detaljer och tidstypiska attribut.
Yteffektiv till max där de sociala utrymmenas perfekta disponering skapar ytor för umgänge och direktaccess till trädgården under sommarhalvåret. Väl tilltaget badrum med samtliga bekvämligheter som önskas. Ett sovrum på entréplan och två på ovanvåningen tillsammans med en gästtoalett. För dig som vill växa i huset och utöka kvadratmeterna finns det även en komplementbyggnad på tomten med stor potential för utbyggnad och upprustning.


Huset är byggt 1868 och har genomgått en totalrenovering sedan 2016/2017 i sin helhet. Med sina välplanerade kvadratmetrar får man det lättskötta huset där sovrummen medvetet gjorts mindre medan de gemensamma utrymmena är mer än generösa såsom stort badrum där familjen slipper trängas samt det kombinerade allrummet/köket som är husets hjärta.

Det modernt utrustade köket möter originalbalkar och spröjsade stora dörrpartier ut mot den äldre prunkande trädgården. Ljus norrlandsfura täcker genomgående golvytan i huset och putsade vitmålade väggar möter varmgrå linoljefärg på snickerier, en köpenhamnsgrön ytterdörr och en harmonierande grön kulör på trappan till ovanvåningen.

Helkaklat badrum nere med marockansk betongklinker på golven. Kombinerat badrum/tvättrum med tvättmaskin och torktumlare från 2016 med generös bänkyta (matt vitlaserad limträ) samt förvaring undertill i . Rymlig walk in shower med tak- och handdusch. Duschblandare (tapwell), Toalett (IDO), handfat (Duravit), tvättställ samt blandare (Tapwell). Mindre WC på ovanvåning allt gjort under 2017. Toalettstol (IDO), tvättställ (Duravit), halvkaklade väggar, marockansk betongklinker samt badrumsskåp från byggfabriken.

Arrie by med sina ca 200 invånare är fyllt av äldre gathus och skånelängor från förr och som idag rymmer gott om familjer, ett aktivt byalag med många medlemmar, brunchcafé, onsdagskonditori, byadagis och hästhagar. I byahuset samlas folk för firande vid bl.a. valborg, midsommar och lucia, årliga loppisar och cykelfester.

Det stora nybyggda dagiset har plats för över 60 barn både från byn och närområdet, insprängt mitt i de vackra sädesfälten. I grannbyn Västra Ingelstad finns välrenommerade F-9 skolan Framtidskompassen där barn från Arrie förskola har förtur, skolbussen till Västra Ingelstad stannar precis utanför huset. I Västra Ingelstad finns även en helt nybyggd förskola, ett mindre badhus på Månstorps Ängar och Formtoppens gym. Med tillåtande pendlingsavstånd till både Malmö, Lund, Köpenhamn och Trelleborg ligger Arrie väl placerat. Denna delen av söderslätt bjuder på en uppsjö av fina golfbanor och Arriesjön med sina löpning- och promenadstråk. Cykelbana till Käglinge kommer stå klar i december 2019 och ger då även tillgång till stadsbuss till Malmö. 10 minuters cykeltur med cykelbana som startar precis intill tomten tar er till pågatåg mot Trelleborg eller Malmö/Lund. Buss till Vellinge går från byn. För er som vill ha närheten till staden men ändå vill leva det lugna livet på landet i en levande by finns möjligheten här.Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering