NYPRODUKTION TILL SALU

Förutom upplevelsen finns skillnader även i själva processen. Oftast investerar du i något som inte är byggt ännu, eller håller på att byggas. Hur affären ser ut påverkas också av om det är hus eller lägenhet och när du kommer in i projektet. Vi är proffs på våra lokala marknader med lång erfarenhet av olika typer av nyproduktion och med kunskap om bostadsområdens framtida potential. Med oss vi din sida kan du fatta väl underbyggda beslut och vara helt trygg genom hela din bostadsaffär.

Län

Vikhem etapp V

Vikhem, Staffanstorp

Verkstadsgatan och Klackgatan, Etapp 2!

Teg, Umeå

Strandängsgatan 1-8

Näsby Park, Täby

VASAGATAN 17 A-D / MAX SIEVERTS GATA 6A-C

Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Hamnpromenaden/Havslänken

Norrtälje Hamn, Norrtälje

HSB brf Mariehöjd 8, Skärvstensgatan 42 - 46

Mariehöjd, Umeå

Löfströms allé 4

Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Brännäsgatan 2

Norrtälje Hamn, Norrtälje

Slottsängen

Näsby Park, Täby

Skomakargatan, Etapp 4!

Teg, Umeå

Verkstadsgatan och Klackgatan, Etapp 3!

Teg, Umeå

HSB Brf Mariehöjd 7, Skärvstensgatan 32 och Skärvstensgatan 34

Mariehöjd, Umeå

ATT KÖPA NYPRODUKTION

NYPRODUKTION

För specifik information och förutsättningar gällande bostadsprojektet som du är intresserad av hittar du alltid på projektets hemsida. Du är dock alltid varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor.

Intresseanmälan

När det sagt klick och du har hittat din drömbostad anmäler du först ditt intresse. Oftast på bostadsprojektets hemsida. När anmälan är gjord får du förhandsinformation med inbjudan till säljstarten och i vissa fall företräde att teckna dig för köp. Tidpunkten för anmälan utgör ofta din köplats.

Säljstart

Många projekt har en säljstart för sina VIP-kunder och en allmän som är öppen för alla. Vid säljstart närvarar fastighetsmäklare och representanter från bostadsproducenten, bostadsrättsföreningen och/eller husleverantören som presenterar projektet i form av ritningar, planlösningar, prislistor, tillvalsmöjligheter och annat försäljningsmaterial.

KÖPANMÄLAN

Väljer du gå vidare med köpet behöver du göra en köpanmälan. När och hur man lämnar in sin köpanmälan skiljer sig mellan olika bostadsproducenter. Försäkra dig om vad som gäller för ditt projekt. Fastighetsmäklaren kontaktar sedan alla enligt den turordning som bostadsproducenten bestämt med en förfrågan om man vill fullfölja köpet.

BOKNINGS-/RESERVATIONSAVTALET

Är det svar ja är det dags att teckna bokningsavtal och betala in bokningsavgiften. Summan varierar men brukar ligga runt 20 000-50 000 kr. Vissa bostadsproducenter vill även se ditt lånelöfte. Ett bokningsavtal är inte juridiskt bindande men väljer du att hoppa av så kan du förlora en del av din bokningsavgift. I vissa projekt utgår bokningsavtalet och istället tecknas förhandsavtal eller upplåtelseavtal direkt.

FÖRHANDSAVTAL VID BOSTADSRÄTT

Är ett juridiskt bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen som tecknas cirka 12-30 månader före inflyttning. Du gör ofta en förskottsbetalning på ett belopp som bestäms av bostadsrättsföreningen men brukar vara runt 100 000 kr. Eventuell tidigare betald bokningsavgift tillgodoräknas. Nu behöver du visa upp ditt lånelöfte.

TILLVAL

Utöver basstandarden har du ofta möjligheten att påverka inredning och material. Det kan vara tapeter, skåpluckor, beslag eller en justerad planlösning. Ibland finns fria val som är kostnadsfria men de allra flesta är mot en extra kostnad.

UPPLÅTELSEAVTAL (BOSTADSRÄTT)

Så fort Bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har blivit godkänd och registrerad hos Bolagsverket är det dags att teckna upplåtelseavtalet, vilket brukar vara ungefär sex månader innan inflyttning. Vid det tillfället betalar du också en handpenning, ca 10 % av köpeskillingen med avdrag för tidigare inbetalningar. Bostadsrättsföreningen gör en kontroll av din ekonomi och du blir formellt medlem i föreningen.

KÖPE- OCH ENTREPRENADAVTAL (ÄGANDERÄTT)

För köp av äganderätt och äganderättslägenhet tecknas istället ett köpekontrakt för fastigheten och ett entreprenadavtal för byggnationen. Här framgår alla överenskommelser om köpet. I samband med tecknandet ska du betala en handpenning om max 10 % av köpeskillingen. Här behöver du visa upp ditt lånelöfte.

SLUTBESIKTNING

Ett par veckor före tillträdet besiktigas din bostad av en opartisk besiktningsman. I de allra flesta projekt bjuds du in till en besiktningsgenomgång. Om du har gjort tillval kontrolleras dessa samt att det byggnadstekniska är korrekt utfört. Eventuella besiktnings-anmärkningar åtgärdas därefter av bostadsproducenten innan du flyttar in.

ÄNTLIGEN TILLTRÄDE

Du får nycklarna till ditt nya hem mot uppvisat kvitto att bostaden och eventuella tillval är finansierade. Byggbolaget kontaktar och tilldelar en dag och tid för inflyttning för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

GARANTIBESIKTNING

Efter två år genomförs en garantibesiktning av en oberoende besiktningsman som granskar om nya fel har uppstått sedan slutbesiktningen samt om bostadsproducenten ska stå för kostnaden för att åtgärda dessa.