NYPRODUKTION TILL SALU

Att köpa eller sälja en bostad är lika mycket en känslomässig som finansiell investering. Att dessutom köpa nyproduktion är en upplevelse som skiljer sig rätt rejält från att köpa en begagnad bostad. Tänk att få vara först in, allt är nytt och fräsch, möjlighet att få påverka färg, inredning och material. Samt ingen budgivning – hörde vi en änglakör?

Det är inte alls konstigt att nyproduktion är så populärt men förutom upplevelsen så är även själva processen annorlunda. Oftast investerar du i något som inte är byggt ännu, eller håller på att byggas. Det finns också skillnader beroende på om det är hus eller lägenhet och när du kommer in i projektet. Vi är proffs på lokala marknader och har lång erfarenhet om bostadsområdens framtida potential. Med oss vi din sida hjälper vi dig att fatta underbyggda beslut så att du blir trygg i din bostadsaffär.

Här nedan kan du se nyproducerade bostäder till salu

Län

Verkstadsgatan och Klackgatan

Teg, Umeå

Strandängsgatan 1-8

Näsby Park, Täby

VASAGATAN 17 A-D / MAX SIEVERTS GATA 6A-C

Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Hamnpromenaden 9

Norrtälje Hamn, Norrtälje

Löfströms allé 4

Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Slottsängen

Näsby Park, Täby

Centralgatan 15

Holmsund, Umeå

Nifsarp Sjötuna 1

Nifsarp, Eksjö

Jönköpingsvägen

Habo, Habo

ATT KÖPA NYPRODUKTION

NYPRODUKTION

Nedtill har vi sammanfattat resan till ditt nya hem i stora penseldrag. Du hittar all information om processen för just det specifika bostadsprojekt som du är intresserad av. Du kan alltid kontakta oss med dina frågor.

Intresseanmälan

När det sagt klick och du har hittat din drömbostad anmäler du först ditt intresse. Oftast på bostadsprojektets hemsida. När anmälan är gjord får du förhandsinformation med inbjudan till säljstarten och i vissa fall företräde att teckna dig för köp. Tidpunkten för anmälan utgör ofta din köplats.

Säljstart

Många projekt har en säljstart för sina VIP-kunder och en allmän som är öppen för alla. Vid säljstart närvarar fastighetsmäklare och representanter från bostadsproducenten, bostadsrättsföreningen och/eller husleverantören som presenterar projektet i form av ritningar, planlösningar, prislistor, tillvalsmöjligheter och annat försäljningsmaterial.

KÖPANMÄLAN

Väljer du gå vidare med köpet behöver du göra en köpanmälan. När och hur man lämnar in sin köpanmälan skiljer sig mellan olika bostadsproducenter. Försäkra dig om vad som gäller för ditt projekt. Fastighetsmäklaren kontaktar sedan alla enligt den turordning som bostadsproducenten bestämt med en förfrågan om man vill fullfölja köpet.

BOKNINGS-/RESERVATIONSAVTALET

Är det svar ja är det dags att teckna bokningsavtal och betala in bokningsavgiften. Vissa bostadsproducenter vill även se ditt lånelöfte. Ett bokningsavtal är inte juridiskt bindande men väljer du att hoppa av så kan du förlora en del av din bokningsavgift. I vissa projekt utgår bokningsavtalet och istället tecknas förhandsavtalet eller upplåtelseavtal direkt.

FÖRHANDSAVTAL VID BOSTADSRÄTT

Är ett juridiskt bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen som tecknas cirka 12-30 månader före inflyttning. Du gör ofta en förskottsbetalning på ett belopp som bestäms av bostadsrättsföreningen och varierar beroende på hur långt man kommit i projektet. Eventuell tidigare betald bokningsavgift tillgodoräknas. Här behöver du visa upp ditt lånelöfte.

TILLVAL

Utöver basstandarden har du ofta möjligheten att påverka inredning och material. Det kan vara tapeter, skåpluckor, beslag eller en justerad planlösning. Ibland finns fria val som är kostnadsfria men de allra flesta är mot en extra kostnad.

UPPLÅTELSEAVTAL (BOSTADSRÄTT)

Så fort Bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har blivit godkänd och registrerad hos Bolagsverket är det dags att teckna upplåtelseavtalet, vilket brukar vara ungefär sex månader innan inflyttning. Vid det tillfället betalar du ibland handpenning. Storleken på handpenningen kan variera. Stäm av med ansvarig mäklare för att se vad som gäller i just det projektet. Bostadsrättsföreningen gör en kontroll av din ekonomi och du blir formellt medlem i föreningen.

KÖPE- OCH ENTREPRENADAVTAL (ÄGANDERÄTT)

För köp av äganderätt och äganderättslägenhet tecknas istället ett köpekontrakt för fastigheten och ett entreprenadavtal för byggnationen. Här framgår alla överenskommelser om köpet. I samband med tecknandet ska du betala en handpenning om max 10 % av köpeskillingen. Här behöver du visa upp ditt lånelöfte.

SLUTBESIKTNING

Ett par veckor före tillträdet besiktigas din bostad av en opartisk besiktningsman. I de allra flesta projekt bjuds du in till en besiktningsgenomgång. Om du har gjort tillval kontrolleras dessa samt att det byggnadstekniska är korrekt utfört. Eventuella besiktnings-anmärkningar åtgärdas därefter av bostadsproducenten innan du flyttar in.

ÄNTLIGEN TILLTRÄDE

Du får nycklarna till ditt nya hem mot uppvisat kvitto att bostaden och eventuella tillval är finansierade. Byggbolaget kontaktar och tilldelar en dag och tid för inflyttning för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

GARANTIBESIKTNING

Efter två år genomförs en garantibesiktning av en oberoende besiktningsman som granskar om nya fel har uppstått sedan slutbesiktningen samt om bostadsproducenten ska stå för kostnaden för att åtgärda dessa.

VÅRA PARTNERS

EKONOMI

EKONOMI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed lacinia massa eget metus luctus varius.

JURIDIK

JURIDIK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed lacinia massa eget metus luctus varius.