Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Matrosvägen 12

Gimonäs Umeå

5 195 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Onsdag 22/9 12.00-13.00

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea + Biarea 120 kvm + 85 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1955 Ombyggt 2011
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till och frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 12 september 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 105 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Fastighetsbet. Kabelbanan 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 42 240 kr/år
varav
Uppvärmning: 16 463 kr
El: 16 030 kr
VA: 8 407 kr
Renhållning: 1 340 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar 16 A säkring (2 263kr/år inkluderat i ovan driftkostnader), hushållselförbrukning 13 767 kwh senaste 12 månaders perioden Fjärrvärmeförbrukning 17 871 kwh senaste 12 månaders perioden. Fast avgift tillkommer 3 900 kr/år inkluderat i ovan driftkostnader. Nuvarande ägare har förbrukat 138 kubik vatten Till driftkostnaden tillkommer även hemförsäkring samt fastighetsskatt, ej medtaget ovan.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 951 000 kr varav mark 935 000 kr
Summa pantbrev 3 325 000 kr
Tomt
Areal: 611 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Renoverad villa i skyddat sydvästläge!

Välkommen till denna mysiga och välrenoverade villa på mycket fint sydvästläge. Entréplan disponerar gästvänliga och renoverade sällskapsytor med fint ljusinsläpp. Övre plan fördelar tre välplanerade sovrum samt ett kontor. I källarvåningen når ni renoverad relax, tvättstuga och fin gillestuga. På entréplan nås även ett renoverat badrum och övervåningen har en wc. Huset har en mycket trivsam planlösning och karaktäriseras av fint ljusinsläpp och genomgående smakfulla ytskikt samt stilfulla renoveringar. Två öppna spisar ger extra mysfaktor till boendet. Den fina tomten i sydväst har ett skyddad och solfyllt läge. Trädgården har mycket gott och ätbart att erbjuda i form av; plommonträd, äppel- och päronträd, hallon, björnbär, vinbär samt rabarber. Fristående garage. Flertalet större renoveringar gjorda.

Här bor ni med gång- och cykelavstånd till NUS, Universitet, Ica Maxi samt den vackra älvspromenaden. I området finns förskola/skola, elljusspår samt fina busskommunikationer med centrumkärnan. Inte långt bort ligger fina Grössjön med fina naturupplevelser.
HALL
Välkommen in till tillbyggd och rymlig hall. Skjutgarderober ger dolda och praktiska förvaringsmöjligheter. Här finns också plats för kapphylla och skohylla. På golvet ligger en grå matta och golvvärme värmer skönt under frusna fötter. Ett trappsteg upp når ni inre hall som trivsamt fördelar samtliga ytor i entréplan samt trapp upp till övre plan och ner till källarplan.

VARDAGSRUM
Till höger om hall når ni det rymliga och påfallande ljusa vardagsrummet (som även är delbart för att frigöra ytterligare ett sovrum om behoven finns). Här finns plats för större matgrupp och soffgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Fina parkettgolv och ljusa väggar ramar in rummet. En öppenspis centralt placerad ger extra mysfaktor när mörkret och kylan kryper på. Från detta rum nås även den härliga altanen och tomten som ligger i ett skyddat sydvästläge. Här kan ni njuta av solen från morgon till kväll. Den rymliga altanen inbjuder till flera uteplatser samt en fin pergola. En klätterställning inbjuder till lek liksom de härliga gräsytorna. Tomten är generös och omgärdas av en fin insynsskyddad häck.

KÖK
Det renoverade köket har skåpinredning i massiv ek med arbetsytor i grå laminat. Under överskåpen ligger en vit mosaik. Praktisk och lättstädat ligger ett klinker (grått) på golv och golvvärme (el) ger god komfort. Vid fönster ut mot gatan placeras med fördel matplats. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, spis med ugn samt mikro.

BADRUM
Renoverat badrum inrett med dusch, duschväggar, wc, tvättställ med spegel samt tillhörande kommod (inredning från -21). Badrummet är kaklat och klinkrat, vitt och grått, klassiskt och modernt. Ett fönster släpper in ljus. Självklart ligger det golvvärme under klinkerplattorna.

SOVRUM 1 (övre plan)
Sovrum 1 och 2 ligger invid varandra har samma storlek. I anslutning till de bägge sovrummen ligger en klädkammare samt en djupare garderob. Nuvarande ägare har inrett sovrum 1 med dubbelsäng. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är målade.

SOVRUM 2
Liksom sovrum 1 har detta rum fina parkettgolv. Väggarna är tapetserade i en blommönstrad tapet.

KONTOR/WALK IN CLOSET
Den tillbyggda hallen i entréplan har gett utrymme till en mindre kontor alternativ walk-in-closet på övre plan.

SOVRUM 3
Välplanerat och lättmöblerat sovrum. Rummet har tapetserade väggar och parkett på golv. Även detta rum har fått en tillbyggnad som går att nyttja som arbetsplats, pysselhörna, klädkammare eller kanske en mysig koja.

WC
Övre plan har praktiskt även en wc.

GILLESTUGA (källarplan)
Mysig gillestuga med fina trägolv och ljust målade väggar. Här finns kamin som ger rummet ytterligare mysfaktor (ej eldningsbar). Flertalet fönster ger fint ljusinsläpp. I dag är rummet inrett som ett kombinerat TV-rum/gästrum.

RELAX
Totalrenoverad och härlig relax med bubbelbad, dusch och bastu samt wc och tvättställ. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger ett klinker i grått. Golvvärme ger god komfort.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt skåp. Golvet har en grå klinker och väggarna är målade. Tvättstugan är totalrenoverad.

ÖVRIGT
2021 Omkackad ytterdörr
2017 Ny centraldammsugare
2011 Tillbyggnad
2010 Tillbyggnad, ny cykelbod, ny panel garage (ej norrsida)
2007 Dränering och isolering, ny dagvattenledning, installation av insats i kamin
2008 Nytt yttertak, tilläggsisolering, ny råspont, nya rännor, garnering skorsten o vindskivor
2008 Garage tilläggsisolering i vägg, minerit på vägg samt nytt industrigolv. Taket på garaget är i behov av byte.
2005 Nya 3-glasfönster, nytt VA, fjärrvärme och fiber, ny ventilation källare FTX, nytt kök och badrum, centraldammsugare, ny wc övre plan
2002-2007 ny el och elcentral
2019-2021 gått igenom el och bytt där det tidigare inte var bytt. Nya ytskikt, ny spis och ny badrumsinredning entréplan.

Golv i tvättstuga och relax upprivet i källarplan, tilläggsisolerat, nytt gjutet golv med golvvärme.
Spårade slingor i golv i hallen för vattenburen golvvärme.

Området

Gimonäs ligger beläget ca 5 km söder ut från Umeå centrum nedströms Umeåälven. Området uppfördes på tidigt 20-tal men blev populärt för bebyggelse för Egnahem på 50-talet och består mestadels av villor och småhus.

Närservice

Förskola och skola upp till årskurs 9 finns i området samt bensinmack. Nära Gimonäs, med gångavstånd, finns Strömpilens stora handelsområde. Där finns apotek, livsmedelsaffär och butiker. Till flygplatsen från Gimonäs tar det ca 5 minuter med bil.

Kommunikation

Lokalbuss går dagligen. För aktuell titabell och mer information se www.tabussen.se. Till Gimonäs tar du dig lätt till fots eller med cykel via strandpromenaden längsmed Umeåälven.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter