Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älvans väg 11B

Tomtebo Umeå

3 595 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Torsdag 23/9 12.00-13.00

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea 97 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Radhus
Byggnadsår 2006
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fastighetsbet. Lyktgubben 24

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 34 404 kr/år
varav
Uppvärmning: 11 336 kr
El: 5 068 kr
Väg, samf.: 18 000 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar I samfällighetsavgiften på 18 000 kronor per år / 1500 kronor per månad ingår: sophämtning, vatten, sandning samt snöröjning av vägar i området, carport inklusive motorvärmare, tv, telefoni och bredband via Telia. Samfällighetsavgiften kan komma att ändras beroende på förbrukning av vatten.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 960 000 kr varav mark 590 000 kr
Summa pantbrev 1 798 700 kr
Tomt
Areal: 184 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Lyktgubben GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Umeå Lyktgubben GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Lyktgubben GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Umeå Lyktgubben S:1
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledn.,Optofiberledning, 2480K-05/23.1
Välkommen till detta fina, välplanerade och välskötta radhus med optimalt läge i området på populära och barnvänliga Tomtebo. På baksidan finns en stor altan och gräsmatta som gränsar mot en av samfällighetens lekplatser. På framsidan av huset finns en stenbelagd och insynsskyddad uteplats samt ett rymligt förråd. Entréplan disponerar praktiskt hall med klinkergolv, modernt kök, badrum i hög kvalité och ett ljust vardagsrum med utgång till baksidan. På övre plan finns tre sovrum, en sällskapsyta med utgång till balkong, klädkammare och badrum med dusch.
Till radhuset hör en carport i länga och i samfälligheten finns fler lekplatser samt källsorteringsrum. Radhuset har låg driftkostnad och i samfällighetsavgiften ingår sophämtning, vatten, snöskottning och sandning av vägar i området, carport inklusive motorvärmare, tv, telefoni och bredband via Telia.

På Älvans väg 11B bor ni på den centralaste adressen på Tomtebo intill Nydalasjön med dess motion och rekreationsutbud och samtidigt gångavstånd till matbutik, pizzeria, kiosk, café, kvartersgym, Nydalasjön med flera badplatser samt förskolor och skola.
Till Umeå centrum, universitetet, sjukhus, Ålidhems centrum, vårdcentral och träningsanläggningen IKSU är det cykelavstånd.
Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida.
Mycket fint radhus byggt 2006, endast två ägare som tagit väl hand om husets in-och utsida. Nuvarande ägare förvärvade radhuset två år efter det stod klart. Samfälligheten bestående av radhus med trevliga grannar och två fina gemensamma lekplatser.

Huset har två uteplatser varav en stenbelagd på framsidan. På framsidan finns ett rymligt förråd och en asfalterad uppfart där bilen kan parkeras. På baksidan kan ni avnjuta solen från tidig morgon och stor del av dagen tack vare den generösa altanen och gräsmattan.

Huset disponerar två våningar där entréplan karaktäriseras av öppna ytor som inbjuder till umgänge med familj och vänner. I hallen ligger ett praktiskt klinkergolv som övergår i ett slipat och lackerat ekparkettgolv. I hallen finns två garderober för förvaring och yta för att hänga kläderna på.
Vardagsrummet är ljust och här ryms både soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet nås radhusets baksida. Köket nås till vänster från hallen och upplevs mycket ljust tack vare det mycket stora fönsterpartiet som släpper in rikligt med ljus. Köket har omlackerade luckor i en ljusgrå ton, vitt kakel och en mörk laminatbänkskiva. I köket ryms ett matbord med plats för ca 6 personer. På entréplanet finns också ett helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin + torktumlare.

Våning två inrymmer tre sovrum, varav ett mycket rymligt med flera garderober. Två mindre med varsin garderob och det ena med en platsbyggd loftsäng (90x220cm). På övervåningen finns också enklare allrum, klädkammare och badrum med dusch.

Till huset finns två parkeringsplatser. En på uppfarten till radhuset och en i carportlänga. Till bägge parkeringsplatserna finns motorvärmare. Utöver det finns gästparkering på området

PLAN 1
HALL
Ljus entré med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Praktiskt klinkergolv som längre in går över till ett slipat parkettgolv.

BADRUM
Inrett med kakel och klinker. Klinker med underliggande golvvärme i ljusblått och vita kakelplattor på väggarna. Här finns wc, badkar, handfat, badrumsskåp spegel, fjärrvärmecentral samt tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Köksinredning med träluckor i en ljusgrå ton. Matplatsen placeras med fördel vid det stora fönsterpartiet med fönster från golv till tak. Köket är rustat med kyl, frys, diskmaskin, spis med häll och ugn och fläkt. På golvet ligger samma parkettgolv som på övriga entréplanet. Mellan köket och vardagsrummet finns trappen till övre plan.

VARDAGSRUM
Ljusa väggar och slipat parkettgolv. Vardagsrummet har stora fönster som släpper in mycket ljus. Här finns även utgång till baksidans altan. På altanen kan man njuta av solen stor del av förmiddagen och då solen försvinner bakom huset flyttar man ut på gräsmattan om man vill fortsätta njuta av den.

PLAN 2
HALL
Ekparkettgolv och ljusa tapeter. Här finns en klädkammare.
Utanför det stora sovrummet finns en yta där det idag står garderober men som kan nyttjas som allrum. Från denna yta nås balkongen.

SOVRUM
Huset har tre sovrum på övre plan med ekparkett och olika mönstrade tapeter. Husets största sovrum har väggar målade i grönt med en mönstrad fondtapet och tre garderober. De två mindre sovrummen har varsin garderob och tapetserade väggar. Ett av dessa rum har en platsbyggd loftsäng.

BADRUM
Vitt kakel med en grå fondvägg i kakel. Utrustat med wc, dusch, handfat och badrumsskåp.

Följande förbättringar är gjorda på radhuset:
Bygger altan juni 2008
Förlängt stuprör hus till grusgång baksida juni 2008
Fixar lutning mellan kök och förråd sep 2008
Lägger golv på vinden sep 2008
Platsbyggd loftsäng ena sovrummet våren 2016
Slipar och lackar golv nedervåningen nov 2017
Lackar om köksluckorna maj 2018
Målar om huset och förrådet juli 2020
Senaste sotning/ventilationsrengöring sep 2020
Byte av drygt 10 takpannor inkl fix med snörasskydd för minskad risk för spruckna takpannor sep 2020
Oljade in altan, balkong och entrébalkar maj 2021
Service varannat år fjärrvärmecentralen från 2017

Vitvaror:
Torktumlare (nästan aldrig använd) Original (från 2006)
Kyl och frys Original (från 2006)
Tvättmaskin sep 2014
Diskmaskin aug 2018
Badrumsskåp nedervåning sep 2020
Spis feb 2021

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter