Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Måsgränd 22

Hertsön Luleå

2 495 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 3 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 109 kvm + 36 kvm
Taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1977
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 16 november 2020
Energiklass: D
Energiprestanda: 200 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 105 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Hertsön 12:110

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 35 141 kr/år
varav
Uppvärmning: 13 373 kr
El: 10 038 kr (7861 kWh)
VA: 6 868 kr
Renhållning: 1 362 kr
Försäkring: 3 500 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Driftskostnad för el är fördelat på 6 181 kr för elnät och 3 857 kr för elhandel. Leverantör Luleå Energi med 16A säkring. Driftskostnad för renhållning är fördelat på 810 kr för grundavgift villa, 227,50 kr för brännbart (190 liter med tömning var 4:e vecka) och matavfall (2 samgår matavfall, 140 liter med tömning varannan vecka). Kostnad för försäkring är schablonberäknad.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 674 000 kr varav mark 450 000 kr
Summa pantbrev 1 680 000 kr
Tomt
Areal: 500 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomträttavgäld 5 746 kr/år
Löptid 2027-05-14
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 25-F2004/192.1

Trivsam villa med fantastiskt uterum på populära Hertsön!

- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Tre sovrum med möjlighet till fler
- Fantastiskt uterum ritat av Tirsén & Aili Arkitekter
- Fjärrvärme & fiber
- Barnvänligt område
På barnvänliga Hertsön väntar denna trevliga villa på nya ägare. Huset erbjuder yteffektiva och genomtänkta ytor om totalt ca 109 + 61 m² fördelat på 6 rum och kök. På entréplanet finns köket som har öppen planlösning till vardagsrummet och här finns både braskamin samt utgång till ett fantastiskt uterum ritat av Tirsén & Aili Arkitekter! Uterummet har vattenburen golvvärme och kan därmed nyttjas året om! Dessutom disponerar entréplanet även ett sovrum, en walk-in-closet (tidigare sovrum), badrum med dusch samt tvättstuga. Via hallen tar du dig upp till övre plan där det finns två sovrum i bra storlek, ett generöst allrum med möjlighet att uppföra fler sovrum om behov föreligger samt klädkammare och badrum med badkar.

För bekvämlighetens skull finns fjärrvärme, fiber och ett fristående förråd med vidbyggd redskapsbod (tidigare garage) med praktiskt asfalterad uppfart. Lättskött trädgårdstomt med härlig gräsmatta och utrymme för spring och lek. Det finns även träd, buskar och en trevlig odlingsrabatt på baksidan av huset.

På Hertsön finns för- och grundskolor, bibliotek, nytt blivande badhus och hälsocentral. Hertsö Idrottsplats erbjuder tre fotbollsplaner och tennisplan, vintertid finns ishockeyrink. Vid koloniträdgårdarna finns Hertsö Miljögård som är ett mysigt utflyktsmål dit man kan ta med sig eget fika då dom har placerat ut bord och bänkar utomhus. Hertsöträsket ligger i nära anslutning till bostadsområdet och där har Luleå kommun de senaste åren planterat in både röding och regnbågslax, men det finns också aborre och gädda att hämta där (Fiskekort kostar 100 kr/dygn och omfattar max tre ädelfiskar per kort). Vid sjön finns strövstigar samt stugor, vindskydd och rastplatser.

Villan är besiktigad av Anticimex och kommer av säljaren att försäkras mot dolda fel.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

HALL

Välkomnande och rymlig hall med praktiskt klinkergolv. Trapp till höger om ingång leder upp till övre plan.

KÖK

Bostadens kök möter oss med varma köksluckor i trä och gott om arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Maskinell utrustning som finns är; spishäll/ugn, fläkt, kyl- och frysskåp samt diskmaskin. Stor öppning mot vardagsrummet skapar fin rymd i detta utrymme. Utgång till altandäcket finns. Tapetserade väggar och laminatgolv som löper vidare in i vardagsrummet.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet bjuder in till social samvaro framför det mysiga braskaminen. Här finns utrymme för soffgrupp och övrigt möblemang. Utgång till det vinterbonade uterummet finns här. Vitmålat trätak och laminatgolv med tapetserade väggar. Det arkitektritade uterummet (Tirsén & Aili Arkitekter) förlänger huset och skapar fin harmoni mot trädgården. Här finns gott om plats för matgrupp på det klinkrade golvet. Stora glaspartier med skjutdörrar sätter guldkant på rummet.

SOVRUM 1

Detta sovrum har plats till dubbelsäng och övrigt möblemang. Tapetserade väggar och laminatgolv. Utgång till baksidan av gården finns här.

WALK IN CLOSET / SOVRUM 2

Detta rum används idag som en generös walk-in closet där ena väggen utgörs av en skjutdörrsgarderob med spegelglas. Vitmålade väggar och tak med en klinkerliknande golvmatta.

BADRUM

Entréplanets badrum erbjuder oss en duschhörna med draperi, WC, handfat med spegelskåp och belysning. Grått klinkergolv och våtrumsskiva i kakelutförande på väggarna.

TVÄTTSTUGA

Till vänster om entrédörren finner vi tvättstugan. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och fjärrvärmecentralen. Våtrumsmatta och matchande våtrumstapet i gröna toner.

ÖVRE PLAN

Övre planets hall har en klädkammare. Laminatgolv och vitmålade väggar.

ALLRUM

Allrummet på övre plan erbjuder gott om plats för soffgrupp eller bordtennisturneringar. Rummet går även att konvertera om till två sovrum om behov finns. Golvmatta i träimitation och tapetserade väggar. De två fönstren vetter ut mot husets baksida.

BADRUM

Badrummet har ett trivsamt takfönster som släpper in härligt med ljus. Här finns badkar, WC, handfat och spegelskåp med belysning. Våtrumsmatta och våtrumstapet.

SOVRUM 3 & 4

Båda sovrummen på övre plan erbjuder plats för sängar och övrigt möblemang. Laminatgolv och ljusa väggar, varav det ena sovrummet har en fondvägg i trä.

Området

Hertsön ligger ca 5 kilometer öster om Luleå centrum och är Luleås största bostadsområde utanför centrumkärnan. Hertsön består av delområdena; Hertsökullar, Hertsöcentrum, Hertsölund, Hertsöängar och Kalvholmen. Centrumdelen erbjuder livsmedelsbutik, restauranger, frisör och kiosk. Här på Hertsön finns även flertalet förskolor och grundskolor, vård- och omsorgsboende samt bibliotek och Hertsö Hälsocentral. Hertsö Idrottsplats erbjuder tre fotbollsplaner, tennisplan och bangolf. Vintertid finns bandyplan och ishockeyrink. Vid koloniträdgårdarna finns Hertsö Miljögård som bedriver verksamhet i området och på gården. Där kan man njuta av hembakat fika och den vackra naturen eller köpa med sig något hemstickat (Caféet på Hetsö miljögård är stängt efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten med anledning av Coronaviruset. Utemiljön är fortfarande öppen som vanligt. Ta gärna med eget fika, det finns bord och bänkar utomhus). Hertsöträsket ligger i nära anslutning till bostadsområdet och där har Luleå kommun de senaste åren planterat in både röding och regnbågslax, men det finns också aborre och gädda att hämta där (Fiskekort kostar 100 kr/dygn och omfattar max tre ädelfiskar per kort). Vid sjön finns strövstigar samt stugor, vindskydd och rastplatser.

Kommunikation

Busslinjerna som trafikerar Hertsön är nr 1, 5 och 9.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter