Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bälingevägen 27

Gäddvik Luleå

5 895 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 7 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 215 kvm + 40 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1909 Ombyggt/utbyggt 2008-2012
Uppvärmning Markvärme
Ventilation FTX-system med värmeåtervinning
Energideklaration
Utfärdad den 27 augusti 2012
Energiklass: -
Primärenergital: 77 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas. 2010
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Information från säljaren:

Grundläggande fakta om Skogslunda Gård:
Bygglov beviljat 1896 (sitter på väggen i vardagsrummet). Urstyckningen hette då Skogslund 1 därav namnet på gården. Finns många sparade dokument som kan visa husets/gårdens utveckling. Sista renovering och utbyggnad genomfördes 2009 – 13, ritad av Tirsén & Aili, inkluderar även ritningar på trädgårdsplanering.

Tomt:
Totalt 2,7 hektar

Energi:
Gården värms upp med jordvärme, aggregatet är anpassat för hela gården dvs bostadshus, stall, enkel samt dubbelgarage (och projekterat gårdshus på 70m2) och klarar det mycket bra. Vatten är nästan gratis i Gäddvik, man betalar tryckavgift till Luleå Kommun på ca 500 kr per år samt en årsavgift på ca 1500 kr till Gäddviks samfällighetsförening. Energideklaration finns.

Bostadshus:
Nytt tak (inkl takstolar), hela huset i övrigt genomgånget och renoverat. Samtliga fönster och tak är extra ljudisolerade. Vattenburen golvvärme i hela huset utom gavelsovrummen på övre plan som har varsitt oljefyllt el element. Ventilationsaggregat installerat på vinden med utsug på övre plan för ökad luftkomfort. (reglerbart i 3 steg)

Stall:
Byggt 1996, 7 boxar samt spolspilta. Två stycken sadelkammare med klädskåp, toalett med tvättmaskin och torkskåp.(byggd 2017) Mekanisk frånluftsventilation som styrs av värme och regleras via termostat. Separat varmvattenberedare som servar stallet (ny 2017) Utomhus ridbana med belysning på ca 1000 kvm, vatten och el utdraget till samtliga hagar. Ligghallar i samtliga hagar, tillstånd från Länsstyrelsen att ha 13 hästar maximalt på gården (lösdrift 6 st samt 7st i box inomhus) hölada (byggd 2016) samt timrad foderlada

Garage:
Enkel samt dubbelgarage (helrenoverat och ombyggt 2016) med separat varmvattenberedare i dubbelgaraget

Övrigt:
Nybyggd vedbod samt en timrad redskapsbod för utemöbler, gräsklippare etc. Nygrävda diken runt gården.
Fastighetsbet. Gäddvik 5:45

Övriga byggnader

Stall, garage, kallförråd, lada, vedbod och flera ligghallar för lösdrift

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 46 867 kr/år
varav
El: 30 263 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 2 604 kr
Försäkring: 12 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 3075 kr
Kommentar Driftskostnad för el är fördelat på 13 528 kr för elhandel och 16 735 kr för elnät. Driftskostnad för renhållning är fördelat på 878 kr för brännbart (190 liter, tömning varannan vecka) och 480 kr för matavfall (140 liter, tömning varannan vecka). Grundavgift 810 kr plus 436 kr. På fastigheten finns även 2 st 3 kbm slambrunnar som kostar 1 255 kr/tömningstillfälle. Driftskostnad avseende försäkring gäller hela gården och hästverksamhet.
Taxeringskod 120
Taxeringsvärde 410 000 kr varav mark 410 000 kr
Summa pantbrev 6 395 000 kr
Tomt
Areal: 27000 kvm
Typ: Trädgårds/naturtomt
Tomtbeskrivning Insynsskyddad tomt med härlig gårdskänsla
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet/GA Last: Ledningsrätt Starkström, 25-F1988-173.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 25-F2001/652.1

Ståtlig och välskött hästgård i Gäddvik

- Hela gården håller väldigt hög standard
- Stort stall och ridbana på 1 000 kvm
- El, vatten och ligghallar i alla hagar
- Både dubbel- och enkelgarage
- Insynsskyddad och södervänd tomt
Drömmer du om att bli ägare till en ståtlig och otroligt välskött hästgård med stadsnära läge? Varmt välkommen till Skoglunda Gård och dessa fantastiska och genomtänkta ytor! Bostadshuset är välplanerat in i minsta detalj och håller hög standard på både materialval och estetik. På entréplan möts du av en inbjudande och välkomnande hall med härligt ljusinsläpp och tjusig pardörr. Vackert kök med påkostad inredning i vitt, högkvalitativ silvermosaik och massiv bänkskiva av sten. Utöver sedvanlig maskinell utrustning finns även exklusiv inbyggd kaffemaskin, vinkyl och en värmelåda för tallrikar. Utrymme för mindre matplats vid fönsterparti med glasade dubbeldörrar som leder dig ut till rymlig uteplats i perfekt söderläge med fin utsikt över gården. I direkt anslutning från köket finns även en generös matsal med burspråk och viss utsikt mot älven. Stort och trivsamt vardagsrum med stilfull takhängd öppen spis som ger rummet unik karaktär. Det finns totalt fem sovrum, varav det ena har ett charmigt ryggåstak och utgång till en väl tilltagen takterrass med underbar utsikt över ägorna. Ett elegant och stilrent badrum med bubbelbadkar, bastu med relax, två toaletter samt en enskild och rymlig tvättstuga. Samtliga kvadrat lämnar inget kvar att önska och nivån på utförande och detaljarbeten är i toppklass!

Den friköpta tomten på ca 27 hektar har ett mysigt läge med skogen som fint ramar in fastigheten. Gården värms upp med jordvärme och aggregatet är anpassat för hela gården (bostadshus, stall, enkel- samt dubbelgarage). Det är kommunalt avlopp och vatten via Gäddviks samfällighetsförening (endast 2 000 kr/år). Stall med sju boxar samt spolspilta. Det finns två sadelkammare utrustat med klädskåp samt WC med tvättmaskin och torkskåp. Ridbana utomhus på ca 1 000 kvm med belysning och det finns ligghallar, vatten och el i samtliga hagar. Det finns även ett enkel- och ett dubbelgarage, timrad foderlada, hölada, vedbod och en redskapsbod.

Vad mer kan man önska sig? Välkommen att boka in dig på visning!

ENTRÉPLAN - HALL

Via mycket fin pardörr kommer du i denna rymliga och välkomnande hall där vackert stengolv, stora fönster ramar in rummet. Vita väggar och vitt innertak med infällda spotlights. Från entréhallen kommer du in till den inre hallen där det finns trappa upp till övre plan. Parkettgolv med tiljamönster som löper vidare enhetligt på entréplanet, vita väggar och vitt innertak med infällda spotlights.

KÖK

Bostadens rymliga och härliga kök är smakfullt inrett med påkostad och kvalitativ inredning i klassiska kulörer. Ett kök med gott om arbetsytor och förvaring i lådor såväl som överskåpar och vitrinskåp. Maskinell utrustning som återfinns är; spishäll, ugn, fläktkåpa, fullstor kyl och frys, diskmaskin, inbyggd microvågsugn samt kaffemaskin. Utöver detta finns en vinkyl i matsalen. Den stiligt mörka arbetsbänken i sten kontrasterar mosaikväggen i silver som tjänar stänkskydd. Här finns gott om belysning tack vare infällda spotlights i tak och under de vägghängda köksskåpen. I köket finns det plats för en matgrupp invid glasade balkongdörrar som leder ut till en rymlig uteplats i perfekt söderläge.

MATSAL

I anslutning till köket finns en väl tilltagen matsal med plats för större matgrupp där burspråket förstärker rummets karaktär. Parkettgolv, vita väggar, vitt innertak med infällda spotlights.

VARDAGSRUM

Det trivsamma och inbjudande vardagsrummet förstärks även detta av stora fönsterpartier som ger en skön volym och fint ljus. Här finns plats för soffgrupp och övrigt möblemang. En häftig öppen spis som hänger ned från taket sätter guldkant på rummet.

WC

Entréplanets WC är helkaklat och har vitt kakel med kontrasterande mörkt högblankt klinkergolv. Här finns handfat, spegelskåp och WC.

ÖVRE PLAN

Via trapp med platsbyggt räcke i borstat stål kommer vi upp till övre plan med möblerbar hall där det ryms mindre soffa.

SOVRUM 1 - 4

Fyra sovrum i bra storlek med plats för säng och övriga möbler. Ett sovrum är ett genomgångsrum. Trestavig ekparkettgolv, vita väggar och vitt innertak är enhetligt utförande i dessa sovrum som även erbjuder god förvaring.

SOVRUM 5

Det största sovrummet välkomnar med stora fönsterpartier, helglasade balkongdörrar som leder ut på en takterass i perfekt söderläge med utsikt mot hagarna. Ett helt fantastiskt, ljust och luftigt sovrum som förstärks med ryggåstak, vitmålat innertak i trä och parkettgolv i tiljamönster. Sovrummet har gott om plats till dubbelsäng.

BADRUM

Mycket smakfullt och exklusivt badrum med stora kakelplattor på väggarna och vackert mörkt stengolv. Dubbla handfat med kommod, bubbelbadkar och WC. Praktisk klädkammare i anslutning till badrummet.

KÄLLARVÅNING

Källarvåningen erbjuder en stor och praktisk tvättstuga med gott om arbetsyta och förvaring samt tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Utöver detta finns även ett pannrum och förrådsutrymme.

BADRUM & RELAX

Den härliga relaxavdelningen är rymlig och här kan man varva ner efter en lång dag på ridbanan. I det helkaklade utrymmet finner vi handfat med kommod och väggfasta skåp, spegel med belysning, handdukstork, dusch och bastu. Vita kakelplattor, matchas mot mörkt klinkergolv samt kontrasterande rött kakel och mosaik i duschdelen. Separat helkaklad WC finns i anslutning till relaxavdelningen.

ÖVRIGT

Fiber finns indraget.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter