Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gamla Kyrkvägen 19 - Old Hollywood mitt i Danderyd

Berga Danderyd

19 500 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Bostadsfakta:

Antal rum 10 rum varav 6 - 7 sovrum
Boarea + Biarea 326 kvm + 83 kvm
Uppmätning

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med suterrängkällare
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Luft/vattenvärmepump med radiatorer, oljebrännare, elgolvvärme badrum,öppen spis
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 19 juli 2021
Energiklass: F
Primärenergital: 166 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Suterrängkällare
Stomme: Lättbetong/betong
Fasad: Puts
Fönster: 2glas kopplade samt 2glas insoler, 2+1 glas isoler
Tak: Betongpannor, plåt över takkupa och garage
Fastighetsbet. Berguven 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 90 738 kr/år
varav
El: 52 994 kr (35329 kWh)
VA: 16 283 kr
Sotning: 800 kr
Renhållning: 1 500 kr
Försäkring: 19 161 kr
Beräknat antal pers: 3
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Avseende kostnaden för el ingår också uppvärmning, hushållsel och fastighetsel. Avseende kostnaden för VA ingår också vattenförbrukning av poolen. Poolen värms upp med hjälp av olja.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 10 800 000 kr varav mark 5 000 000 kr
Summa pantbrev 2 300 000 kr
Tomt
Areal: 1650 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Avtalsservitut Kraftledning(2 st)
Avtalsservitut Ledning(2 st)
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-20/198.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-37/1608.1
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-29/744A.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-25/124B.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-40/586.1
Last: Officialnyttjanderätt Vattenledning Expr Fullbordad, 01-IM4-48/5853.2

VILLAN MED ROSORNA

Längst med Gamla Kyrkvägen ligger villan som många pratar om. Ägarna till fastigheten har under många år fått förbipasserande som kommenterat villans charm och grönskande trädgård. Något som uppmärksammats mycket är trädgårdens rosor och deras fantastiska blomning som pryder villans entrésida nästintill hela sommaren. Det som däremot många inte vet är att den stora tomten också erbjuder ett insynsskyddat poolområde där poolen håller en vattentemperatur på ca 28 grader. Bakom det inhängande poolområdet finns också tomtmark som kan ses som en outnyttjad skatt. Här finns fantastiska möjligheter att skapa precis vad man vill.

Insidan är lika fantastisk som utsidan. Här finns vacker stavparkett, stora fönster med spröjs, rum med social anslutning till varandra, braskamin och två balkonger. Villan är 326 + 83 kvm fördelade på tre plan samt stort isolerat dubbelgarage. Här erbjuds därmed, enligt klassiskt 60-tal, oslagbara möjligheter att fostra en stor barnfamilj med tonårsavdelning, eller generationsboende, uthyrning eller varför inte företagsavdelning som kan hållas avskilt från villans i övrigt sociala avdelningar. Här bor ni ett representativt pampigt hus samtidigt som dess användningsområde är oändligt. Inte undra på att fastigheten sällan är till salu.

Fastigheten ligger ombäddad i grönska med närhet till badsjöar. Trots det naturnära läget är det gångavstånd till Danderyds centrum (f.d. Mörby Centrum) med tunnelbana och Norrorts största trafikförbindelse med också buss samt Roslagsbana. I närheten finns också flertalet förskolor, skolor och gymnasium.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 johanna.peltomaki@mohv.se för mer information och anmälan till visning.

Kuriosa

När man vandrar upp längst med den pampiga stenlagda entrén är det svårt att bestämma sig om man ska börja att titta ute eller inne. Fastighets yttre är lika fantastiskt och charmigt som dess inre. Trädgården har generöst med yta och har prydligt skött gräsmatta, buskar och flertalet blommor som också avspeglas på poolområdet. På husets baksida blommar det flera stora rhododendrer under våren. Bakom poolens staket finns en mer uppvuxen baksida, här kan man lämna trädgården som det är, vilket är en spännande vildare plats för barn eller designa som fantasin önskar.

Entrévåning

På entrévåningen finns ett stort vardagsrum, rätta ordet är nästan salong, här delar vackra dubbeldörrar i glas av från den stora möblerbara hallen. I salongen finns öppen spis och utrymme för två soffgrupper. Via balkongdörren finns utgång till den ena balkongen som i sin tur leder ut mot en uteplats som är perfekt att grilla invid. Detta är en solig plats hela dagen, eftermiddagen och kvällen. Salongen ansluter till den stora matsalen som tar ca 12 sittande gäster. Bredvid ligger köket med en vit stilren köksinredning. Här finns fullhöjd på kyl och frys, ugn och spis. Det är gott om skåp, lådor och extra avlastningsyta. I köket ryms också ett ytterligare matbord om ca 4 sittande personer. På detta våningsplan finns också två stora sovrum, som också kan användas som arbetsrum eller TV-rum. Nära entrén finns också en gäst-wc.

Övre våningsplan

Även trapphuset i denna villa är vackert. Här finns en klassisk trätrappa och kyrkfönster som släpper in vackert ljus. På övre plan finns tre stora sovrum. Master bedroom är verkligen ett Master med tillhörande balkong, fyra stora inbyggda garderober och gott om yta för att inreda som en suite med fåtöljer och vacker byrå. Från balkongen ser du hur poolområdet breder ut sig och givetvis lockar det till ett dopp. I anslutning till Master bedroom ligger våningens duschrum, inrett i gråa färger och dusch samt en klädkammare. Det finns ytterligare en separat wc, två sovrum med plats för skrivbord och båda med egna kattvindar till förvaring. Mellan sovrummen finns en perfekt plats för stor soffgrupp där familjen gemensamt kan varva ned på kvällarna.

Nedersta vånignsplan

Detta våningsplan har två entréer från vardera sida om huset vilket ger stora möjligheter för uthyrning, företagsdel, tonårsavdelning eller övrigt generationsboende. Idag finns det här ett stort sovrum, tvättstuga, matkällare, serveringsgång, duschrum med wc, snickarverkstad, pannrum, allrum med plats för soffgrupp, dusch och bastu.

Garage

På fastigheten finns ett dubbelgarage med plats för två bilar och cyklar. Garaget är isolerat och har vatten indraget.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter