Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Solhemsvägen 1

Västerhaninge

1 650 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkomna!

Söndag 27/9 13.00-13.45

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Solhemsvägen 1

Antal rum 2,5 rum + kök
Boarea 69,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99-2407-3-334-8
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 650 000 kr utgångspris
Avgift: 5 366 kr/mån inkl. el, värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,27984%
Andel av årsavgift: 0,27984%
Reparationsfond: 1 186 kr
Driftskostnad 1 680 kr/år
varav
Försäkring: 1 680 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 12 december 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Ribby 2:296
- TOPPRENOVERAD
- INGLASAD BALKONG
- YTTERST VÄLPLANERAD
- ÖPPEN PLANLÖSNING

Välkommen till en ytterst välplanerad bostad högst upp i huset i absolut toppskick! Här erbjuds en välrenoverad bostad med smakfullt valda materialval och en tilltalande planlösning. Här erbjuds ett stort sovrum, klädkammare, renoverat badrum och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ett "extrarum" med platsbyggd säng fungerar utmärkt som gästrum/kontor/barnrum och med moderna garderober i hallens klädkammare erbjuds goda förvaringsmöjligheter. Den stora och inglasade balkongen sätter pricken över "i".

HALL

Välkomnande entré med slittåligt klinkergolv i grå nyans och delvis golvvärme. Väggarna är vitmålade och de eleganta spegeldörrarna ger ett modernt intryck. Till vänster från entrén sett nås en klädkammare med en modern garderobslösning (ingår i köpet). Även här finns golvvärme.

SOVRUM

Stort och ljust sovrum med mörkt golv som elegant matchas med vita väggar och en tidsenlig fondtapet med blått motiv. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng och garderober om så önskas.

BADRUM

Bostadens badrum är snyggt renoverat (av föreningen) och erbjuder vitt kakel och grå klinker. Här finns takdusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, spegel och tvättmaskin. Spotlights i taket.

KONTOR/GÄSTRUM

Den ursprungliga klädkammaren har byggts om till ett "rum" med en platsbyggd säng och modern belysning. Rummet lämpar sig utmärkt som extrarum, gästrum eller varför inte som kontor. En öppning vid taket mot vardagsrummet släpper in naturligt ljus. Klinkergolv med delvis golvvärme!

VARDAGSRUM & KÖK

Luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och tv-möblemang. Köket är i modernt utförande och är utrustat med diskmaskin, mikrovågsugn, kyl/frys, spishäll, fläkt och ugn. Den centralt belägna köksön är både praktisk och estetiskt tilltalande. Vid fönstret finns ett passande köksbord (ingår i köpet) med plats för 8-10 personer sittandes.

BALKONG

Rymlig balkong med plats för loungemöbler och grill. På golvet ligger trätrall och med inglasningen finns goda möjligheter att förlänga säsongen!

Välplanerade kvadratmeter i absolut toppskick!

Välkommen till denna moderna och smakfullt renoverade bostad på våning 2/2 i insynsskyddat läge med stor inglasad balkong. Här erbjuds ett stort sovrum, klädkammare, renoverat badrum och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ett "extrarum" med platsbyggd säng fungerar utmärkt som gästrum/kontor/barnrum och med moderna garderober i hallens klädkammare erbjuds goda förvaringsmöjligheter. Genomgående fräscha ytskikt! Nära Västerhaninge C, buss, förskola, skola, mataffär m.m. Välkommen på visning!

Förening

Solhemsvägen 1

Förening

HSB Brf Ribbyberg

Allmänt om föreningen

Första husen byggdes 1968 och föreningen grundades 1969. Föreningen består av 15 hus med 336 lägenheter. Samlingslokal och övernattningslägenhet finns att hyra för föreningens medlemmar samt solarium och snickeriverkstad.

Här finns fina gårdar med lekplatser och grönska! Ca 3 minuters gångavstånd till Konsumbutik, pizzeria och buss. 5 minuter till skola och förskola. 15 minuter till Västerhaninge centrum, flera golfbanor, bil till stan m.m.

Se gärna föreningens hemsida www.ribbyberg.com

Tv och bredband

Bredband, TV & Telefoni kan väljas från antingen Comhem eller Telenor.

Parkering

Som medlem i BRF Ribbyberg har du möjlighet att hyra en parkering med elstolpe för motorvärmare eller ett garage. Parkering på övriga parkeringsplatser är kostar 130 kr/mån. För att ställa dig i kö för parkering eller garage kontaktar du HSB Servicecenter på 010-442 11 00 (öppet helgfri vardag 08.00-16.30).

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Ingen avgiftshöjning under 2020.

Renoveringar - utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2015-2017 - Nya tak
2015-2017 - Nya större inglasade balkonger
2011 - Loftgångarna renoverades
2012 - Byttes ytterdörrarna
2013 - Ny fjärrvärmecentral inkl. nya termostater på alla element byttes.

Kommande renoveringar:
2021-2022 – Stambyte planerat.
2020 - Detaljplansarbete för nytt fristående tvättstugehus.

Övrigt

Det finns cykelförråd och flera tvättsstugor i föreningen. Tvättstugorna finns i nr 4, 11 och 17.

Medlemskap i HSB erfordras.

Överlåtelseavgift

1 656 kr

Pantsättningsavgift

708 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Äger föreningen marken?

Ja

Området

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också.

Närservice

Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker.

Kommunikation

Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida. I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Övrigt

Grundskolor: Ribbybergsskolan F-6, Ribbyskolan 7-9, Åbyskolan F-6. Förskolor: Ribby, Tärningen. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter