Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Åkervägen 1

Teg Umeå

2 295 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Åkervägen 1

Antal rum 3 rum
Boarea 81,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1204
Våning 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 295 000 kr
Avgift: 4 672 kr/mån I avgiften ingår vatten och värme. Hushållsel och bredbandstjänst tillkommer.
Andel i föreningen: 11,608%
Driftskostnad 3 512 kr/år
varav
El: 3 512 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Nuvarande ägare har förbrukat 2612 kwh de senaste 12 månaderna. 16 A lägenhetssäkring 900 kr/år fast avgift inkluderat i ovan angiven elkostnad
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 7 maj 2021
Energiklass: C
Primärenergital: 75 kWh/m² och år
Välkommen till denna trivsamt planerade och rymliga lägenhet på gaveln högst upp i huset. Bra förvaringsmöjligheter med en stor klädkammare vid entrén och flertalet inbyggda garderober. Helrenoverat badrum med kakel och klinker, fina parkettgolv och ljusa ytskikt. Charmigt uppfräschat kök i originalskick. Två stora rymliga sovrum. Balkong i sydost läge med utsikt över den fina parken och älven.

Här bor ni i skyddat läge med närhet till grönområden och älven med dess vackra omgivningar och promenadstråk samtidigt som stadskärnan med puls och fart ligger inom gångavstånd. Det bästa av två världar helt enkelt! I området finns förskola/skola, matbutik och goda bussförbindelser. Inte långt bort når ni Avion och Ikeaområdet.

HALL
Välkommen in till en ljus och rymlig hall med utrymme för kapp- och skohylla och ytterligare förvaringsmöbel. I hallen finns även ett inbyggt städskåp och garderob. Hallen fördelar ytorna in till klädkammare, kök, sovrum 1 och vardagsrum. På golvet ligger en snygg plastmatta och väggarna är vitmålade.

KLÄDKAMMARE
Till vänster om entrén finns den stora rymliga klädkammaren där du kan inreda din egna walk in closet , hobbyrum eller kanske utrymmet för ditt hemmakontor? Endast fantasin sätter gränser för sådana här ovärderliga extrautrymmen! Målade väggar och matta på golv.

BADRUM
Smakfullt helrenoverat badrum med kakel och klinker på golv och vägg i grått och vitt. Dusch med vikbara duschväggar, takdusch, tvättställ med tillhörande kommod och spegel samt wc. Golvvärme .Tvättmaskin från Bosch med i-Dos , automatisk dosering som minskar mängden tvättmedel och vatten. Handduksvärmare.

SOVRUM 1
Det rymliga sovrummet har plats för en större säng och garderober samt en mindre arbetsplats. Väggarna är vitmålade med en fin grå fondvägg. Rummet känns väldigt mysigt med den vackra takkonstruktionen och dubbelfönstret. På golvet ligger ett vackert parkettgolv

KÖK
Köket andas charm och är i originalskick men är uppfräschat med ommålade luckor och 2 nyare bänkskivor. Den praktiska rostfria bänken med diskho är sparad. Kombinerad kyl/frys, Ny spis från 2021 och skåpinredning som ger gott om förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och en läcker fondvägg. Plastmatta på golvet. Utsikten från köket ger en magisk vy över Umeå centrum. Plats för matgrupp.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utgång till balkongen med utsikt över den fina parken och Umeälven. Vita väggar och ett vackert parkettgolv som löper i fil med sovrummet som ligger i anslutning till vardagsrummet.

SOVRUM 2
Det rymliga sovrummet i fil med vardagsrummet har plats för dubbelsäng och känns väldigt ljust och inbjudande. Här rymmer du även garderober samt byrå. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger det vackra parkettgolvet som du även finner i vardagsrummet.

ÖVRIGT
Förråd nere i källaren, och dessutom ett ytterligare mindre matförråd tillhör lägenheten.
2021 Ny spis
2018 Badrumsrenovering inklusive ny tvättmaskin

Stadsnära 3:a med utsikt över Umeälven

Välkommen till denna trivsamt planerade och rymliga gavellägenhet högst upp i huset. Lägenheten har ett unikt läge med dess vackra gröna omgivning och närhet till Umeälven och stadens centrum.

Helrenoverat badrum med kakel och klinker, fina golv och ljusa ytskikt ger ett fräscht och inbjudande intryck. Lägenheten inrymmer dessutom en stor klädkammare som går att använda som walk in closet eller kanske som ditt alldeles egna hobbyrum eller kontor? Utöver detta erbjuder bostaden två stora rymliga sovrum samt balkong med utsikt över den fina parken och älven.
Välkommen till denna trivsamt planerade och rymliga gavellägenhet högst upp i huset. Lägenheten har ett unikt läge med dess vackra gröna omgivning och närhet till Umeälven och stadens centrum.

Helrenoverat badrum med kakel och klinker, fina golv och ljusa ytskikt ger ett fräscht och inbjudande intryck där man samtidigt har sparat en del av lägenhetens originaldetaljer som ger bostaden dess extra charm. Lägenheten inrymmer dessutom en stor klädkammare som går att använda som walk in closet eller kanske som ditt alldeles egna hobbyrum eller kontor?
Utöver detta erbjuder bostaden två stora rymliga sovrum samt balkong med utsikt över den fina parken och älven.

I området finns förskola/skola, matbutik och goda bussförbindelser. Inte långt bort når ni Avion och Ikeaområdet.

En riktigt mysig pärla med ett fantastiskt läge som ni inte får missa! Välkommen på visning!

Förening

Åkervägen 1

Förening

Brf Gripen 30

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Gripen 30 är en äkta bostadsrättsförening på Åkervägen 1, fastighetsbeteckning Gripen 30. Föreningen förfogar över elva lägenheter och förvaltas ekonomiskt av Revata Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Det kommer att ske en höjning av avgiften, oklart hur mycket än då den nya ekonomiska planen görs i höst men ca 200 kronor per månad (ordförande 2021-07-06).

HUSETS SKICK
Huset är ett stenhus och i gott skick. Framtida renoveringar är bland annat nytt värmesystem (ordförande 2021-07-06).

GJORDA RENOVERINGAR
2019 - Dränering med grundisolering samt uppfräschning av asfaltytorna
2017 - OVK, fönster och balkongdörrar, nytt tak på garagetak
2013 - Relaining av stammarna

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats och härlig grönska i form av växter och träd.

KABEL-TV & BREDBAND
Bredband: en anslutningsavgift mot Stadsnätet på 79 kr därefter får man välja leverantör själv (tex. A3).
Kabel-TV: via husets TV-antenn (marknät) eller teckna eget abonnemang.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga finns i källaren inrymmande tvättmaskin, torktumlare och torkrum.

PARKERING
5 stycken garageplatser, 580 kr/månad (2 stycken i kö).
4 stycken motorvärmarplatser, 290 kr/månad (1 i kö).
2 stycken p-platser utan värmare, 145 kr / månad (0 i kö).

Köinformation från ordförande 2021-07-06.

ÖVRIGT
Lägenhetsförråd i källaren, ca 4 kvm. Cykelförråd i källaren. Porten är låst nattetid. Kommunal lekpark finns på tomten bredvid. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Det åligger bostadsrättsinnehavarna att själva teckna försäkring med bostadsrättstillägg.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-07-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närservice

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter