Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bergstigen 26

Stocksund

8 795 000 kr

Se alla bilder


Visning

Anmälan krävs

Söndag 1/12

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Bergstigen 26

Antal rum 6 rum
Boarea 141,00 kvm
Uppmätning

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1101
Våning 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 8 795 000 kr utgångspris
Avgift: 8 742 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, förråd, tvättstuga och två parkeringsplatser.
Andel i föreningen: 28,34%
Andel av årsavgift: 28,34%
Driftskostnad 7 937 kr/år
varav
El: 4 800 kr
Försäkring: 3 137 kr
Beräknat antal pers: 2
Via lägenheten är det utgång till en balkong i ljuvligt västerläge samt en terrass om hela 48 kvm i perfekt insynsskyddat söderläge med sol hela dagen.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1898
Uppvärmning Bergvärme
Energideklaration
Utfärdad den 29 augusti 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 71 kWh/m² (Atemp) och år

Entré

Varmt välkommen till denna ljusa och väl omhändertagna våningen i anrika Stocksund. Du möts av en stor och lättmöblerad entré vilket sedan breder ut sig till resterande delar av bostaden. Våningen har genomgående vitvaxade furugolv och klassiska vita målade väggar vilket ger den ett stilsäkert utseende som alltid kommer att upplevas modernt.

Kök, matplats, balkong & vardagsrum

I köket är förvaringen optimerad och de vackra köksluckorna är platsbyggda hela vägen upp till tak. Köket är utrustat med helintegrerad kyl och två stycken frysar, diskmaskin, induktionshäll och köksfläkt med direkt utsug. Inne i köket ryms ett mindre matbord för ca 2-4 platser. I anslutning till köket finns det ena sovrummet, som av sitt läge är perfekt arbetsrum. I våningen erbjuds en fantastisk matsal med plats för ett riktigt långbord (8-12 platser). Denna avdelning andas ett stort lugn med anledning det fina ljusinsläppet från fönster i olika väderstreck (syd och väst). Matsalen är placerad i anslutning till det genomgående vardagsrummet. Här finns en fungerande och charmig öppen spis som ger en hög mysfaktor under Sveriges kalla månader. Vardagsrummet ansluter till tre av våra fyra sovrum.

Sovrummen & terrass

I Master bedroom finns det mycket yta till förvaring i form av lösa garderober. Här erbjuds en pampig utsikt ut över Stocksunds vackra villor. I riktning mot badrummet finns också en mindre klädkammare. I våningen finns också ett till större sovrum med utgång till den stora terrassen om 48 kvm. Detta rum kan med fördel också användas som bibliotek eller alternativ matsal. Terrassen erbjuder sol under hela för- och eftermiddagen. Denna plats är perfekt för långa luncher och sola under sommaren då den är helt insynsskyddad från grannskapet. På vintern är den en given plats för att bygga snögubbar eller pynta med vackra lampor. Det fjärde sovrummet är perfekt som tonårsrum, gästrum eller alternativt arbetsrum.

Badrum, WC & tvättstuga

Båda badrummen är från 2017 med nya badrumsmöbler från 2018. Det större badrummet är inrett med vitt liggande kakel och kalkstensklinker på golvet från Bricmate. Här inne finns en lyxig dusch, inbyggda kaklade hyllor till snygg förvaring, handdukstork, golvvärme, spotlights i taket. Det naturliga ljusinsläppet från fönstret bidrar till att förenkla morgonrutinerna. Det mindre badrummet med stora vita kakelplattor och ett fint grått kalkstensgolv, är utrustat med nya vita badrumsmöbler samt ny tvättmaskin och torktumlare från Miele som är inköpta 2018.

Nyrenoverad sekelskiftsvåning med villakänsla i centrala Stocksund

Välrenoverad sekelskiftesdröm i centrala Stocksund med gångavstånd till kommunikationer, service och natur. Här kan du flytta rakt in och njuta av den skandinaviska perfektionismen i bostadens design eller se bostaden som en vit duk och utforma den i vilka färger du själv önskar. Våningen och byggnaden har genomgått alla stora renoveringar du kan tänka dig och har samtidigt andan och looken av sekelskifte bevarad. Här finns det stora sociala ytor perfekt för sociala sammanhang och också rum för mysiga kryp in. Till våningen hör en insynsskyddad terrass om 48 (!) kvm i perfekt solläge. Förutom denna stora terrass finns också en balkong i perfekt västerläge, också på insynsskyddat läge. Till bostaden hör två parkeringsplatser, på parkeringsytan som tillhör bostaden kan det rymmas tre bilar om dessa är av mindre modell.

I denna bostadsrättsförening bor du bekvämt med både byggherrar och revisorer i huset. Föreningens medlemmar förvaltar byggnaden själva och har god koll på föreningens ekonomi och välmående. Föreningen har genomgått alla stora renoveringar och har inga ytterligare i åtanke. Föreningens ekonomi är enligt föreningens bank god och under kontroll. Inga planerade avgiftshöjningar. Byggnaden är från 1898 och det består av fem lägenheter. Bostadsrättsföreningen bildades i januari 2016 och sedan dess har huset totalrenoverats och fått förstärkt bjälklag, ny el, stambyte, bergvärme, fiber, nyputsade fasader och renoverade fönster. Utöver det så har även gården renoverats och fått nytt gräs och ny belysning. Här är det bara att flytta in, njuta av att bo i nytt och fräscht och samtidigt i en fantastisk charm!

Om du vill åka kommunalt från bostaden finns bussen direkt nedanför backen vid Stocksunds torg. Det tar ca 7 minuter med bussen till tunnelbanan Danderyds sjukhus. Därifrån tar det ca 11 minuter till Östermalmstorg. Vid Danderyds sjukhus finns ett stort busstorg med flertalet busslinjer ut mot Roslagen, Vallentuna, Åkersberga, Täby, Solna, Kista, Tekniska Högskolan och Humlegården. Du kan också promenera till Roslagsbanan. Du kan även ta bussen mot trevliga Djursholms Torg där det finns flera trevliga caféer och restauranger. På Stocksunds torg finns närmaste ICA-butik. Här finns också en pizzeria, sushi, bibliotek och vårdcentral. I närområdet finns flertalet förskolor, skolor och gymnasium. I Stocksund finns en väldigt vacker bebyggelse och längst med vattnet finns badplatser, lekparker och vackra motionsspår.

Vill du veta mer om försäljningen är du välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. johanna.peltomaki@mohv.se för mer information.

Förening

Bergstigen 26

Förening

Bergstigen 26

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 5 lägenheter.
I husets källarplan finns förrådsutrymme, cykelförvaring och gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och två torktumlare. På tomten finns ett gemensamt förråd till förvaring samt trädgårdsredskap.

Tv och bredband

Öppen fiber för tv- och internet. Du som bostadsrättsinnehavare kan själv välja leverantör.

Parkering

Till lägenheten hör två parkeringsplatser. Ingår i avgiften.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Det finns inga planer på att höja avgiften. Det finns inga vidare renoveringar planerade.

Renoveringar - utförda och planerade

Den ursprungliga byggnaden byggdes år 1898 och blev ombyggd under 40- och 50-talet. Under 00-talet förvandlades byggnaden till bostadsrätter. År 2016 renoverades byggnaden ytterligare och de större ingreppen som då utfördes var dränering, ny el, stambyte, fiberinstallation, ny fasad, renovering av fönster, ny anläggning av tomten, installation av öppen fiber.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ja

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Anrikt villaområde i Stocksund. Här njuter du av miljön oavsett årstid, här kan du låta blicken vila av vacker arkitektur och natur. I Stocksund finns många vackra promenadstråk längst med vattnet och parker. Cedergrenska Tornet är ett självklart promadmål för helgbrunchen.

Närservice

Precis nedanför gatan finns Ica Tornet. En bit bort Lidl. Coop Konsum finns på Djursholms Torg. Vill du storhandla finns större matbutiker (Ica och Hemköp) i Mörby centrum samt välsorterade Coop Enebyängen.

Kommunikation

Gångavstånd till Roslagsbana och tunnelbana. Buss till Danderyds sjukhus och tunnelbanan tar ca 7 minuter och är precis nedanför gatan.

Parkering

Utöver bostadsrättens två parkeringar kan man parkera längst med gatan. I Stocksunds centrum finns diverse kundparkeringar.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering