Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vårvägen 5

Råsunda/Vireberg Solna

3 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vårvägen 5

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 72,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 0 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 695 000 kr Föreslagen budstart
Avgift: 3 596 kr/mån inkl värme, vatten, basutbud kabel-tv, bredband.
Andel i föreningen: 3,1055%
Driftskostnad 7 500 kr/år
varav
El: 4 800 kr
Försäkring: 2 700 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 1 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Varmt välkomna på visning av en fantastisk trea med egen uteplats och radhuskänsla i poulära Vireberg! Social, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två rymliga sovrum och stambytt badrum med komfortvärme. Trevlig förening med en välskött fastighet belägen på en lugn återvändsgata. Närhet till kommunikationer, skolor, förskolor, grönområden och Solna C med all tänkbar service.

HALL
Entré med möjlighet för avhänging med hatthylla och två garderober.

VARDAGSRUM
Stort och öppet vardagsrum med gott om plats för soffor, mediamöbel samt ytterligare förvaring om så önskas.

KÖK
Modernt och praktiskt kök med gott om arbetsytor. I köket finns diskmaskin, diskho, inbyggd ugn, induktionshäll, fläkt monterad i skåp, inbyggd mikro, frys under bänkskiva samt två st. utdragslådor med kyl. Invid köket finns naturlig plats för matbord för ca 6 personer. På denna sida av köket finns även en vinkyl.

UTEPLATS
Fantastisk uteplats i söderläge utan insyn med sol hela dagen. Fri utsikt mot lummig innergård med fina rabatter, vackra ekar och härlig gräsmatta. Uteplatsen är ca 4,2 x 2 m. På innergården finns föreningens matplats, murad grill samt en lekplats.

SOVRUM 1
I det större sovrummet finns plats för dubbelsäng och sängmöbler. Rummet har även flera garderober.

SOVRUM 2
Det mindre av de två sovrummen passar perfekt som barnrum och har två garderober.

BADRUM
Fräscht och stambytt badrum med kakel och klinker. I badrummet finns WC, duchhörna med glasväggar, kommod och spegelskåp. Badrummet har golvvärme och är förberett för tvättmaskin
Varmt välkomna på visning av en fantastisk trea med egen uteplats och radhuskänsla i populära Vireberg! Social, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två rymliga sovrum och stambytt badrum med komfortvärme. Trevlig förening med en välskött fastighet belägen på en lugn återvändsgata. Närhet till kommunikationer, skolor, förskolor, grönområden och Solna C med all tänkbar service.

Förening

Vårvägen 5

Förening

BRF Vårvägen i Solna

Allmänt om föreningen

Brf Vårvägen i Solna är en äkta förening som äger marken och bildades 2010. Föreningen består av ett hus med tre portar som byggdes 1955. Föreningen består av 32 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt.

Föreningen har i dagsläget (2019-05-20) inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen har en försäkring via Brandförsäkringskontoret som föreningen årligen får en utdelning för. Brf Vårvägen har en fastighetsförsäkring för bostadsrättsförening med fastighetscertifikat hos Trygg Hansa. Nuvarande gäller t o m 191101 varefter den förnyas

Gemensamma utrymmen
Cykelrum i källaren, barnvagsrum på bottenvåning samt tvättstuga. Tvättstugan ligger i källaren mellan ingång 5 och 7. Här finns 3 st tvättmaskiner (2015) 1 st torktumlare (ny), 1 st torkskåp (nytt) 1 st mangel samt 1 st torkrum.

Delat ägandeskap
Ok med delat ägandeskap, minst 10 % ägande, max två delägare. Juridisk person accepteras ej som medlem av föreningen.För mer information se: www.brfvarvagen.se

Föreningen har gjort ett gediget arbete gällande efterforskning om föreningens hus och historia. Läs gärna mer på: http://www.brfvarvagen.se/varvagens-historia/

Tv och bredband

Kabel-tv
Comhem ingår i avgiften, Comhem analoga grundutbud. Önskas större kanalutbud kan man teckna avtal via Comhem eller Alltele.

Bredband
Alltele, hastighet 1000/1000 ingår i avgiften.

Parkering

4 st garageplatser, ca 1000 kr/mån, kötid ca 15 år. 3 st parkeringsplatser, ca 500 kr/mån, kötid ca 10 år.
Det finns möjligheter att hyra parkering via Solna stad alternativt boendeparkering.

Renoveringar - utförda och planerade

Renoveringar
2010/11: Renovering tvättstuga, inkl nya maskiner.
2011: Stambyte vatten avlopp. Nya balkonger. Nya stigledningar för elförsörjning. Byte av befintliga takfönster samt gavelfönster/badrum. Byggnation av tre stycken markterrasser för lägenheter i markplan.
2012: Renovering av stentrappa och kantsten på gården/tomten. Byggt 7 st nya källarförråd.
2013: Takrenovering med byte papp, plåt och taktegel samt säkerhetsbryggor och snörasskydd mot gatsidan. Byte av fönster och dörrar i takkupor. Upprustning av lekpark i samarbete med våra två grannfastigheter.
2014: Byte av kvarvarande fönster inkl karmar och fönsterbräder till 2+1-glas. Utbyte av samtliga portar till originalutförande i massiv ek, samt renovering av tillhörande glaspartier. Relining av avloppsrören i bottenplattan utförd av Aarsleff Rörteknik.
2015: Målning av trapphus samt byte av takarmatur. Renovering av garagedörrar. Ombyggnation av lokal till bostad, 86 kvm.
2016: Installation av fiber, ny grovtvättmaskin samt elarbete i tvättstugan.

Inga beslutade renoveringar (2018-10-16)

Övrigt

Överlåtelseavgiften är 1110 kr debiteras köparen. Ingen pantsättningsavgift.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I trivsamma Vireberg bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva. På kort gångavstånd når du Solna centrum med sitt stora utbud av dagligvaruhandel, shopping, service, caféer och kommunikationer. Här finns både tunnelbana, tvärbana och många olika busslinjer. På en kort promenad nås även Solna station med pendeltåg som trafikerar sträckan Märsta-Södertälje och tvärbanans ändstation som går mot Alvik. Åt samma håll ligger Mall of Scandinavia, Skandinaviens största inomhusgalleria med ett brett utbud av shopping, dagligvaruhandel, restauranger, service och nöjen. Precis bredvid ligger nationalarenan Friends Arena som erbjuder allt från fotbollsmatcher till konserter. Motionsstråk och natursköna grönområden finns runt Råstasjön och Lötsjön och du har heller inte långt till Hagaparken och Brunnsviken med bad på sommaren och skridskoåkning vintertid.

Närservice

I området finner du småbutiker, bageri och en Ica Maxi och inom gångavstånd når du Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I Anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Solna Centrum, tunnelbana blå linje mot Fridhemsplan och T-centralen. Buss 509 mot Brommaplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 300kr/mån eller 750kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Grönområden - En liten bit bort ligger både Råstasjön och Lötsjön samt närhet till Skytteholmsparken. Barnomsorg, skolor - Ekenbergsskolan för låg- och mellanstadiet och Råsundaskolan för högstadiet. Övrigt i närheten - Närhet till flera idrottsanläggningar, bland annat Solnahallen och Skytteholms IP. På en kort promenad når du Filmstaden, men anor från 1920, där över 400 klassiska svenska filmer har spelats in. Hit kommer folk för att få en guidad tur i svensk filmhistoria, kolla på bio och ta en våffla i vaktstugan.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering