Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Armégatan 29

Huvudsta Solna

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Armégatan 29

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 79,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01052
Våning 4, hiss finns
Ekonomi Avgift: 4 798 kr/mån Värme via fjärrvärme, vatten, digital kabel-TV, 500-1000/500-1000 mbit bredband, källarförråd.
Andel i föreningen: 1,1356%
Driftskostnad 7 416 kr/år
varav
El: 6 000 kr
Försäkring: 1 416 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnader baseras på schablonvärde, dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte
Detta är en kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare Daniel Aslan, 073 509 38 67, alt. Daniel.aslan@MOHV.se för mer information!
Detta är en kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare Daniel Aslan, 073 509 38 67, alt. Daniel.aslan@MOHV.se för mer information!

Förening

Armégatan 29

Förening

Brf Korsnäbben

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Korsnäbben ligger på Armégatan 25-29 i Huvudsta, Solna.
Föreningen omfattar 87 lägenheter fördelade på två punkthus med elva våningar samt ett mellanliggande lamellhus med fyra våningar. Fastigheten består även av ett garage med 49 p-platser samt 20 öppna p-platser med motorvärmare. Den totala boytan är ca 7 038 kvm.

Kommunalt
Tunnelbanans blåa linje (Akalla/Hjulsta och Kungsträdgården) stannar vid Västra skogen som är den närmaste tunnelbanestationen. Tåg mot T-centralen/Kungsträdgården avgår var 5:e minut i högtrafik. Från Västra skogens tunnelbanestation är det bara några hundra meter att promenera. Buss 113 går förbi Armégatan och om man promenerar ner på Huvudstagatan kommer man ner till Solna busstation där flera andra bussar avgår.

Med bil
Det är enkelt att parkera med bil på Armégatan 25-29. Antingen parkerar du utmed Armégatan (på bägge sidor) eller på pakeringsplatser inne på Wiboms väg. P-platserna är avgiftsbelagda.

Historia
Korsnäbben har av JM och arkitektkontoret Fråne Hederus Malmström genom Per Hederus utformats som en stadsnära oas. Närhet till både stad och natur invid Ulvundasjöns strandpromenad skapar förutsättningar för ett aktivt liv i lugna omgivningar.

Namnet Huvudsta har området fått av Huvudsta gård som finns dokumenterad sedan medeltiden. En mycket händelserik och dramatisk historia gjorde att gårdens anseende var lågt ända fram tills den köptes av Johan Wibom 1817. Han fick gården att blomstra på nytt. Än idag är gården i familjens Wiboms ägo, om än med betydligt mindre markområden.

Uppbyggnaden av Huvudsta som bostadsområde tog fart i början av 1900-talet då Egnahem köpte upp mark som avstyckades till 300 tomter. En rad beslut i 1908 års byggnadsordning lade därefter grunden till en omfattande utbyggnad av Huvudstaområdet. I efterkrigstidens entusiasm och nybyggaranda beslutades att alla bebyggelse i Huvudsta skulle ge plats för ny bebyggelse. Under 60- och 70-talen byggdes det nya Huvudsta upp, som idag är ett populärt område för både företag och bostäder och utgör hem för cirka 13 000 människor.

Solna som är en av Sveriges företagstätaste stad, har drygt 58 000 invånare och cirka 62 000 arbetsplatser. Från Solna har man nära till såväl Stockholm city som naturområden och kulturminnen. Cirka en tredjedel av Solnas yta består av Nationalstadsparken med bland annat Hagaparken och Ulriksdals slottspark.

Solna centrum ligger på gångavstånd och består idag av 120 butiker och restauranger.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Huvudsta är ett expansivt område med närhet till allt. Med fina promenadstråk att vandra runt, vacker grönska samt gångavstånd till Vasastan är Huvudsta ett perfekt val.

Närservice

Huvudsta Centrum med apotek, Hemköp, restauranger och närservice.

Kommunikation

Blå linje Huvudsta som snabbt tar dig till Fridhemsplan och T-centralen. Beslut taget om att Huvudsta också ska få en egen pendeltågsstation.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: I området ligger grundskolorna Ängkärrsskolan och Tallbackaskolan. Gränsande till Huvudsta ligger Skytteholmsfältet och med en liten promenad når man Hagaparken, det stora gröna lugnet mitt i stan. Hagaparken är det perfekta stället för långpromenader och mysiga helgluncher, eller för en löprunda! Parken innehåller både större restauranger och enklare kaféer. Passa också på att besöka Fjärilshuset och Haga Ocean, med Nordens största hajakvarium. Övrigt i närheten: På promenadavstånd når man Huvudstabadet med utomhuspooler, Ulvsundasjön för mysiga promenader och Pampas Marina med mysiga restauranger.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter