Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Södra Gulsparvsgatan 54

Söderkulla Malmö

1 295 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Södra Gulsparvsgatan 54

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2134-1-54-7
Våning 4 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 5 210 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud)
Andel i föreningen: 0,36969%
Andel av årsavgift: 0,36969%
Pantsatt Ja
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: källarförråd

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ F
Energideklaration
Utfärdad den 19 december 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 143 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Isolde 1

Hall

Du äntrar lägenheten till en rymlig, stilren hall med mängder av förvaring och goda avhängningsmöjligheter. Ljusa väggar och golvet pryds av en snygg parkett.

Kök

Ett ljust kök i modern stil med vita skåpsluckor, diskbänk kombinerad i rostfritt stål och mörkt trä. Den praktiska utformningen känd för området återfinns även här, med förvaring på vardera sida av rummet. Här har man dock öppnat upp väggytan vid matplatsen och skapat en semiöppen planlösning mot vardagsrummet utan att kompromissa på förvaringsytorna. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggnads-micro och ugn i rostfritt stål. Väggarna är ljusa och golvet pryds av snygg parkett.

Vardagsrum

I anslutning till köket har man valt att konvertera ett före detta sovrum till vardagsrum och skapat utmärkta sociala ytor med nära till kök och matplats och på så sätt expanderat vardagsrummet ut till den härliga inglasade balkongen. Likt hallen och köket återfinns även här det snygga parketten och väggarna är målade i vitt.

Sovrum/Vardagsrum

Det som tidigare varit vardagsrum används i dagsläget som kombinerat sovrum /vardagsrum. Man har friheten att välja hur man vill använda ytorna i lägenheten, man kan med enkelhet återställa rummet till vardagsrum igen eller behålla det som ett masterbedroom. I senare fall har du mängder med utrymme för säng, garderober, kontorshörna, vad än dina behov kan tänkas vara. Rummet har ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier, golvet bekläds av en original parkett i rutmönster och väggarna går återigen i ljusa toner

Sovrum 2

Perfekt sovrum med plats för stor säng, nattygsbord och extra förvaringsmöbel om så önskas. På golvet finner du en snygg pianoparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Badrummet är halvklaklat med klinkers på golv. Det är utrustat med badkar, handfat med spegelskåp och wc.

Gäst-WC

Gäst-wcn är utrustad med toalettstol och handfat, klätt i ljusblå målad vävtapet med en mörkblå bård. Vitt kakel ovan handfatet och klinkers på golv.

Välplanerad 3:a på våning 4 med inglasad balkong på populära Söderkulla!

På utmärkt läge i trevliga Söderkulla hittar du nu detta hem - en rymlig och perfekt planerad trerummare med sociala ytor i stabila HSB brf Silversmeden. Här bor du på ett av föreningens bästa lägen med väldisponerade kvadratmetrar och en genomgående planlösning med 2 rymliga sovrum, kaklat badrum, gäst-wc, gott om förvaringsmöjligheter i hall och bostaden bjuder på sociala ytor då man med den öppna planlösningen har skapat kök och vardagsrum i ett. Pricken över i:et är den stora inglasade balkongen med dubbla utgångar och fri utsikt! Välkommen till ditt nya hem!

Förening

Södra Gulsparvsgatan 54

Förening

Hsb Brf Silversmeden

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Brf Silversmeden förfogar över 289 stycken lägenheter och en lokal.
Föreningen har 38 parkeringsplatser, 230 garageplatser fördelade i två garage och 20 MC-platser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 151 kr/månad, garageplats kan hyras till en kostnad om 307 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 140 kr/månad. I föreningen finns även cykelbox kan hyras till en kostnad om ca 30 kr/månad. Kösystem tillämpas till parkeringsplatserna. En festlokal finnas att hyra (för ca 20 personer) för en kostnad på ca 200kr (+300 kr i depositionsavgift). Föreningen köpte huset 1968 (tomträtt). Föreningen har nytt tomträttsavtal från och med 2021. Föreningen utför tillsyn av lägenheten i samband med en överlåtelse.

HUSETS SKICK
2011/20122 Alla hissar är renoverade
2014-2016 spolades både horisontella och vertikala avloppsledningar samt stick till lägenheterna vilket utfördes med gott resultat.
2017 - Utbyte ut alla tätningslister på balkonginglasningarna
2019 - Utbyte av tätskikt till underjordsgarage, samt nyanläggning av gårdsmiljöer
2020 - Byte av trapphusbelysning till LED

Planerade och utförda renoveringar:
Pågående i föreningen är inventering av passersystem och kamerasystem, eventuellt kommer nytt upphandling av nytt system genomföras samt en inventering av renovering och uppgraderingsbehov av värmesystem och tak kommer att ske inom de närmaste åren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På Södra Gulsparvsgatan 48 finns ett gym som kan nyttjas till en kostnad om ca 350 kr/halv år och på Södra Gulsparvsgatan 52 finns ett solarium som kan nyttjas mot en avgift. Boulebana finns.

Tvättstuga:
I trevånings och åttavåningshusen finns vardera två tvättstugor. I femvåningshusen finns vardera tre tvättstugor. Tvåvåningshuset har ingen tvättstuga. De som bor där tvättar i närmsta hus. Tvätt utrymmen och förråd finns i samma trappuppgång i källaren.

INTERNET/KABEL-TV
Kabel-tv genom Com-Hem. Bredband genom Com-Hem samt Bolina.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen kommer inte att höja avgifterna inför 2021.

Föreningens kontaktuppgifter:
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/silversmeden.
Mail: info@silversmeden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-01-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Söderkulla finns en bra variation mellan hus, radhus och bostadsrätter. Det finns stora grönområden och lekplatser. Det finns bra utbud av förskolor i området och här finner vi även Söderkullaskolan som erbjuder utbildning till årskurs F-9. I direkt närhet finner ni även Nydalaskolan (F-6) samt Munkhätteskolan (F-9). Det finns bra matbutiker i området och bra förbindelser med både buss och cykelvägar till Hyllie där vi finner köpcentret Emporia samt köpcentret Mobilia. Närheten till både Hyllie-och Triangelns station gör det enkelt att ta sig fram i Malmö såväl som närliggande kommuner.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter