Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sergeantgatan 1

Röda Höja Malmö

1 350 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, föranmälan krävs!

Söndag 20/9 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sergeantgatan 1

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 71,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 273
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 350 000 kr utgångspris
Avgift: 3 343 kr/mån Inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg och elnätsavgift.
Pantsatt Ja
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Andelsprocent: 0,22481%
Andelsprocent kapital: 0,24253%
Andelsprocent årsavgift: 0,22486%
Andel inre reperationsfond: 0 kr
Säljaren disponerar i dagsläget över: Förråd beläget på samma våningsplan som lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 1 juni 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Grenadjären 1
Välkommen till alltid lika populära Röda höja och denna lägenhet på områdets kanske bästa läge! Stor 2:a om hela 71 kvm belägen på andra våningen som bjuder på renoverad interiör med helkaklat badrum samt genomgående vitmålade väggar och fina golv. Det finns även möjlighet att göra om bostaden till en 3:a om så skulle önskas. Ytterligare attribut är en stor inglasad balkong i solsäkert västerläge med fri utsikt över grönska och cykelväg, härligt gröna omgivningar i ett lugnt och välskött område samt närheten till både Malmös innerstad och kranskommunerna. Varmt välkomna på visning!

Lägenhetens 71 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL
Vi välkomnas av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter samt plats för sko- och hatthylla. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare. Spotlights i taket, mörkt laminatgolv och vitmålade väggar.

KÖK
Fräscht och rymligt kök med alla de bekvämligheter man kan önska sig där mycket förvaring i form av över- och underskåp kombineras med bänkskiva i trä och ljust kakel ovanför köksbänken. Gott om både förvaring och arbetsyta med fönster mot helt fri utsikt och grönområden. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spishäll, infälld ugn och spisfläkt. Här finns även utrymme för matplats för cirka 4-6 personer. Vitmålade väggar och mörkt laminatgolv, från detta rum når vi lägenhetens härliga balkong.

BADRUM
Helkaklat badrum renoverat i stilrena färger. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, en rymlig duschdel, tvättställ med vitt underskåp och spegelskåp ovanför samt wc-stol i vitt porslin. Väggarna är kaklade i ljusa färger och klinkergolvet går i snyggt gröna toner.

VARDAGSRUM
Ett stort vardagsrum med ett härligt ljusinflöde från det stora fönsterpartiet. I vardagsrummet finns det utrymme till både större soffgrupp samt matplats om så önskas. Vitmålade väggar kombineras med ett ordentligt laminatgolv i bruna toner.

SOVRUM 1
Lägenhetens stora sovrum ger plats åt både dubbelsäng, skrivbord och utrymme till större garderob. Rummet får ett behagligt ljusinsläpp från fönstret som vetter mot föreningens innergård. Vitmålade väggar och ljusare laminatgolv.

BALKONG
Rymlig balkong med eftermiddagssol och helt fri utsikt samt plats för större möblemang.

Renoverad 2:a på områdets bästa läge!

Välkommen till alltid lika populära Röda höja och denna lägenhet på områdets kanske bästa läge! Stor 2:a om hela 71 kvm belägen på andra våningen som bjuder på renoverad interiör med helkaklat badrum samt genomgående vitmålade väggar och fina golv. Det finns även möjlighet att göra om bostaden till en 3:a om så skulle önskas. Ytterligare attribut är en stor inglasad balkong i solsäkert västerläge med fri utsikt över grönska och cykelväg, härligt gröna omgivningar i ett lugnt och välskött område samt närheten till både Malmös innerstad och kranskommunerna. Varmt välkomna på visning!

Förening

Sergeantgatan 1

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 366 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan som uppfördes 1967 då även föreningen bildades. I föreningen finns även 7 lokaler. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

HUSETS SKICK
2017-2018 - Tvättstugor, belysning och uteplatser
2016 - Individuell elmätning införd (IMD)
2015-2016 - Lekplatser
2015 - Byte av styrutrustning i värmecentraler
2014 - LED-belysning
2013 - Nyckel- och passersystem
2010-2013 - Fasader
2011 - Garage- och parkeringsplatser
2009 - Fönster inklusive PCB-renovering
2005 - Miljöhus
1988-1989 - Fönster byttes

KOMMANDE RENOVERINGAR
Byte av tappvattenstammar samt reling av avloppsstammar 2021-2023. Därefter renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, översyn av utemiljön och bygge av gemensamhetsanläggning.

EKONOMI
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Styrelsen bedömer att avgiften kommer att höjas med ca 3% årligen för att undvika större enskilda höjningar.

Föreningen höjde avgiften med 5% 2019-01-01 och med 5% 2020-01-01.

Föreningens belåningsgrad är låg och är enligt årsredovisningen för 2019 endast belånad om 1 110 kr/m² beräknat på bostadsrättsyta för år 2018/2019.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.

PARKERING
I föreningen finns 127 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 265 kr/månad samt 295 parkeringsplatser som går att hyra för ca 59 kr/månad och dessa kostnader planeras att höjas med 3% årligen. Kösystem tillämpas till både garageplatser och parkeringsplatser. I övrigt råder fri parkering i området.

TV OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem som ingår i avgiften.
Föreningen har ett gemensamt bredband via Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykelförråd att hyra samt plats i källaren för cyklar. I föreningen finns 1 tvättstuga på varje gård. Dessa är utrustade med nya och moderna tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Miljöhus finns. Det finns även extra förråd i föreningen som medlemmar kan hyra.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter