Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 29

Högaholm MALMÖ

850 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren!

Söndag 25/10 13.00-13.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 29

Antal rum 2 rum
Boarea 64,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208023005-0146
Våning 15 av 17, hiss finns
Ekonomi Pris: 850 000 kr
Avgift: 4 727 kr/mån inkl. VA, kabel-TV samt obligatoriskt tillägg (775 kr) som avser värme 686 kr, bredbandsavgift 89 kr samt mätning enligt IMD.
Andel i föreningen: 0,15599%
Andel av årsavgift: 0,15439%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 17 februari 2020
Energiklass: F

Hall

Vi kliver in i en ljus och rymlig hall med goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. På golvet vilar ekparkett som är genomgående för hela lägenheten och väggarna är målade i vit färg.

Kök

Stort kök med mycket arbetsytor och förvaring. Här har vi plats för en större matgrupp om 6 personer. Köket består av köksinredning i ek med bänkskiva i laminat samt stänkskydd i vitt kakel. På golvet finner vi ekparkett och väggarna är vita. Utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin samt inbyggd mikrovågsugn.

Vardagsrum

Ett väl tilltaget vardagsrum med plats för större soffgrupp och mediamöbel. Den givna platsen för socialt umgänge med utgång till balkongen.

Sovrum

Mysigt sovrum med fint ljusinsläpp. Här får det plats med en stor dubbelsäng och ytterligare förvaring. Även här vilar ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade.

Badrum

Badrum i modern och stilren design med inredning i vita och svarta färger. Svart klinkers på golv och vitt kakel på väggar. Utrustningen består av handfat med underskåp, spegel, WC, handdukstork samt duschhörna.

Balkong

Balkongen erbjuder en häpnadsväckande utsikt över stora delar av Malmö och Skåne. Här får du plats med en mindre lounge grupp.

Modern och stilren tvåa högt uppe i huset med milsvid utsikt!

Vi tar hissen upp till våning 15 och finner denna välplanerade och stilrena tvåa som bjuder på en häpnadsväckande utsikt från den rymliga balkongen! En välplanerad bostad som består av en stor och ljus hall med goda förvaringsmöjligheter, ett stort och praktiskt kök, ett väl tilltaget vardagsrum med plats för socialt umgänge samt ett fint sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring. Här finner vi även ett nyare helkaklat badrum i stilren design.

Vi befinner oss i ett lugnt bostadsområde med närhet till lokala bekvämligheter så som gym, förskola, skola, matbutiker samt vårdcentral och vi kan snabbt ta oss ut på inre ringvägen. Varmt välkommen på visning!

Förening

Serenadgatan 29

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 23

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

2019/2020 planerat byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 byttes taket.
1986 byttes fönstren.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar pågår. Se vidare på föreningens hemsida för mer information.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2020-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften omkring 3-5% ett par år framåt pga kommande renoveringar som planeras. (2020-03-13) I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

TV/INTERNET
Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.

PARKERING
I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-03-13 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter