Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ormvråksgatan 3

Söderkulla Malmö

1 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ormvråksgatan 3

Antal rum 2 rum
Boarea 59,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2167-4-256-3
Våning 3 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 195 000 kr
Avgift: 3 522 kr/mån Inkl. VA, Värme och internet.
Andel i föreningen: 0,28534%
Andel av årsavgift: 0,28534%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 17 januari 2020
Energiklass: G
Primärenergital: 200 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Lohengrin 3
Hall:
Väl inne i bostaden så möts vi utav den öppna hallen med ljusa ytskikt goda möjligheter för avhängning. Här lade man också ett snyggt ljust laminatgolv 2015 som sedan flyter vidare till husets hjärta, köket.

Kök:
Här har vi ett dubbelsidigt kök med mycket generösa arbetsytor och förvaring. Köket totalrenoverades 2015 och är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys samt plats för micro vid behov. Svart och stilrent kakel samt ljusa bänkskivor gör det modernt och tidlöst.

Vardagsrum:
Vidare från köket tar vi oss in till vardagsrummet som innehar orginalparkett och i övrigt ljusa ytskikt. Här har man god plats för både soff- och matgrupp men även tillgång till lägenhetens inglasade balkong.

Balkong:
Här ute har man plats för mindre utegrupp som soffa och fåtöljer för att kunna dryga ut sommarkvällarna och använda som ett extra umgängesrum med härlig grönska precis utanför. Inglasningen håller inne värmen och förlänger användningstiden till flertalet av årets månader.

Badrum:
Från hallen når vi även badrummet som renoverades under 2015 och har då helkaklats samt innehar utrustning som wc, handfat med kommod, vattenburen handukstork, badrumsspegel med integrerad belysning samt en duschhörna med glasväggar.

Sovrum:
Även detta rum innehar originalparkett samt ljusa ytskikt. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt garderober. Fönster vetter även här ut mot grönska.

Renoverad tvårummare med inglasad balkong helt utan insyn.

Varmt välkommen till denna sociala tvårummare som snart kommer ut på populära Söderkulla!

Bostaden har genomgått en totalrenovering 2015 med bland annat ett nytt kök från Ikea samt ett helkaklat badrum. Dessutom är lägenheten placerad i ett av husen som inte har insyn utan endast vetter ut mot grönska.

Förening

Ormvråksgatan 3

Förening

HSB Brf Tornfalken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Tornfalken består av 295 st lägenheter samt en lokal. Huset byggdes 1970 och förvaltningen sköts av HSB. Föreningen äger inte marken utan har tomträtt, den omförhandlades senast 1 januari 2012.

KABEL-TV/BREDBAND
Både kabel-tv och bredband levereras av Telia och tillkommer som obligatorisk kostnad varje månad (169kr). Hastighet på internet är 250/250 Mbit.

PARKERING
Parkering finns att tillgå för medlemmarna för ca 125 kr/månad för utomhusplatser och ca 330 kr/månad för garageplatser. Det finns 123 st. utomhusplatser och 76 st. garageplatser. Både till p-platserna och till garaget finns det en separat kö.

EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal för el (enhetsmätning av el) vilket innebär att man som bostadsrättsinnehavare betalar sin elförbrukning via månadsavin till föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns det barnvagnsförråd och cykelförråd. Här finner man även fullt utrustade och moderna tvättstugor och torkrum. Biljard- och pingisrum finns att utnyttja i 3-våningshusets källare. Biljard- och pingisrum ca 150kr/år. Föreningens medlemmar kan hyra en festlokal för 500kr/gång samt depositionsavgift på 500kr som återbetalas efter användningen. Det finns 4 st. miljöhus samt containrar för grovsopor på området.

Renoveringar
2013 Värmecentral och samtliga radiatorer byttes ut .
2014 Delar av gården renoverades .
2014/15 Taket på höghusen byttes .
2014/15 Fasaden på höghusen omfogades.
2016/17 Hissar i Ormvråksgatan 1-3-5 har blivit utbytta.
2016 Föreningen inhägnade gårdarna.
2016 Kollektiv bredband med obligatorisk anslutning infördes.
2016 Digital tvättstugebokning
2017 Belysningsstolpar och armaturer samt ventiler för värmeradiatorer i 8 våningshuset.
2018 Fogade man om fasaden på 5 våningshuset samt satte nytt tak. Även väggar ner till källare och garage har putsas om 2018.
2018 Spolning av avloppsstammar.
2019 Byte av tvättutrustning.
2019 Byte av oljeavskiljare i garage.
2019 Ny lekplats och förbättringar av innergård på Tornfalksgatan 11-21.

Kommande underhåll:
Hissbyte på Tornfalksgatan 11-21
Installation av laddboxar.
Renovering av fasad, tak samt plåtar på 3-vånings huset.
Ombyggnad av garagetak.

EKONOMI
Föreningen innehar marken med tomträtt och avgälden omförhandlades under 19/20 och startar 2021-01-01.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om fn, 473kr/pant samt en överlåtelseavgift om 1182,5kr som betalas av köparen. Köparen betalar även en Medlemsavgift till HSB om 500 kr (fås tillbaka vid utträde). Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg som ingår i avgiften. Medlemmen måste fortsatt själv teckna en egen hemförsäkring.
Beslut har tagits om att höja månadsavgifterna med 2% från och med 1/1 2021.
Föreningen jobbar enligt en underhållsplan som årligen uppdateras.
HSB tillhandahåller ekonomisk och teknisk förvaltning.
För mer info se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/tornfalken

Ovanstående uppgifter är inhämtade (2020-12-14) av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

I Söderkulla finns en bra variation mellan hus, radhus och bostadsrätter. Det finns stora grönområden och lekplatser. Det finns bra utbud av förskolor i området och här finner vi även Söderkullaskolan som erbjuder utbildning till årskurs F-9. I direkt närhet finner ni även Nydalaskolan (F-6) samt Munkhätteskolan (F-9). Det finns bra matbutiker i området och bra förbindelser med både buss och cykelvägar till Hyllie där vi finner köpcentret Emporia samt köpcentret Mobilia. Närheten till både Hyllie-och Triangelns station gör det enkelt att ta sig fram i Malmö såväl som närliggande kommuner.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter