Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lägatan 17

Dockan Malmö

4 795 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl er via hemsidan eller till mäklaren!

Måndag 21/6 18.00-18.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Lägatan 17

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 93,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 41301
Våning 4 av 7, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 795 000 kr
Avgift: 4 858 kr/mån inkl. värme, kallvatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen: 0,97%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2019
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 24 oktober 2019
Energiklass: C
Primärenergital: 81 kWh/m² och år

Hall

Vi välkomnas in i bostaden via en större hall. Här har vi goda användningsmöjligheter samt garderob till förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

Badrum 1

I direkt anslutning från hallen når vi första badrummet. På golvet ligger det klinkers i grått och väggarna är klädda med vitt kakel. Till höger står tvättmaskin och torktumlare och ovanför sitter en bordsskiva och skåp för förvaring. I badrummet finner vi en dusch, toalett och handfat.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden har vi vardagsrummet med generöst ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet ut mot balkong. Man inreder enkelt med en större soffgrupp och TV-möblemang. Väggarna är målade vitt och parkett som är undantagslöst lagd genom hela bostaden.

Sovrum 1

Till höger om vardagsrummet finner vi det första sovrummet. Här får man plats med en säng och ytterligare förvaringsmöbler med enkelhet. Fönster vetter mot söder och släpper in rikligt med dagsljus.

Balkong

Från vardagsrummet kommer vi ut till balkongen med utsikt i söderläge. Här ute rymmer ett större möblemang där man kan avnjuta sena sommarkvällar i härligt sällskap.

Kök

I hjärtat av bostaden har vi köket som är stort och semi-öppet mot vardagsrummet. Modernt och stilrent från Vedum med vita skåpsluckor och en grå ton på arbetsbänken och vitt kakel som stänkskydd vilket gör att köket är luftigt. Fönster från tre väderstreck hjälper till och släpper in rikligt med dagsljus och man får enkelt plats med en större matgrupp utan att förlora den rymliga känslan. Köket är utrustat med maskinpark från Siemens i borstat stål; induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd diskmaskin, fläkt, kyl och frys.

Badrum 2

Detta badrummet som vi finner längre in i bostaden speglar det stora badrummet i form av färg då väggarna är vitt kakel med ett grått klinkergolv. Även i detta badrum har vi dusch, toalett och handfat.

Sovrum 2

Till höger i korridoren har vi det andra sovrummet med fönster i österläge. Ett rum som fungerar som ett tredje sovrum eller varför inte som ett hemmakontor. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett. Mitt emot rummet finner vi en stor inbyggd garderob med skjutdörrar för ytterligare förvaring.

Master bedroom

Vi stiger in till det största sovrummet i bostaden som är ljust och rymligt där man med enkelhet får plats med en större dubbelsäng och sängbord. Till vänster i rummet har vi en stor inbyggd garderob med skjutdörrar.

En modern och välplanerad fyra på eftertraktade Dockan!

På eftertraktade Dockan hittar vi äntligen en modern och välplanerad fyra som är belägen på fjärde våningen med utsikt och balkong i söderläge.
Bostaden är välplanerad, rymlig med härligt ljusinsläpp. Planlösningen som separerar den privata delen med sovrum och badrum från den sociala delen där vardagsrum och kök samspelar i en semi-öppen planlösning. Som boende på Dockan har du bekväm närhet till Malmös nöjen och upplevelser. Malmö Live eller varför inte besöka Skånes dansteater eller berömda Glasklart som båda ligger i området. Ta en kaffe i härligt sällskap och njut av Marinan eller besök någon av restaurangerna och avnjut diverse kulinariska maträtter.

Förening

Lägatan 17

Förening

Brf Varvet

Allmänt om föreningen

ALLMÄNT
Brf Varvet är en förening som är beläggen i Dockan som är en del av Västra Hamnen. Föreningen består av 133 lägenheter, två lokaler samt en mindre gästlägenhet. Fastighetsbeteckningen är Skåneland 3 och marken är friköpt. Adresser som omfattar föreningen är Lilla Varvsgatan 45A och 47A, Östra Varvsgatan 5B och 5C samt Lägatan 17 och 21. Teknisk samt ekonomisk förvaltning sköts av JM.

HUSETS SKICK
Huset uppfördes under 2019 med inflyttning samma år.

EKONOMI
Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om ca 220kr/månaden för kabel-tv, bredband och IP-telefoni via Telia. Föreningen har ett gemensamt avtal för varmvatten och medlemmen debiteras utefter faktiskt förbrukning.

TV/INTERNET
Föreningen har idag ett avtal med Telia för både kabel-TV och bredband (100/100 Mbit). En digitalbox för TV ingår i varje lägenhet.

PARKERING
Föreningen disponerar över 39 parkeringsplatser i garaget, varav två är handikappanpassade och 13 för elbil. Platserna kostar 1050 kr/mån, för elbil tillkommer det 250 kr/mån samt kostnaden för förbrukar el. Det finns även två MC platser som kostar 500 kr/mån. För nuvarande är det kö för plats i garaget. P-Malmö har ett antal parkeringshus och parkeringsplatser i området. Föreningen har även ett avtal med P-hus Erika samt P-hus U-båten gällande platser.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns det en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra för ca 300kr/dygnet.
Vidare finns även ett cykelrum där det även finns utrustning för att serva sin cykel. Det finns även ett barnvagns- och rullstolsförråd.
Föreningen har även en innergård med härlig grönska och utemöbler för gemensamt bruk.

ÖVRIGT
I föreningen ingår det ett medium medlemskap i bilpool företaget M, vilket innebär att medlemmar i föreningen endast betalar för den faktiska körningen. Två platser finns i anslutning till fastigheten.
Föreningen tillåter s.k. delat ägande där endast en av delägare är boende i lägenheten (minst 10%).

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2021-03-01). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

2003 påbörjade man ombyggnaden av denna del som idag bär namnet Dockan. Detta är ett av de första områden som färdigställdes i Malmö stads pågående omvandling av de gamla industriområdena väster om Malmö Central. Var det idag står iögonfallande, hypermoderna lägenheter fanns det under lång tid hamnaktivitet på den gamla kajen. I området finns det både förskola, gymnasium samt en del av Malmö Universitet. Så vill du bo modernt på klassisk mark nära vattnet är Dockan rätt för dig!

Närservice

På Dockan finner ni det berömda Glasklart och en av Malmös godaste luncher. På Glasklart händer det alltid något, antingen bröllop, galakvällar eller julshower. Även näringslivet har blommat ut med stor variation av restauranger i olika smakslag och klassrestauranger som Årstiderna By The Sea eller Doc Italiano serverar mat som passar den finaste av gommar. I området finns även närbutik, frisörer, tandläkare eller varför inte avnjuta en promenad längst Öresund.

Kommunikation

Längst Stora Varvsgatan går linje 3 som är malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. Vi har även linje 5 som går från Västra Hamnen till Stenkällan via Nobeltorget. Ett stenkast från Dockan har vi Centralen, där finner man förbindelser genom hela Malmö samt ut till resterande Skåne. För dig som föredrar att cykla så tar man sig med enkelhet ut från området med dem anpassade vägarna. Varför inte besöka Limhamns småbåtshamn för en härlig lunch som ligger endast 20 min bort via Ribersborgsstranden.

Övrigt

Intill Dockan ligger nyöppnade Stapelbäddsskolan för F-3. i närheten ligger också Västra Hamnens skola med 3-9. Endast 10 minuter bort hittar vi Malmö Live. Här har vi Malmös symfoniorkesters nya hem med stor konserthall. Vi har även ett större kongresscenter, hotell samt en restaurang i toppen av byggnaden med en oslagbar utsikt över Malmö.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter