Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kollegiegatan 3B

Nydala Malmö

690 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kollegiegatan 3B

Antal rum 1 rum
Boarea 41,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208011001-0060
Våning 6 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 690 000 kr
Avgift: 2 434 kr/mån Varav 463kr är obligatoriska tillägg.
Andel i föreningen: 0,17141%
Andel av årsavgift: 0,17144%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation Frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 14 maj 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 85 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Professorn 1

Hall

Väl inne i lägenheten så möts vi av ljusa ytskikt och ett laminatgolv som fortsätter genom hela lägenheten. Rymlig hall med en klädkammare direkt till höger med gott om plats för förvaring samt platsbyggda skåp till vänster som avskiljer mot kök.

Badrum

I direkt anslutning till hallen så finner vi lägenhetens väldigt generösa badrum som är helkaklat i ljusa toner. Utrustning i form av dusch, wc, spegel, väggskåp.

Kök / Matplats

Längre fram i lägenheten så anländer vi i köket som är utrustat med diskmaskin, ugn/spis, kyl/frys samt plats för mikro. Här har man dessutom gott om plats för ett matbord till fyra personer.

Rum

Vidare så når vi vardagsrummet som förutom att vara generöst till ytan också innehar en sovalkov som i dagsläget avskiljs av en spegelvägg. Här får du undan säng och har då ett rymligt allrum med plats för soffgrupp och mediamöbel. Här ifrån har vi också tillgång till den härliga inglasade balkongen med fin utsikt över innergården, samt med en yta som ger känslan av att ha ett extra rum.

Rymlig enrummare med inglasad balkong!

Varmt välkommen till denna rymliga enrummare på 41,5 kvadratmeter med härlig utsikt över innergården och inglasad balkong! Här har vi ljusa ytskikt och golv som sträcker sig genom hela lägenheten. Vardagsrummet är idag uppdelat med en spegelvägg för att avskilja sovalkoven mot resten av rummet. Med gott om plats för soffgrupp så har även rummet tillgång till lägenhetens inglasade balkong som med sin storlek ger känslan av ett extrarum. I hallen bjuds det på god förvaring i form av två platsbyggda skåp som avgränsar till köket samt en klädkammare på motsatt sida för ytterligare förvaring. Vidare har vi ett öppet kök med ljusa luckor och kakel, här har man också god plats för matbord för fyra. Slutligen har vi lägenhetens badrum som är helkaklat och även här i ljusa toner. Här bor du även i en välskött Riksbyggen-förening med närhet till matbutiker och gym i form av fitness 24/7 vid Nydala torg samt grönområden. Välkommen på visning!

Förening

Kollegiegatan 3B

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 11

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus nr 11 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns, fördelat på tre höghus och fyra låghus, 416 lägenheter, varav 414 upplåts med bostadsrätt och de resterande 3 som hyresrätt. Byggnaderna är uppförda 1961-1962. Fastighetens adress är Kollegiegatan och Eriksfältsgatan. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt. Tomträtten omförhandlades 2016-01-01 och det nya avtalet gäller oförändrat i 10 år. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK
2019 Installation av nya värmepumpar i höghusen.
2019 Byte av hissar.
2018 Digital-TV infördes i föreningen.
2016 installerades nytt lås- och tvättbokningssystem i tvättstugorna (taggar) samt nya undercentraler installerades i värmesystemet.
2015 installerades ny tvättutrustning i tvättstugorna.
2015 uppdaterades värmesystemet.
2014 renoverades gården.
2012 relinades avloppsstammarna.
2012 Takrenovering av höghusen.
2011 infördes individuell elmätning.
1995 utfördes inglasning och utbyggnad av balkonger samt byte till treglasfönster.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
I dagsläget så utför man relining i källargångarna. Enligt föreningen så kommer de boende ej att påverkas av renoveringen. Detta beräknas vara preliminärt färdigställt under 2025. Man planerar att till hösten bygga ett miljöhus till grovsopor, installera övervakningskameror i källarna och flytta mc-burar för att få tillgång till 9 st parkeringsplatser.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde senast årsavgiften med 2% 2020-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften med 2% per år för att säkerställa en sund och långsiktigt hållbar ekonomi.

Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning med tre månaders eftersläpning.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. (Digitalt basutbud om 70 kr/mån ingår i årsavgiften som ett obligatoriskt tillägg). Medlemmar får själva beställa en box eller c-modul.
Föreningen är ansluten till Fiber LAN via QMarket där medlemmen själv har möjlighet att välja hastighet och leverantör. Föreningen jobbar med att förhandla ett kollektivt avtal för medlemmarna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens tvättstugor är belägna i källaren och dessa är utrustade med två tvättmaskiner samt en torktumlare och ett torkskåp i respektive tvättstuga. Torkrum och mangel finns att tillgå.
Cykelgarage finns i föreningen och kan nyttjas mot en deponeringskostnad (250 kr), separat kösystem tillämpas. I föreningen finns även barnvagnsrum.
I föreningen finns en bastu (depositionsavgift 300 kr) samt en fritidslokal för föreningens medlemmar att nyttja.

I föreningen finns en mysig och grönskande innergård med lekplats och grillplatser.

PARKERING
I föreningen finns 255 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget så står ca 25 st medlemmar i kö. Sedan finns även fem gästparkeringar för 3 kr/h och tolv mc parkeringar för 125 kr/mån. Cykelgarage kan nyttjas mot en deponeringskostnad om 250 kr. I övrigt råder fri parkering i området med p-skiva.

ÖVRIGT
Föreningen vill träffa alla nyinflyttade personligen för att lämna över information och hälsa välkommen. Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Föreningen accepterar delat ägande. Minst ägarandel 10%.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmohus11.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2020-07-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter