Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kristinedalsgatan 5

Torpa/Söder Jönköping

2 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på öppen visning, anmäl dig gärna!

Söndag 25/8 11.00-11.30

Budgivning pågår

Budgivare 1: 2 295 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kristinedalsgatan 5

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 70,50 kvm
Föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2022-1-7
Våning 2 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 3 660 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,73142%
Andel av årsavgift: 0,73142%
Inglasad balkong mot föreningens välskötta innergård.
Pantsatt Ja
Allmänt Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Övriga byggnader Det finns tre tvättstugor i föreningen (Gröna Gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5, på den senare adressen finns även en grovtvätt). I tvättstugorna finns tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Torkskåp finns på Gröna gatan 10, i övriga tvättstugor finns torkrum. Tidsbokning sker via ett enkelt elektroniskt bokningssystem i entrén eller via app i telefonen. Dagen är uppdelad på tre tvättpass mellan 07-22. I källarplanet på Gröna gatan 18 finns även ett hobbyrum. PÅ föreningens gård finns möjlighet till sopsortering. Cykelförvaring finns i källarplan samt på innergården. Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd beläget i källarplan.
HALL
På golvet ligger stora ljusgråa klinkers och väggarna är vitmålade. Direkt till vänster innanför dörren finns en stor och öppen garderob med gott om plats för ytterkläder och skor. I förlängningen av hallen finns dessutom en stor skjutdörrsgarderob som erbjuder dold förvaring.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på härliga ytor med gott om plats för både stort matbord och soffgrupp. Rummet är mycket tilltalande tack vare stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp. På golvet ligger nyinlagd enstavsparkett i ek och väggarna är vitmålade. Ett rum att trivas och umgås i helt enkelt.

INGLASAD BALKONG
Från vardagsrummet nås den inglasad balkongen i österläge med utsikt mot innergården. Här finns plats för ett cafébord med stolar. Tack vare inglasningen kan balkongen nyttjas från tidig vår till sen sommar/höst.

KÖK
Exklusivt kök med vita skåpsluckor, bänkskiva i betong och marmorerat kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, inbyggd micro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. På golvet ligger ny enstavsparkett och väggarna är vitmålade. Plats finns för matbord åt 4-6 sittande intill fönster i norr mot föreningens välskötta innergård.

BADRUM
Helkaklat badrum från december 2018 med stora ljusgråa klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustad med vikbara duschväggar i klarglas, WC, handdukstork, kommod med tillhörande spegel samt toppmatad tvättmaskin.

SOVRUM 1
Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang så som skrivbord. Goda förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob. Golvet är beklätt med nyligen inlagd enstavsparkett i ek och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är beläget i anslutning till köket. Perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns gott om plats för en rejäl säng och kläderna förvarar du i den rymliga garderoben. På golvet ligger nyligen inlagd enstavsparkett i ek och väggarna är vitmålade.

Trea i toppskick!

I populära kvarter och i en av Jönköpings bästa bostadsrättsföreningar finner ni denna fantastiska lägenhet! Närmare bestämt på Kristinedalsgatans femte nummer erbjuds just nu ett exklusivt boende där inget har lämnats åt slumpen. Genomgående nyinlagd enstavsparkett i ek, köksbänkskivor i betong samt badrum från december 2018 är detaljer som lyfter standarden rejält. Här har tidigare ägare verkligen tänkt till när allt gammalt bytts mot nytt, så väljer du att flytta in så kan du släppa alla tankar på tidskrävande och kostsamma renoveringar. Här är det fritt fram att börja inreda och bygga bo!

Lägenheten upplevs mycket ljus, öppen och här finns gott om sociala ytor. Även förvaringsmöjligheter finns det gott om i så väl hall som i de båda sovrummen och i köket, så här är det smidigt att hålla ordning och reda när spontana gäster hälsar på. Den inglasade balkongen fungerar utmärkt som ett extra sällskapsrum större delen av året. Detta blir den självklara platsen att avnjuta morgonkaffet på en solig dag. För de dagar en grillfest lämpar sig bättre finns istället den gemensamma uteplatsen i söderläge att nyttja. Perfekt för de stora sällskapen!

Här bor ni tryggt och stabilt i en stor HSB-förening som har god koll på såväl ekonomi som fastigheter. Under senare år har föreningen låtit mer eller mindre totalrenovera sina fastigheter men trots detta har man lyckats hålla avgifterna låga. Boendemiljön i och omkring Brf Karl är bland stadens allra trevligaste. Innergården känns som en härlig park och tack vare det city-nära läget behöver ni inte gå mer än utanför porten för att kunna ta del av hela Jönköpings rika utbud av butiker, nöjen och service.

Missa inte denna fina trea! Hoppas vi ses på visning!

Förening

Kristinedalsgatan 5

Förening

HSB Karl

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Karl har haft sitt givna läge i centrala Jönköping alltsedan 1963. Den består av 156 lägenheter fördelade på tre hus med en sprillans ny fasad samt nya inglasade balkonger. I varje trappuppgång finns även tillgång till hiss. Byggnaderna är grupperade kring en grön gård med grillplats och möjlighet till umgänge. Strax intill ligger Friardalen med större lekplats samt skate- , bmx-och parkouryta (information från föreningens hemsida: http://brfhsbkarl.se.

Tv och bredband

TV
Fastigheten är ansluten till Com Hem.
Aktuellt utbud av TV-kanaler finner du på ComHems hemsida: http://www.comhem.se.

INTERNET
Fiber finns i fastigheten. Varje lägenhetsinnehavare tecknar för närvarande själv avtal med Bredbandsbolaget.
Bredbandbolagets hemsida finner du på https://www.bredbandsbolaget.se.

Parkering

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5.
Månadsavgiften är 200:- för en utomhusplats (150:- för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330:- för en garageplats. Till garage och parkeringsplasterna är det separat kö via föreningen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Stamrenovering 2009
Installation av fiber 2013
Renovering av tvättstugor 2014
Fasadrenovering, balkongrenovering samt fönsterbyte 2016-2017
Nya säkerhetsdörrar från Daloc 2018

Planerade renoveringar:
De kommande två åren finns renoveringar i garaget samt plantering och asfaltering av gården med i underhållsplanen.

Övrigt

Finns tre tvättstugor, belägna på Gröna gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Finns även en grovtvättstuga på Kristinedalsgatan 5. Bokning görs på valfri informationstavla i fastigheternas entréer eller via appen Bokning.

Överlåtelseavgift

1 375 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering