Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Blå Vägen 21 A (L)

Hemavan/Tärnaby Hemavan

1 095 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, ring eller mejla för tidsbokning!

Söndag 12/4 16.30-17.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Blå Vägen 21 A (L)

Antal rum 0 rum
Boarea 31,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 11
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr utgångspris
Avgift: 1 418 kr/mån inkl kallvatten, sophantering, skottning, internet
Andel i föreningen: 3,88001%
Andel av årsavgift: 3,87997%
Driftskostnad 10 000 kr/år
varav
El: 10 000 kr
Kommentar Undermätare finns för mätning av elförbrukning i varje enhet. Gemensam varmvattenberedare i varje lägenhetslänga (elmätare finns och förbrukningskostnad fördelas per lägenhet). Ingen faktisk uppgift om uppvärmning och elkostnad finns. Endast prel. berkäkning, vilket uppgår till 10 000 kr/år
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Självdrag
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
Övriga byggnader Utvändigt skidförråd
Fint läge för den som söker boende med närhet till det mesta Hemavan har att erbjuda!

- SNABB TILLTRÄDE MÖJLIGT

- RENOVERAD

- YTEFFEKTIV

- UTHYRNINGSMÖJLIGHET

HALL
Praktisk hall med torkskåp och utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Vitmålad träpanel på väggarna och ett praktiskt grått klinkergolv innan parkettgolv (Kährs) tar vid och löper vidare in genom samtliga ytor bortsett badrum.

KÖK/VARDAGSRUM
Från hallen når du den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet. Här finns utrymme för både soffa och matplats. Väggarna har vitmålad träpanel. Det smakfullt inredda köket är i vitt utförande (Sentens) med grå bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen kommer från Electorlux och innehåller kyl/frys, vask, ugn, spishäll och fläkt.

BADRUM
Renoverat badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet samt golvvärme. Här finns WC, kommod med tvättställ, spegel och dusch.

SOVRUM
Sovrummet har plats för övervåningssäng och standardsäng. Ljuslaserad träpanel klär rummets väggar.

ÖVRIGT
Skidförråd i direktanslutning till lägenheten.
Lägenheten säljs möblerad.

Markplan mitt i Hemavan!

Välkommen till denna ytsmarta lägenhet belägen mitt i centrala Hemavan! Lägenheten har genomgående renoverats och håller en bra standard. Ytskikten är smakfullt klädda med ljust målade väggar och parkett på golv. Lägenheten fördelar allrum innehållande renoverat kök med matplats och vardagsrumsdel, sovrum med plats för 3 sängplatser samt renoverat badrum. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoter- vandringsleder och skidspår, matbutik och restauranger. Här finns bra med parkeringsplatser för bil, skoter och släp.

Förening

Blå Vägen 21 A (L)

Förening

Brf Wärdshuset i Hemavan

Allmänt om föreningen

Brf Wärdshuset I Hemavan (org.nr 769633-3009) bildades den 16 oktober 2016. Föreningens ekonomiska plan antogs av Bolagsverket 2016-12-06. På fastigheten, del av Björkfors 1:1017, finns två lägenhetslängor med sex lägenheter i varje länga samt elva fristående stugor. De 23 enheterna ligger belägna på adresserna Blåvägen 19 A-J och Blåvägen 21 A-B. Lägenheterna och stuga 6 -11 är byggda 1978 och stuga 1-5 är byggda 1971. Alla bostäder upplåts med bostadsrätt. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Hemavans Wärdshus som bl.a. inrymmer restaurang. Bostadsrättsföreningen ligger mycket centralt med några 100 meter till skidbacken, badhus, flygplats och Bayhill Center med bl a matbutik och systembolag. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB. Enligt styrelsen har föreningen stabil ekonomi.

UTHYRNING AV BOSTADSRÄTT
Varje Brf innehavare har rätt men ingen skyldighet att hyra ut sin bostad. Styrelsen har ingenting med uthyrningen att göra i och med att du själv som ägare skriver avtal med uthyrningsföretag (Hemavan Alpint).

FASTIGHETERNAS SKICK & FRAMTIDA RENOVERINGAR
I och med att bostadsrätterna är i varierande skick vad avser fönstren så finns underhållsbehov (i vissa fall är byte av fönster aktuellt) de kommande åren. År 2017 har föreningen installerat nya motorvärmare. Under 2016 har samtliga enheter genomgått en omfattande renovering. Samtliga lägenheter och stora stugan har renoverade badrum, samtliga enheter har ombyggda och renoverade kök med ny maskinpark, nya eller renoverade ytskikt, nya parkettgolv i allrum och sovrum. Samtliga byggnader har målats om utvändigt, nya hängrännor och stuprör har installerats samtidigt som samtliga farstukvistar och entrédörrar har bytts. Även marken runt längorna och stugorna är omgjorda.

BILPLATS
Boendeparkering på angiven gemensam parkeringsplats. Föreningen förfogar över 8 st motorvärmarplatser. Ingen är ledig i dagsläget. Motorvärmarplatserna kostar 50 kr/månad plus elförbrukning (elförbrukningen läses av årligen).

SKOTERPLATS
Uppställningsplats för skoter finns på kommande gemensamhetsanläggning.

TVÄTTSTUGA
Mindre tvättstuga inredd med två tvättmaskiner finns i föreningen. Kodlås.

TV OCH BREDBAND
Bostadsrättsinnehavaren står själv för TV. Wifi genom föreningen kostar 188 kr/månad, obligatorisk avgift. Det finns ett separat gästnätverk.

ÖVRIGT
Kostnader för hushållsel och uppvärmning ingår inte i årsavgiften. Stugorna har egna varmvattenberedare och längorna har gemensam varmvattenberedare. Undermätare för elförbrukning finns på varmvattenberedarna till lägenheterna och Brf HW debiterar ägarna var 3e månad i lägenhetslängorna mot faktisk förbrukning.
Kostnader för skötsel av området och byggnader baseras till stor del på självförvaltning. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. De boende får teckna egen hemförsäkring och Bostadsrättstillägg. Enligt föreningens stadgar ska medlemskap i föreningen bevilja fysisk och juridisk person som övertar bostadsrätt i föreningens hus, juridisk person kan dock vägras medlemskap. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-11-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter