Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Laholmsvägen 26

Centrum Halmstad

2 295 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Laholmsvägen 26

Antal rum 3 rum
Boarea 71,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1020
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 295 000 kr utgångspris
Avgift: 3 819 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 5,01202%
Andel av årsavgift: 4,51%
Driftskostnad 1 350 kr/år
varav
Försäkring: 1 350 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1929
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
HALL
Längst upp i detta vackra hus med anor från 1929 finner du en magisk taklägenhet i en modern miljö, men en touch av tidstypiska detaljer som tegelväggar, takbjälkar, stora fönsterkarmar med detaljrika fönsternischer. Ett kliv in igenom dörren erbjuds en öppen planlösning vilket ger rikligt med ljusinsläpp från de vackra fönstren, samtidigt som du har en spännande och kreativ planlösning. Direkt till höger finns en inre hall där jackan kan hängas upp och skorna ställas undan. På golvet direkt vid entrén finns ett läckert klinkergolv med kulören uptown mint. Golvet övergår sedan i vardagsrum/kök till ett vackert fiskbensmönstrat laminatgolv. Bostaden har mer eller mindre totalrenoverades under 2017 vilket även innefattar att samtliga väggar har slipats, bredspacklats och sedan blivit målade i behagliga nyanser och en fondvägg med kalkfärg.

För den som är intresserad av de senaste inom tekniska lösningarna finns t.ex. mobilstyrd tänd/släckningsfunktion (Plejd) på diverse förinställda belysningsmöjligheter, mobilstyra termostater samt infällda högtalare i taket (Monitor Audio) samt inbyggda högtalare i väggen (Sonos in-Wall). Perfekt för dig som uppskattar kvalitativa produkter.

KÖK
Det påkostade köket (Kvik-XXL, 2017) har en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger en modern känsla åt hemmet. Generöst med arbetsytor erbjuds på en arbetsbänk av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett stilrent kakel ända upp till taket. Stor rostfri ho. Önskas så kan ett mindre matbord placeras mitt emot köket. Alternativet är att använda ytan till ytterligare förvaring. Den kvalitativa maskinparken består av: induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Gorenje), inbyggd pyrolysugn med ångfunktion (Siemens), inbyggd micro (Siemens), integrerad diskmaskin (ASKO XXL), side-by-side kyl/frys (LG) samt vinkyl.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet finns de behandlade takbjälkarna som bidrar med en kraftfull karaktär tillsammans med tegelväggen. Rummet möblerar du efter tycke och smak. Planlösningen erbjuder möjlighet till en större matgrupp samt soffgrupp om så önskas. TV:n placeras med fördel vid de inbyggda högtalarna. Vackert ljusinsläppt erbjuds från de spröjsade fönsterna. I taket har du infällda högtalare.

SOVRUM
Det större av de två sovrummen erbjuder plats för en större säng med tillhörande nattduksbord. Bra med förvaring erbjuds i garderob med skjutdörrar. De stora fönsternischerna bidrar med en kraftfull karaktär. Önskas mer förvaring kan du enkelt installera ytterligare en garderob. Laminat på golvet och vitmålade väggar med en fondvägg av kalkfärg.

BADRUM
Inte ens i badrummet har man lämnat något åt slumpen. Det helkaklade badrummet renoverades 2012 och har grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna som snyggt bryts av med modernt porslin. Badrummet erbjuder dessutom tvättmöjligheter! Utrustning: wc (2020), kommod (2020), duschväggar av glas, handdukstork (2020) samt kombinerad tvätt/tork (2020).

SOVRUM
Det andra av de två sovrummen finns via den inre hallen på höger sida om entrén. Rummet är det perfekta tonårsrummet eller till att nyttjas som kontor. På golvet ligger ett stilrent laminatgolv och väggarna är vitmålade. En garderob finns till förvaring.

Välkommen att uppleva detta fantastiska hem!

Magisk takvåning med ypperligt läge!

Fantastisk takvåning för dig som uppskattar en hög boendekvalité. Här erbjuds en stilren smak med öppen och modern planlösningen, vilket är perfekt för dig som älskar att ha nära och kära på besök. Njut av ett påkostat kök från KVIK med kvalitativ maskinpark. Helkaklat badrum som erbjuder tvättmöjligheter samt två sovrum, varav det ena som kan användas som ett kontor.

Laholmsvägen är känt för sitt ypperliga läge med promenadavstånd till Högskolan i Halmstad och centrum. För pendlaren ligger dessutom Resecentrum runt knuten med vidare färd mot din slutdestination. Vid Resecentrum byggs även ett nytt hotell som när det står klart kommer erbjuda en skybar!

Brf Domherren är en mycket välskött förening som erbjuder flera mervärden till sina medlemmar som t.ex. en uteplats med tillhörande lusthus, flera tvättstugor samt övernattningsrum. Den låga avgiften på 3819 kr inkluderar värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Ta chansen, sådana här lägen uppstår inte många gånger i livet.

Förening

Laholmsvägen 26

Förening

Brf Domherren

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 26 stycken lägenheter varav 21 upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Föreningen har dessutom en lokal som idag hyrs ut till Morups glas. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om skötsel av teknisk och ekonomisk förvaltning. Föreningen äger fastigheten Domherren 36. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland och inkluderar ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen ombildades 2015 till bostadsrätter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns totalt tre nyrenoverade tvättstugor i föreningen, belägna i källarplan. Varje tvättstuga har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Till varje bostadsrätt följer även ett källarförråd. Cykelförråd finns även det i källaren. På innergården finns en trevlig gemensam uteplats med grillar och bord som de boende i föreningen har fri tillgång till.

Det finns dessutom en övernattningsrum att hyra. Källaren i trapphus 20.

RENOVERINGAR
Utförda:
2019 - Uterum (gemensamt för föreningens medlemmar).
2018 - Nya fönster vardagsrum/sovrum.
2017 - Samtliga tvättstugor renoverades. Trapphus renoverade och ommålade.
2015 - Gemensam grillplats med utemöbler och paviljong. Staket runt föreningens mark.
Kommande
- Byte av fönster mot Laholmsvägen

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Telia, grundutbud). Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet (Fiber via Telia) tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har tre parkeringsplaster. Betalas med 300 kr/mån. Separat kö.
I övrigt kostnadsfri parkering i kvarteret.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-05-26 så planeras inga avgiftshöjningar. Det kommande fönsterbytet (del av) som ska göras kommer att finansieras av den lgh som föreningen sålt våren 2020.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter