Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Karl XI:S väg 21

Centrum Halmstad

2 095 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Onsdag 5/8 16.00-17.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Karl XI:S väg 21

Antal rum 2 rum
Boarea 57,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 30
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 095 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 474 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (Fiber 100/100), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,49304%
Andel av årsavgift: 1,4933%
Reparationsfond: 1 244 kr
Driftskostnad 2 292 kr/år
varav
El: 1 142 kr (1151 kWh)
Försäkring: 1 150 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 21 september 2018
Energiklass: E
Primärenergital: 103 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas isolerglas
Övriga byggnader Stort vindsförråd samt ett mindre matförråd i källaren (märkta med nr 30). Nuvarande ägares renoveringar: 2020 - Slipat golvet i hallen, sovrummet samt köket.
HALL
Välkommen in i denna rymliga hall med ett fint ljusinsläpp tack vare den genomgående lägenheten. Till vänster finns en stor klädkammare för att smidigt hänga undan ytterkläderna. På golvet ligger på den första delen ett mörkgrått klinker som sedan övergår i ett parkettgolv som är genomgående i resten av lägenheten. Väggarna är målade i vitt.

KÖK
Från hallen tar vi oss vidare in till höger och det stilrena köket. Köket har en naturlig matplatsdel där ett bord med 4 stolar får plats utan problem. Köket är i ljusa färger där skåpsluckorna är i vitt, en laminatskiva i grått samt skiffersten i grått som stänkskydd det finns även en praktisk avställningsyta i rostfritt bredvid diskhon. Köket har mycket plats för förvaring då det finns skåp på bägge sidor i köket och även bra arbetsytor. Köket är utrustat med inbyggnadsugn- och micro, fläkt, induktionshäll, kombinerad kyl- och frysskåp, integrerad diskmaskin samt en dubbel diskho med blandare. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett snyggt parkettgolv som nyligen slipats.

SOVRUM
Längre ner i hallen på höger sida når vi det sovrummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt sängbord, som ett trevligt inslag har sovrummet en fransk balkong. Här finns en stor garderob med ett praktiskt ELFA system med hyllor samt klädstång. Väggarna är målade i vitt samt en fondvägg i grönt och även här ligger parkettgolvet som dessutom nyligen slipats.

BADRUM
Det moderna och snygga helkaklade badrummet som renoverades 2011 nås rakt fram från hallen. Ett rymligt badrum där man utnyttjat ytan optimalt med stilrena färger samt inslag av röda detaljer. På golvet ligger ett mörkare klinker i grått och på väggarna sitter ett vitt kakel samt rött kakel vid dusch och handfat. I badrummet finns dusch med vikbara väggar i glas, handdukshängare till höger, snygg inbyggd spegel, wc samt handfat med kommod.

VARDAGSRUM
Det charmiga vardagsrummet med snyggt fiskbensparkettgolv och burspråket ut mot den lugna innergården gör verkligen lägenheten extra trevlig. I burspråket blir det en naturlig plats att ställa ett extra lite större matbord för att verkligen utnyttja den härliga känslan och ljusinsläppet optimalt. Rummet är stort så det finns gott om plats att ha en större soffa samt ytterligare möblemang. Från vardagsrummet nås även balkongen.

BALKONG
Med dubbeldörrar ut till balkongen så kan man verkligen njuta av det extra utrymmet. På balkongen ligger ett trall för den ombonade känslan och här finns plats för mindre bord samt 2 stolar. Här har man utsikt mot föreningens innergård och grillplats. Här kan man njuta av solens strålar från lunch och framåt.

KLÄDKAMMARE
I hallen finn en praktisk klädkammare som rymmer mycket tack vare hyllor samt klädstång som inredning.

Modern 2:a i city!

På ett väldigt centralt läge i City finns nu denna moderna, ljusa och genomgående lägenhet till salu. Med ett stilrent kök som renoverats 2015, helkaklat badrum 2011, stort sovrum med fransk balkong och mycket förvaringslösningar så är denna 2:a på andra våningen perfekt. Som om det inte vore nog har vardagsrummet även ett charmigt burspråk, ett snyggt fiskbensmönstrat parkettgolv samt utgång till balkongen. Här bor man bra i föreningen HSB Brf Bågen som är en av Halmstads äldsta föreningar. Här går det att flytta in direkt och njuta!

Välkommen att boka din privata visningstid redan idag!

Förening

Karl XI:S väg 21

Förening

HSB Brf Bågen

Allmänt om föreningen

Mitt i centrala Halmstad finner ni aktiva HSB:s Brf Bågen. Föreningen består av 63 st bostadsrätter i varierande storlek och 8 st lokaler. Föreningen äger fastigheten Halmstad Bågen 21. Fastigheten bebyggdes 1957 och består av 2 st bostadshus med adresserna Karl XI:s väg 19, 21, 23 och 25. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Föreningen har tecknat ett kollektiv bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter, hemförsäkring tecknas och bekostats av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen hyr ut diverse lokaler till olika verksamheter som ger extra bidrag till kassan. Nuvarande hyresgäster har lång historik i fastigheten.

RENOVERINGAR
Kommande: Föreningen har en underhållsplan som de följer. Under de närmaste åren planerar styrelsen att utföra målningsarbete och fräscha upp föreningslokalerna.
Utförda:
2020 – Ny hiss i höghuset
2018 – Renovering av föreningslokal, miljöstation/cykelställ, asfaltering och ny belysning.
2017 – Porttelefoner, torkskåp i tvättstugor, renovering av restauranglokal, plåtarbete skorstenar samt målning av garage- och restaurangtak
2016 - Ny el och belysning i samtliga trapphus. Installerat digitalt bokningssystem till tvättstugorna.
2015 - Indragning av fiber till fastigheterna. Relining av stammarna i källaren. Omfogning av gavel på låghuset.
2014 - Nya Säkerhetsdörrar
2013 - Nya fönster. Termostaterna utbytta på alla element.
2011 - Renovering av trappuppgångarna. Relining av avloppsstammarna.
2009 - Nytt tak på låghuset. Tillvattenledningar utbytta. Föreningen köpte marken.
2006 - Ny fjärrvärmeväxlare.
2003 - Omläggning av fasad på höghuset.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns vindsförråd samt en mindre matkällare som medföljer lägenheten.
Föreningen har 2 tvättstugor belägna på källarplan samt torkrum. Cyklar parkeras i källaren eller på bakgården. Högst upp i huset finns även en mindre terrass där man kan piska mattor eller sitta och njuta av solen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 18 st (150kr/mån) parkeringsplatser samt 5 st (400kr/mån) garageplatser med separat kö. Möjlighet finns att teckna boendeparkering på kringliggande gator (för aktuellt pris kontakta Halmstad Kommun).

TV & INTERNET
I avgiften ingår internet (fiber 100/100), IP-telefoni samt TV (grundutbud) via Telenor. Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensamt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med representant för styrelsen 2020-07-27: Det finns i dagsläget inga planer på att höja avgiften. Föreningen höjde avgiften 2015-05-01 med 199 kr/mån då internet, tv och IP-telefoni började ingå i avgiften.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheten Halmstad Bågen 21.

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter