Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Flygaregatan 5

Centrum Halmstad

1 350 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Flygaregatan 5

Antal rum 2 rum
Boarea 54,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5-1001
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 350 000 kr Som utgångspris
Avgift: 3 306 kr/mån Inkl: Värme, vatten, TV, bostadsrättstillägg samt fiber (100/100 mbits).
Andel i föreningen: 4,1633%
Andel av årsavgift: 5,14%
Driftskostnad 3 100 kr/år
varav
El: 1 900 kr (725 kWh)
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Schablonbelopp på hemförsäkring samt elkostnad då den varit en hyreslägenhet tidigare och uppgifter saknas.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 15 juni 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett större förråd på vinden samt ytterligare förråd i källaren. Bostadsrättsföreningen säljer (upplåter) bostadsrätten. Den har inför försäljning blivit flyttstädad. Bostaden överlåtes i det skick som är på visningen och föreningen ansvarar således inte för ytterligare städning. Slutlig köpare uppmanas att noggrant undersöka bostaden innan köpet.
HALL
Ljus välkomnande hall med snyggt fiskbensparkettgolv samt ljusa färger på väggarna. Till vänster finns avhängning för jacka samt skor. Hallen öppnar upp sig fint mot resten av lägenheten där man direkt till vänster når köket.

KÖK
Ett stort och rymligt kök med plats för mindre matbord för 4 personer. Ett kök i ljusa toner med nougatfärgade köksluckor, stänkskydd i ljust kakel och bänkskiva i något mörkare laminat. Köket är utrustat med kombinerad kyl- och frysskåp, fläkt, dubbel diskho i rostfritt, samt spis. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt på en strukturtapet.

VARDAGSRUM
Från hallen öppnar lägenheten upp sig viadre mot vardagsrummet som nås på höger sida. Ett stort rum som man med lätthet får plats med en större soffgrupp eller hörnsoffa samt ett större matbord för den som önskar det. Utsikt mot den trevliga och lugna innergården. Även här ligger det snygga fiskbensparkettgolvet.
I vardagsrummet finns en något större klädkammare perfekt för att hänga undan mycket kläder samt andra saker. Här går det att istället för att ha klädkammaren göra om och flytta köket och på så sätt få till en öppen planlösning och därmed skapa ytterligare ett sovrum. Väggarna är även här en strukturtapet i vitt.

SOVRUM
Från hallen tar man sig smidigt till sovrummet i slutet av hallen på vänster sida. Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare möblemang. På golvet ligger ett snyggt fiskbensparkettgolv och väggarna är vitmålade. Tack vare att lägenheten ligger en trappa upp så är det ingen direktinsyn från gatan utanför, djupa fönsterbänkar i sten ger ett snyggt intryck. Till höger i sovrummet finns en mindre klädkammare, samt går det att ställa in ytterligare garderober.

BADRUM
Från hallen direkt in till höger når man badrummet. Helkaklat i ljusa färger med ett klinker i ljusgrått samt vitt kakel med färginslag. Badrummet är utrustat med badkar, vask, spegelskåp med belysning samt WC.

KLÄDKAMMARE
I lägenheten finns två praktiska klädkammare. En något mindre i sovrummet med hyllor samt klädstång och krokar för en smidig upphängning av kläder. I vardagsrummet finns det en dubbelt så stor klädkammare med samma inredning med klädstänger samt hyllor på bägge sidor. I övrigt är det ljusa väggar samt en ljus plastmatta på golven inne i klädkammarna.

Fiskbensparkett samt 2,80 meter i takhöjd!

På ett centralt och insynsskyddat läge i Halmstad finns nu denna 2:a tillgänglig. En genomgående lägenhet med fiskbensparkettgolv i sovrum, hall och vardagsrum samt en takhöjd på HELA 2,80 meter ger lägenheten en härlig charm samt rymd. En optimal planlösning med mycket fönster gör rummen ljusa samt lättmöblerade med allt man behöver få plats med. Lägenheten erbjuder ett stort kök med en naturlig matplats för mindre bord, sovrum med plats för dubbelsäng samt klädkammare och ett helkaklat badrum i ljusa färger. Vill man så går det att flytta köket till vardagsrummet och därmed skapa ytterligare ett sovrum där köket tidigare låg.

I den låga avgiften på 3306 kr ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, sophantering, TV samt internet (100/100). Föreningen har under året sålt av några lägenheter och amorterat ner sina lån för att få ned belåningsgraden i föreningen. Denna lägenhet kommer inte kunna säljas innan visning då det är bostadsrättsföreningen som säljer lägenheten. Snabbt tillträde möjligt!

Varmt välkommen att boka in din PRIVATA visningstid redan idag!

Förening

Flygaregatan 5

Förening

Brf Byggmästaren 20

Allmänt om föreningen

FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
Se över trädgården (eventuellt 2020).
Relining stammar (hösten 2021).
Planerar att i framtiden göra gym samt sällskapsrum i källaren.

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
OVK besiktning är godkänd 2018-02-22

TIDIGARE RENOVERINGAR I FASTIGHETEN
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2020-09-14: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha bra ekonomi. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter