Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Holbergsgatan 123

Blackeberg Bromma

3 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Holbergsgatan 123

Antal rum 3 rum + kök & balkong
Boarea 69,00 kvm
Föreningens lägenhetsregister

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 365 (99-2546-1-365-3)
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 195 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 408 kr/mån inkl värme, VA, basutbud TV, förråd, sophantering
Andel i föreningen: 2,28386%
Andel av årsavgift: 2,23247%
Driftskostnad 6 000 kr/år
varav
El: 3 500 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal pers: 3
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten hör två förråd i källarplanet. Ett stort på 5 kvm och ett mindre matkällarförråd. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Lägenheten renoverades och byggdes om under 2016 då även den invändiga elen drogs om.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1952
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Spanjoren 1
Övriga byggnader I huset finns en gemensam tvättstuga som medlemmarna i föreningen får nyttja enligt bokningssystem. I huset finns även snickeriverkstad som medlemmarna kan nyttja till en kostnad av 400 kr/år. På gården utanför finns en sopstuga för källsortering. Här kan du slänga hushållssopor, papper, tidningar, glas, plast, metall, el-avfall och grovsopor (ej miljöfarliga).

Entré

Vid entrén finns gott om förvaringsutrymme i flera garderober och plats för avhängning. Här börjar även det vitlaserade ekparkettgolvet i enstav som är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är målade i vitt.

Kök / Vardagsrum

År 2016 gjordes en omfattande renovering av lägenheten då väggen mellan köket och vardagsrummet togs bort och köket renoverades. Härlig öppen planlösning med genomgående ljusinsläpp och högt i tak som ger känslan av rymd. I köket erbjuds bra förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Vitt kakel och bänkskiva i ljus marmor matchar snyggt med skåpsluckorna i grå-grön ton. Utrustat med kyl/frys, induktionshäll, ugn, spisfläkt och diskmaskin (alla från 2016). Vitmålade väggar och golv av vitlaserad enstavs ekparkett. I vardagsrummet är väggarna målade i en trivsam grå ton. Fint burspråk med utsikt mot innergården och utgång till den soliga balkongen.

Balkong

Solig balkong i söder läge med fritt läge mot innergården. Plats för mindre bordsgrupp som gör att man med fördel kan avnjuta dagens måltider här under sommarhalvåret.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möbler som garderober eller byråer för förvaring. Enstavs vitlaserad ekparkett och väggar målade i blått.

Sovrum 2

Här ges en rogivande insynsfri vy från gavelfönstret mot baksidan. Vitlaserad enstavs ekparkett och väggar målade i både vitt och grön ton.

Klädkammare (extra rum)

Mellan sovrummen finns en klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter. Denna är försedd med fönster och kan med fördel byggas ut till ett extra rum genom att ta lite yta från sovrum 1. På så sätt görs lägenheten smidigt om till en praktisk 4:a (se alternativ planskiss).

Badrum

Helkaklat badrum med blått klinkergolv och väggar med vitt kakel och blå bård. Utrustat med WC, kommod, dusch med vikdörrar och kombimaskin (tvätt/tork). Fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Lummigt läge högst upp på gaveln med balkong i söderläge mot innergård

- Fönster i tre väderstreck
- Öppen planlösning
- Noggrant renoverad med bevarad 50-talscharm
- Kort gångavstånd till t-bana & centrum
- Förening med mycket god ekonomi

Ett av Blackebergs bästa lägen! Lugnt, grönt och insynsfritt högst uppe på gaveln med fint ljusinsläpp genom stora fönster från tre väderstreck. Balkong i söderläge mot föreningens fina innergård. Hela bostaden är noggrant renoverad med genomgående vitlaserad ekparkett och öppen planlösning mellan vardagsrum och det välbevarade originalköket i härlig grågrönt.

Två rymliga sovrum och klädkammare med fönster vilket ger möjlighet att med enkla medel omvandla till en 4:a (se alternativ planskiss).

Blackeberg är ett omtyckt område tack vare det natursköna läget med parker och närheten till Mälaren med naturreservat och stränder. På kort gångavstånd finns både Ängbybadet och Kanaan med dess fina trädgårdscafé. Vid Blackebergs charmiga 50-talsenliga torg finns alla de viktigaste bekvämligheterna såsom en välsorterad matvarubutik, en torghandel om sommarhalvåret, vårdcentral, ett nyrenoverat bibliotek, apotek, barnavårdcentral, öppna förskolan och café med mera. I området finns många förskolor samt även grundskola och gymnasium.

Varmt välkommen på visning eller kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Länk till digitalt prospekt - https://epaper.webtopsolutions.com/2020/91282/

Förening

Holbergsgatan 123

Förening

HSB BRF Spanjoren i Stockholm

Allmänt om föreningen

Föreningen HSB BRF Spanjoren bildades 2011 och är en mycket välskött förening belägen i Blackeberg i den västra delen av Bromma. Man innehar fastigheten Spanjoren 1 med tomträtt och består av två huskroppar med totalt 55 lägenheter samt ytterligare ett flertal lokaler. I dagsläget har man 8 hyresrätter kvar, vilket är en trygghet för föreningens framtida ekonomi då dessa inbringar kapital i vid ev framtida försäljning/upplåtelse av bostadsrätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Besök gärna föreningens hemsida för mer information - https://www.hsb.se/stockholm/brf/spanjoren/

Tv och bredband

Tillgång till fiber genom Stockholms stadsnät. TV/Bredband går även att ansluta via Comhem. Medlemmen tecknar själv önskvärt abonnemang.

Parkering

Föreningen har totalt 31 p-platser och 8 garage som medlemmarna kan hyra för 250 kr resp 687 kr/månad att hyra. Dessa fördelas enligt kö-system genom HSB Servicecenter (010-442 11 00).

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomi är mycket god och man har löpande kunnat amortera flitigt på sina lån de senaste åren. Man förfogar fortfarande över ett flertal hyresrätter, vilket är en trygghet inför den framtida ekonomin då dessa ger en kapitalintäkt vid försäljning/upplåtelse. I dagsläget (23/6-2020) finns inga beslut på att ändra avgiften.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda åtgärder:
- Stambyte badrum/kök 1990-tal
- Renovering yttertak 1990-tal
- Renovering balkonger 1990-tal
- Diverse målningsarbeten på byggnaderna 2012
- Byte av entréportar 2013
- Stamspolning 2014
- Nya fönster och balkongdörrar 2015
- Uppgradering centralventilation 2017

Planerat underhåll:
- Upprustning av innergården 2020-2021
- Nya maskiner tvättstuga 2022-2024

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2021 och kommer därefter öka med 37.000 kr per år vilket inte bedöms påverka ekonomin nämnvärt.

Området

Blackeberg är en lummig och lugn stadsdel i västerort som tillhör Bromma stadsdelsområde, cirka 17 km från Stockholm city. Området bebyggdes ursprungligen på 50-talet och ligger naturskönt inbäddat i naturen och med vackra vandringsstråk vid Mälaren intill. Här finns också det mytomspunna Ljunglöfska slottet med sin vackra park. Blackeberg gränsar mot Grimstaskogen - ett uppskattat friluftsområde där man kan promenera, jogga eller plocka bär och svamp. Området ligger även nära de populära badplatserna Kaananbadet och Ängbybadet. På några minuters gångavstånd finner du tunnelbanan och Blackeberg Centrum med caféer, frisörer, matbutiker, apotek, bibliotek, gym med mera. Tunnelbanans gröna linje tar dig in till Stockholm city på endast ca 20 minuter.

Närservice

Vid Blackebergs torg finns viktig närservice så som livmedelsbutik (öppet alla dagar 07-22), apotek, vårdcentral och tandläkare. Här finns också klädbutiker, caféer, restauranger och annat som är trevligt. I området finns också många förskolor, bland annat med montesoripedagogik. Södra Ängby skola och Blackebergsskolan erbjuder två väldigt bra grundskolor och Blackebergs gymnasium är sedan länge ett populärt val för gymnasieeleverna.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje har två stationer i området (Blackeberg och Islandstorget) och tar dig till Stockholms centrala delar på ca 20 minuter. Vid Islandstorget avgår även buss 113 mot Sundbyberg och Solna.

Parkering

I området är det fri parkering på gatan. Städdag en gång i veckan under vintertid.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter