VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vendelsö - sågen/lötkärr, VENDELSÖ

Vendelsö skolväg 21

Välkommen till Vendelsö och denna välplanerade bostad om 63 kvm belägen i Brf Folkparken. På uppdrag av föreningen upplåts nu en chans att skapa sitt eget drömboende. Här finns en rymlig tvåa med uteplats, ett stort sovrum, helkaklat badrum, kök med plats för möblemang samt ett vardagsrum med plats för soffgrupp och tv-möblemang.

Här bor du i en välskött stabil förening med närhet till både natur och kommunikationer. Ett stenkast från lägenheten ligger lekpark, mataffär och busshållplats som tar dig till Stockholm city, Tyresta, Haninge C, Tyresö m.m.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 63 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3842 kr/mån
Rum 2
Våning 0 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Solomon Tumizghi
Reg. Fastighetsmäklare
0736-66 49 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

VÄLPLANERAD TVÅA MED UTEPLATS!

Planritning

plan
plan
Samuel Söderling

Samuel Söderling

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vendelsö skolväg 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 63 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0 av 3

Välplanerad och ljus bostad om 63 kvm i populära Brf Folkparken. Grundförutsättningarna för att sätta sin egen prägel på denna oslipade diamant är mycket goda. Här finns bl a en uteplats med stor potential och en ytterst tilltalande planlösning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 63 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med förvaring/avhängning direkt till höger samt genom garderober. Från hallen nås samtliga rum. Linoleummatta på golv och tapetserade väggar i ljus nyans. Klädkammare nås från hallen.

KÖK

Välbevarat kök i originalutförande. Gul skåpinredning, vita vitvaror och rostfri bänkskiva. Här finns gott om arbetsyta för den matlagningsglade. Köket har gott om förvaring och är utrustat med ugn/spis, spisfläkt och kyl/frys. Vita väggar och på golvet ligger linoleummatta. Här finns plats för matgrupp om ca 4 personer.

SOVRUM

Lättmöblerat sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Rikligt ljusinsläpp genom stort fönster.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är lättmöblerat och har stora fönsterpartier mot den rymliga uteplatsen. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade i ljus nyans.

BADRUM

Helkaklat badrum med vitt kakel och graftigrått klinker. Här finns handfat med kommod, WC, dusch, badrumsskåp och torkskåp.

UTEPLATS

Stor potential! Föreningen kommer att riva befintlig uteplats. Ny ägare har rätt (enligt separat avtal med föreningen) att anlägga ny uteplats om max 14 kvm.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-11-17
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2906-1-169
Pris 1 750 000 kr utgångspris
Avgift 3842 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, förråd, sophantering. Obligatorisk tillägg om 100 kr/mån för bredband tillkommer.
Driftkostnad 5 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 5 000 kr

Driftskostnaden är en uppskattning från föreningen.

Andel i förening 0,4348%
Andel av årsavgift 0,51164%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 462 480 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från årsredovisningen (2022) och från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Förening

Föreningsnamn Brf Folkparken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-7004
Gatuadress Vendelsö Skolväg 5 - 23
Postnummer 13671
Ort Vendelsö
Epostadress styrelsen@brffolkparken.se
Hemsida www.brffolkparken.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Styrelse Kontakt
Allmänt om föreningen Brf Folkparken bildades 2010 i syfte att förvärva fastigheten Vendelsö 3:2132 i Haninge kommun av Fastighetsbolaget Sågen KB. Inom föreningen finns 208 st bostäder varav 180 st är upplåtna med bostadsrätt och 28 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har en mycket informativ hemsida: https://www.brffolkparken.se/
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 208
Antal hyresrätter 28
Antal lokaler 19
Renoveringar Föreningen ser över avloppsstammarna och avser att göra en renovering/byte inom kort.
2022 - Underhåll och investering i utemiljön
2022 - Uppdatering låssystem
2021 - Renovering av hissar.
2021 - Stamspolning
2021 - Renovering av tvättstuga
2017 - Godkänd OVK
2016 - Radonmätning genomförd med godkänt resultat.
2016 - Stamspolning
2011 - Stamspolning, ventilationsrengöring, renovering av tvättstuga, byte av låssystem allmänna utrymmen.
2012/2013 - Renovering av fastigheternas samtliga fönster.
Se årsredovisning samt föreningens hemsida för detaljerad information.
Parkering Kösystemet till parkeringsplatserna sköts av HSB. För information ber vi er kontakta HSB servicecenter på telefon 010-442 11 00. Parkering kostar 300 kr/mån och garage 530 kr/mån.
Tv och bredband Kabel-TV tecknas själv av bostadsrättsinnehavaren via Tele2. Bredband via Bahnhof (obligatorisk kostnad om 100 kr/mån).
Överlåtelseavgift 1838 kr
Pantsättningsavgift 1050 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Enhetsmätning av el via föreningen och kommer via månadsavin.
Tvättstuga finns i separat byggnad på gården mellan Vendelsö skolväg 5 - 13.

Bostadsrättsföreningen förvaltas av HSB enligt särskilt avtal. Förvaltaren svarar även för fastighetsskötsel och felanmälan.
Telefon: 010-442 11 00

Läs mer på föreningens hemsida: https://www.brffolkparken.se

Övrigt

Uteplats Föreningen kommer att riva befintlig uteplats. Ny ägare har rätt (enligt separat avtal med föreningen) att anlägga ny uteplats om max 14 kvm.

Dokument

Området

Här bor du i ett lugnt område med närhet till både Stockholms city, shopping och rogivande natur! Här har du nära till flera naturbad såsom Långsjön, Gårdens Bad, "Krokodilbadet" samt "Lyckan".

Närområde

Ett stenkast från bostaden finns Sågen centrum med mataffär, restaurang och kiosk. På fem minuters avstånd med bil finns restaurang, Lidl, Ica Maxi, Starbucks och systembolaget. På nära avstånd finns även Port73 och Haninge centrum med ett stort utbud av restauranger, caféer, frisörer och butiker.

Kommunikation

I direkt anslutning till bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

Övrigt

Förskola finns i direkt anslutning till området samt även i området runtom. Hagaskolan från 6 år till åk 5 ligger ca 5 min gångväg bort, Lyckebyskolan ca 10 min bort. Innovitaskolan Vendelsö ca 15 min gångväg bort. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Haninge centrum.

Räkna på ditt nya boende