VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Norrby, Vendelsö

Slöjdvägen 6

Varmt välkommen till denna underbara fastighet dels belägen på höjden! I mysiga och expansiva Norrby bor man i ett lugnt område med närhet till det mesta! Drevvikensjön ligger alldeles intill och där ägnar många sig åt långfärdsskridskoåkning vintertid och njuter av bad på sommaren! Norrbys egna musteri, förskola, grundskola, badplatser och härliga naturstråk ligger på bekvämt avstånd.

På fastigheten finns idag två hus . Det ena med en underbar takhöjd och det andra med härliga anor från förr.

Fastigheten är utanför detaljplan i nuläget men ingår i detaljplanearbetet för Norrby norra, vilket är den tredje och sista etappen för omvandlingsområdet Norrby. Just nu jobbar kommunen för fullt med Norrby södra, den första etappen och ska under året starta upp etappen för Norrby mitten. Från att detaljplanen sätter igång så kommer det dröja minst 5 år innan man kan börja söka bygglov på fastigheterna. Kommunen har tagit ett övergripande beslut om att inte godkänna några bygglov i Norrby innan de separata detaljplanerna vunnit laga kraft och VA och gator är utbyggda.

Läs mer på hemsidan:
https://www.haninge.se/bygga-bo-och-miljo/oversiktsplanering-och-detaljplaner/detaljplaner/norrby/detaljplan-for-norrby-norra-etappen/

En av flera förutsättningar för möjlig styckning är att fastighetstomter är minst 1000 - 1500 kvm och det kommer regleras i en framtida detaljplan. Planprogrammet finns att läsa här:
https://www.haninge.se/siteassets/bygga-bo-och-miljo/oversiktsplanering-och-detaljplaner/detaljplaner/norrby/norrby/programhandling.pdf

Ring gärna Haninge kommun för mer information
Denna fastighet tillhör Etapp 3 i kommunens utvecklingsplan för kommunalt VA.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 84 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 3320 kvm
Byggnadsår 1940
Pris 4 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Lynn Treard
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Jannica Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 02 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slöjdvägen 6

Bostadsfakta

Byggnad

Fastighet Vendelsö 3:236
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 1940
Kommentar till byggnadsår Avser det äldre huset.
Vatten & avlopp Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas
Övriga byggnader På fastigheten finns idag två hus . Det ena med en underbar takhöjd och det andra med härliga anor från förr.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 4 695 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 512 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 102 000 kr
  • Småhusbyggnad: 531 000 kr
  • Småhusmark: 1 879 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 633 000 kr
Värdeår 2004
Fastighetsskatt 9 639 kr

Tomt

Tomtarea 3320 kvm
Tomttyp Blandad tomt

Dokument

Området

Norrby är beläget i Haninge kommuns norra del. Större delen av Norrby omfattas av ett utvecklingsprogram som antagits av kommunen. Blandbebyggelsen i Norrby kommer successivt att förtätas och omvandlas till helårsbebyggelse i takt med utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp. Norrby gränsar mot Huddinge kommun, Vendelsö-Gudö och Vega. Drevvikensjön ligger också alldeles intill och där ägnar många sig åt långfärdsskridskoåkning vintertid och njuter av bad på sommaren! Nära till förskola, grundskola, badplatser och härliga naturstråk.

Närområde

Längst söderut i Norrby, vid Norra Söderby, finns MAXI ICA Stormarknad och systembolaget. Ytterligare en bit bort ligger Port73 och Haninge Centrum med flera caféer, butiker, apotek, restauranger och frisörer.
Norrby Café och Musteriet är två favoriter i området.

Kommunikation

Buss 836 går med jämna mellanrum genom Norrby och har Vega som slutstation där Pendeltågen går mot Sthlm och Nynäshamn. Norrbys östra utkant sträcker sig Gudöbroleden mot Tyresö och Stockholm och i väster motorvägen Nynäshamn-Stockholm. Bussar trafikerar såväl den norra kommundelen som Norra Söderby. Busslinjerna går även via pendeltågsstationen Haninge Centrum som tar dig till Nynäshamn och Stockholms city.

Räkna på ditt nya boende