VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Fredriksberg, Vaxholm

Fredriksbergsvägen 7

Äntligen finns möjligheten att förvärva denna fina 5a om 135,6 m2. Bostaden är välplanerad med 4-5 möjliga sovrum, två badrum, ett modernt kök i öppen planlösning mot vardagsrum och en insynsskyddad uteplats med bästa solläget. Här njuter man av livet. Invändig trappa till nedre plan med egen ingång ger möjlighet till generationsboende. Hela bostaden har ett fint ljusinsläpp genom fönster i flera väderstreck. Villakänsla i bostadsrättsform. Trivsamt område med ett fint höjdläge. Barnen leker med kompisar på gården eller cyklar ner till IP, skolan eller badet. Gångavstånd till ICA, busstation, Vaxholmsbåt, skolor, förskolor och Vaxholms stadskärna. Förråd finns till lägenheten. P-plats går att hyra inom området. I föreningen finns bastu, gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet, tvättstuga samt hobbyrum. Det kompletta boendet. Välkomna hem. För mer information och för att boka visning kontakta mäklaren Maila Manitski 073-984 07 90.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 135.6 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 8452 kr/mån
Rum 5
Våning 0 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1993
Pris 4 300 000 kr

Ansvarig mäklare
Maila Manitski
Reg. Fastighetsmäklare
0739-84 07 90
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Lättillgänglig 5a med solig insynsskyddad uteplats i populära Fredriksberg

Drönarvy

Magisk uteplats Fredriksberg med havet nära Barnvänlig gård

Magisk uteplats
Magisk uteplats
Fredriksberg med havet nära
Fredriksberg med havet nära
Barnvänlig gård
Barnvänlig gård

Planritning

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Maila Manitski

Maila Manitski

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fredriksbergsvägen 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 135.6 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Lägenheten är fördelad över två plan med en invändig trappa, det finns även en separat entré på nedre plan.

Välkomnande entré, förvaring i smart skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Hallen öppnar upp mot vardagsrum och kök i öppen planlösning, gott om plats för matsalsbord och soffgrupp i vardagsrumsdelen. Utsikt mot stor insynsskyddad uteplats i bästa sydvästläge. Sommartid tillbringas många timmar här med familj och vänner. Från uteplatsen nås gården lätt. Barnen leker med kompisar i området. Ljuset flödar in genom stora fönsterpartier. Uteplatsen nås från det stilrena köket. Här finns en praktisk köksö för frukost på språng eller för social samvaro vid matlagningen. Välutrustat kök, rostfribänk med två hoar, diskmaskin, fläkt, kyl, frys och spis. Kaklat ovan bänk. Från vardagsrummet nås Sovrum 1 med fönster mot gården och gott om plats för både säng och skrivbord. Rakt fram från entrén sett nås familjens badrum med kaklade väggar och målad våtrumsmatta på golv. Här finns ett härligt tassbadkar med dusch, wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork och ett fönster mot träddunge. Här kopplar man av med ett varmt bad kalla vinterdagar. Vägg i vägg med badrummet ligger ett extra förråd/klädkammare som enkelt kan användas som ytterligare sovrum (sovrum 5). Mindre fönster mot uppvuxna tallar. Härligt sovrum 2 med stort fönsterparti mot lugnt grönområde, plats finns för både säng, arbetsplats samt TV hörna. Till vänster från entrén sett finner vi sovrum 3 som idag används som föräldrasovrum, ytterligare ett rymligt ljust rum med fönster i två väderstreck.
Den vitmålade trätrappan tar oss ner till undervåningen. Naturen möter upp genom ett litet fönster. Plats för förvaring under och bredvid trappan. Direkt till vänster finner vi sovrum 4 med fönster i två väderstreck som med fördel kan användas som allrum. Rymlig hall med skjutdörrsgarderob med gott om plats för förvaring. Egen ingång. Badrum med målad våtrumsmatta, dusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp ovan handfatet. Kaklade väggar.
En härlig bostad med villakänsla för den stora familjen.

Byggnad

Boarea 135.6 kvm
Byggnadsår 1993
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-07-11
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 422
Pris 4 300 000 kr
Avgift 8452 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften har höjts med 5% 2023.
Elförbrukning 3 666 kWh/år
Driftkostnad 7 557 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 557 kr
  • Hushållsström: 5 000 kr

Andel i förening 0,02387%
Andel av årsavgift 2,48747%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 911 532 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 911532 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn BRF Minören 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769609-7190
Gatuadress Fredriksbergsvägen 1
Postnummer 18535
Ort VAXHOLM
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastigheten bebyggdes 1993 och består av 7 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 5550 m2, varav 5525 m2 utgör boyta och 25 m2 utgör lokalyta.
Föreningen har samarbetsavtal med BRF Minören 1.
För mer info om föreningen se www.minoren2.se
Föreningens ekonomi Inga avgiftsförändringar planerade i nuläget
Antal lägenheter 60
Antal hyresrätter 3
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2048. Nedanstående underhåll har utförts eller planeras:
Utfört underhåll:
2021 Snickarbod/hobbyrum
2021 Hissrenovering i 5:an
2021 Uppfräschning lokalen
2021 Hissbesiktning
2021 Brandbesiktning
2021 Lekplatsbesiktning
2020 Dagvattenbrunnar rensade
2020 Klottersanering
Planerat underhåll:
2023-26 Renovering trapphus
2023-2030 Renovering hissar
2022-2024 Genomlysning värmesystem
Parkering P-platserna fördelas för bägge föreningarna genom en gemensam kölista. All p-platsfördelning sker via SBC. Önskemål om annan typ av p-plats, till exempel med motorvärmare eller under tak, anmäls till SBC som fördelar efter kölista. Varje medlem/hyresgäst har rätt till en p-plats per lägenhet. I det fall någon inte önskar plats, finns möjligheter att tilldela en extra plats till medlem/hyresgäst som har fler än en bil i familjen. En p-plats följer aldrig med i köp/överlåtelse av lägenhet. En ny medlem/hyresgäst måste ansöka om parkeringsplats separat. Man hyr inte heller specifik plats, utan föreningen/SBC kan byta platsen mot annan om behov föreligger. I första hand av samma typ. Typ 1. Plats utan tak och motorvärmare – 200 kr/mån. Typ 1b. Plats utan tak och motorvärmare på Kronängsvägen – 100 kr/mån. Typ 2. Plats under tak – 300 kr/mån. Typ 3. Plats med motorvärmare – 300 kr/mån. Typ 4. Plats under tak med motorvärmare – 400 kr/mån. Typ 5. Plats med laddningsstolpe för elbil – 700 kr/mån. Observera att typ 1b hyrs enbart ut som extraplatser till boende som redan har plats närmare bostäderna. Avgiften för p-platserna kan när som helst ändras efter gemensamt beslut i styrelserna för Minören 1 och Minören 2. I samband med avgiftshöjning har den person som hyr platsen rätt att omedelbart säga upp p-platsen.
Tv och bredband Bredband, TV och fast telefoni – föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Telenor som omfattar både bredband och fast telefoni.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Bastu, gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet, lägenhetsförråd, tvättstuga samt hobbyrum finns tillgängligt för medlemmar. Föreningens tvättstuga hittar ni på nedre botten på Fredriksbergsvägen 3.

Övrigt

Parkering Varje medlem/hyresgäst har rätt till en p-plats per lägenhet. Från 200 kr/mån.
Uteplats Härlig insynsskyddad uteplats om ca 18 m2 i sydvästläge.

Dokument

Området

Välkommen till Skärgårdsidyllen Vaxholm! Vaxholm med sin anknytning till havet är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholm. Med sin vackra natur, möjligheter till bad, båtliv och goda kommunikationer till Stockholm är några av anledningarna till att så många vill bo i Vaxholm. Här tar ni enkelt del av båtlivet med småbåtshamnen samt Vaxholms båtarna som tar dig långt ut i skärgården eller in till centrala Stockholm.

Kommunikation

Från centrala Stockholm avgår flera gånger dagligen skärgårdsbåtar som enkelt och smidigt tar dig hela vägen ut till Vaxholm.
Att åka båt till Vaxholm är enligt många det absolut trevligaste färdsättet!

Gästhamnen
I Vaxholm finns en gästhamn där ni kan lägga till med egen båt mot hamnavgift.
I gästhamnen finns allt ni behöver så som båtmack, toaletter, båttvätt och mycket mer!
Buss
Med buss 670 tar ni er lätt till Stockholm på ca 45 minuter, bussen passerar även Danderyds sjukhus.

Parkering

Om ni kommer med bil eller motorcykel till Vaxholm finns parkering vid hamnen, stadskärnan samt en infartsparkering en bit utanför Vaxholm.

Övrigt

På Vaxön är det nära till det mesta, inom nära avstånd hittar ni Kronängsskolan, Söderfjärdsskolan och förskolor samt Campus Vaxholm med ytterligare skolverksamhet.
Ni bor här med närhet till Bogesundslandet där det finns gott om möjligheter för att bada, plocka bär och svamp samt besöka Bogesunds slott.
På Bogesund hittar ni även Waxholms golfklubb.
Besök gärna Vaxholms Stads hemsida: www.vaxholm.se för mer information.

Räkna på ditt nya boende