VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vaxholm Fredriksberg, VAXHOLM

Fredriksbergsvägen 6

Med hörnbalkong mot grönskande allmänning ner mot Petersberg och Pålssundet hittar ni denna välplanerade 3a om 87 m2. Här har ni alla möjligheter att skapa drömhemmet. Bra planlösning med öppet mellan vardagsrum och kök vilket ger stora sociala ytor för familj och vänner. Direktaccess till balkong delvis under tak, här avnjuts middagen gärna sommartid. Äldre kök. Två rymliga sovrum med plats för både dubbelsäng, förvaring och skrivbord om man så önskar. Havet glittrar mellan lövverket. Badrum med badkar, tvättmaskin, handfat och handdukstork. Stort förrådsrum som många använder som ett extra arbetsrum/gästrum. Lägenheten har behov av renovering. Sällan återkommande möjlighet att forma sin egen bostad.

Längst upp på Fredriksberg kan man njuta av utsikten över vattnet och Bogesundslandet. Alldeles nedanför Fredriksberg finns även en strandpromenad och en båtklubb. Havet är alltid nära. Bogesundslandet lockar med sin natur. Ströva i skogen, bada vid Tenöbadet eller varför inte ta en ridtur eller en golfrunda. I Stabsparken nedanför Söderfjärdsskolan finns förutom strandbad även en ångbåtsbrygga som trafikeras av Waxholmsbolaget sommartid.

Barnen leker med kompisar på gården eller cyklar ner till IP, skolan eller badet. Gångavstånd till ICA, Cirkle K, busstation, skolor, förskolor, bad och Vaxholms stadskärna. P-plats går att hyra inom området.

Välkomna hem till Fredriksberg. Kontakta mäklaren Maila Manitski vid frågor 073-984 07 90.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 87 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7707 kr/mån
Rum 3
Våning -1 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1993-94
Pris 2 250 000 kr

Ansvarig mäklare
Maila Manitski
Reg. Fastighetsmäklare
0739-84 07 90
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Skapa din drömbostad! 3a med renoveringsbehov i populära Fredriksberg

Hellikopervy

Mysig balkong
Mysig balkong
Närhet till Pålssundet
Närhet till Pålssundet
Lekplats
Lekplats
Sovrum 1
Sovrum 1
Fri utsikt från sovrum 1
Fri utsikt från sovrum 1
Förråd/ arbetsrum
Förråd/ arbetsrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Utsikt sovrum 2
Utsikt sovrum 2
Morgondopp
Morgondopp
Njut av grönskan
Njut av grönskan
Båtbryggor i närområdet
Båtbryggor i närområdet
Kronängsskolan
Kronängsskolan
Söderfjärdsskolan
Söderfjärdsskolan
Fotbollsplan
Fotbollsplan
Mysig butik
Mysig butik
Söderhamnen
Söderhamnen

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Maila Manitski

Maila Manitski

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fredriksbergsvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 87 kvm.
Hiss Ja
Våning -1 av 4, Lägenheten nås med trappa eller hiss.

Rymlig hall med gott om plats för förvaring och avhängning av ytterkläder. Rakt fram finner vi vardagsrum och kök i öppen planlösning, det perfekta rummet för umgänge med direktaccess från köksdelen till hörnbalkong under tak med utsikt över grönskan. I vardagsrumsdelen ryms både soffgrupp och matsalsmöbel om man så önskar. Äldre kök med spis, diskmaskin, kyl, frys fläkt, diskho, träbänkskiva och kaklat ovan bänk. Renoveringsbehov föreligger. Trevlig matplats i köket med fri utsikt. Från vardagsrummet nås sovrum 1 med härlig fri utsikt mot skogsparti och Pålssundet - havet glittrar mellan lövverket. Plats finns för både dubbelsäng och förvaring. Till höger från entrén sett inre hall. Badrum med våtrumsmatta på golv och kakel på vägg. Badkar, handfat, tvättmaskin och handdukstork. Vägg i vägg med badrummet finner vi förrådsrummet. Många använder det som ett extra rum (inget fönster). Sovrum 2 ligger avskilt även det med utsikt mot allmänningen och Petersberg. Plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Samtliga ytskikt i lägenheten är slitna och behöver renovering. En mycket bra planerad lägenhet med stor potential.

Byggnad

Boarea 87 kvm
Byggnadsår 1993-94
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-12-18
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00028
Pris 2 250 000 kr
Avgift 7707 kr/mån
Kommentar till avgiften Avgiften höjdess med 35% den 1/11/2023 - månadsavgiften som anges gäller efter höjningen. Höjningen gjordes för att möta höjda räntekostnader för en fortsatt stabil ekonomi i föreningen.
Elförbrukning 1 368 kWh/år
Driftkostnad 11 951 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 367 kr
  • Hushållsström: 4 584 kr
  • Övrigt: 3 000 kr

Punkten övrigt avser obligatorisk avgift för Bredband om 250 kr/månad.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,68452%
Andel av årsavgift 1,74323%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 634 015 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 634 015 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Förening

Föreningsnamn Brf Minören 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769612-2816
Gatuadress Fredriksbergsvägen
Postnummer 18535
Ort Vaxholm
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Minören 1 ligger på Fredriksberg i natursköna Vaxholm. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Dessa 61 lägenheter är fördelade på sex fastigheter som alla är fyra våningar höga. Minören 1 har en systerförening, Minören 2. Minören 1 har jämna husnummer och Minören 2 har ojämna husnummer. Föreningarna delar på kostnaderna för de gemensamma ytorna som lekplats od.
Föreningens ekonomi Månadsavgiften höjdes med 15% 1/2 2023 Månadsavgiften höjdes med ytterligare 35% från 1/11. 2023 med anledning av omläggning av lån och ett högre ränteläge.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 61
Antal hyresrätter 3
Renoveringar Gjorda renoveringar: Se aktuell årsredovisning.
Kommande renoveringar: Se aktuell årsredovisning. Föreningen har framtagit en flerårig underhållsplan avseende tiden fram till 2049.
Parkering Parkeringsplats går att hyra, det är SBC som sköter förvaltning av detta. Se länk till föreningens hemsida för mer information, https://minoren1.se/medlemmar/parkering/.

Kostnader enligt nedan:
Typ 1. Plats utan tak och motorvärmare – 200 kr/mån.
Typ 1b. Plats utan tak och motorvärmare på Kronängsvägen – 100 kr/mån.
Typ 2. Plats under tak – 300 kr/mån.
Typ 3. Plats med motorvärmare – 300 kr/mån.
Typ 4. Plats under tak med motorvärmare – 400 kr/mån.
Typ 5. Plats med laddningsstolpe för elbil – 700 kr/mån.
Tv och bredband Obligatorisk kostnad 250 kr/mån.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I hus nummer 8 (1 trappa ner) finns föreningens gemensamma tvättstuga.
Övrigt Energibesparingsprojekt pågår med bergvärme och luftåtervinningssystem.

Dokument

Området

Fredriksberg ligger högt beläget med utsikt över Bogesundslandet. Här bor man med absolut närhet till skolor, förskolor, IP, Ica, Cirkel K mm. I Stabsparken nedanför Söderfjärdsskolan trafikerar Vaxholmsbolaget ångbåtsbryggan sommartid. Här finns även en badplats. På Bogesund kan ni njuta av naturen, rida, spela golf och promenera med hunden. Skärgårdsidyllen Vaxholm med sitt centrum på Vaxön är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Här är det tryggt att bo. Vacker natur i kombination med möjligheter till bad och båtliv och goda kommunikationer till Stockholms innerstad är några anledningar till att så många vill bo i Vaxholm. Utbudet av restauranger, mysiga caféer och affärer är stort. Njut av båtlivet med småbåtshamnen och Vaxholmsbåtarna som tar dig längre ut i skärgården eller in till Stockholm.

Kommunikation

Närmaste busshållplats ligger 5 minuter bort på Pålsundsvägen.

Räkna på ditt nya boende