VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Grimmered, Västra Frölunda

Backsvalegatan 7

I ett lugnt och barnvänligt villakvarter finner vi denna välskötta villa med uppväxt och insynsskyddad trädgård. I detta trivsamma och charmiga villaområde skapar trädgårdar, gröna ytor och skogen en gemytlig atmosfär. Angränsande Ruddalen bjuder på fantastisk natur, en perfekt plats för skogspromenaden eller picknick i det gröna. Familjevänligt och med bekvämt avstånd till både Göteborgs innerstad och Frölunda Torgs stora serviceutbud. Med spårvagn eller cykel tar man sig snabbt till badplatserna vid havet, och det är även nära till Mariaplan med mysiga kaféer och restauranger. I området finns flera förskolor samt grundskola.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 157 kvm + 83 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 504.5 kvm
Byggnadsår 1979
Pris

Ansvarig mäklare
Jimmy Thorén
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 26 06
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Jimmy Thorén

Jimmy Thorén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Backsvalegatan 7

Bostadsfakta

Byggnad

Fastighet Älvsborg 257:4
Boarea 157 kvm
Biarea 83 kvm
Byggnadsår 1979
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

Taxeringsvärde 6 184 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 3 285 000 kr
  • Småhusmark: 2 899 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 285 000 kr
Värdeår 1979
Summa inteckningar 3 354 899 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr

Tomt

Tomtarea 504.5 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:31, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:32, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Älvsborg GA:33, Samfällighet: Göteborg Älvsborg S:401

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Grimmered ger dig ett behagligt boende som är förenat med det moderna storstadslivet. Charmiga villaområde har sitt ursprung i Grimmereds by. Byn omnämns redan på 1500-talet och delar av den finns bevarade än idag. Kvarteren i Grimmered är en blandning med byggnader från olika epoker. Radhus, kedjehus och fristående villor bildar tillsammans en helhet och skapar en gemytlig atmosfär. Trädgårdar, gröna ytor och skogen ger en lummig inramning till området.

Närområde

Närområdet erbjuder god närservice. Affärer, cafeér och restauranger. Vid Frölunda Torg ligger ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Övrigt

Grimmered är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flertalet förskolor och en grundskola, Dalaskolan. Det finns också flera föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur.

Här bor man både med närhet till både skogen och havet. En kort promenad bort finner du Rudalen, ett grönområde med lummiga skog, motionsslingor, vandringsleder och rastplatser. Åt andra håller är det inte långt till de härliga badvikarna och småbåtshamnarna i Önnered, Fiskebäck eller Långedrag.