VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västerhaninge, VÄSTERHANINGE

Ringvägen 120, Högst upp

Välkommen till områdets finaste och lyxigaste 3:a! Här har varje kvadratmeter renoverats i bästa materialval som ger en genomgående lyxig känsla där varje funktion har tagits i beaktning när man byggd om planlösning för att skapa en luftig och öppen känsla utan att kompromissa på funktionen. Om så önskas så går det att bygga om lägenheten till en "mini 4:a".

Redan i entrén slås man av den lyxiga känslan med Carbon marmor på golvet och bra belysning via spottarna i det sänkta taket. Ordentligt med plats för avhängning av ytterkläder och skoförvaring. I den ombyggda planlösningen har man öppnat upp och skapat ett stort luftigt kök från Epoq med stor köksö med vinkyl och de flesta vitvarorna från Bosch. Här har man inte sparat på detaljerna utan valt material av högsta kvalité så som diskho från Blanco med en elegant svart kran från Damixa. Ovanför arbetsbänkarna sitter Carbon marmor som stänkskydd och specialdesignad fläktkåpa i rostfritt, självklart är all el snyggt indragen i väggarna. Genomgående i lägenheten undantag för i hallen ligger ett påkostat Pergo Svalbard Smoked Mansion 1-stavs ekparkettgolv. Matplatsen som även går att dela av till ett tredje sovrum rymmer större matbord och som säljarna har idag ett praktisk arbetshörna. Här nås även den ljusa balkongen. Vardagsrummet erbjuder plats för en större sittmöbel och plats för en stor TV, även här är elen snyggt indragen i väggarna så man slipper fula synliga sladdar. Master bedroom med plats för dubbelsäng om 180 cm och platsbyggd förvaring från Marbodal. Väl tilltaget andra sovrum som idag används som barnrum som även det skulle rymma dubbelsäng om så önskas. Fint helkaklat badrum med klinkergolv och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Denna lägenhet måste upplevas på plats, välkommen på visning!

- Högst upp i huset
- Balkong
- Ombyggd unik planlösning
- Genomgående påkostade materialval i högsta kvalité
- Carbon marmor i hall och kök
- Infällda spotlights i hallen
- Kök från Epoq med stor köksö med vinkyl
- 1-stavs parkettgolv
- Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng
- Helkaklat badrum med klinkergolv
- Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare
- Går att göra om till en "mini 4:a"
- Källarförråd
- Bredband fiber 1 000/1 000 Mbit/s finns indraget i lägenheten
- Stor och stabil Brf med låga avgifter
- Ca 34 hyresrätter kvar som ses som dold reserv som tids nog kan komma att säljas
- Inom ett stenkast från fastigheten finns en uppskattad park, stor lekplats och hundgård
- Ca 500 meters promenad till Västerhaninge Centrum med butiker och pendeltågsstation

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 77 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4668 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 995 000 kr / Bud

Ansvarig mäklare
Jonas Danielsson
Reg. Fastighetsmäklare
0732-554 554
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välkommen till en unikt ombyggd 3:a i absoluta toppklass belägen högst upp i huset med balkong!

nedladdning
nedladdning

Planritning

Jonas Danielsson

Jonas Danielsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ringvägen 120, Högst upp

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 77 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1961
Bredband Fiber Bahnhof 1 000/1 000 Mbit/s

Rum

Hall

Välkomnande hall med snyggt Carbon Marmor golv och vita målade väggar. Taket är sänkt med infällda spotlights. Väl tilltagen plats för förvaring av ytterkläder och skor.

Kök

Ombyggda planlösningen har man öppnat upp och skapat ett stort luftigt kök från Epoq med stor köksö med vinkyl. Snygga detaljerna av högsta kvalité så som diskho från Blanco med en elegant svart kran från Damixa. Ovanför arbetsbänkarna sitter Carbon marmor som stänkskydd och specialdesignad fläktkåpa i rostfritt, självklart är all el snyggt indragen i väggarna. I köksutrustningen finns spishäll, inbyggnadsugn och mikro i högskåp, diskmaskin, kyl/frys samt vinkyl.

Matrum

Stort matrum som om man så önskar skulle kunna gå att göra om till ett sovrum till. Matrummet rymmer större matsalsgrupp eller som idag en matplats för 4-6 personer samt en arbetshörna. Här finns även utgången till den trivsamma balkongen.

Vardagsrum

Vardagsrum med plats för stor sittgrupp och stor TV på väggen. Elen är snyggt indragen i väggarna som gör att man slipper se fula synliga sladdar till TV:n.

Master bedroom

Rymligt Master bedroom med plats för stor dubbelsäng om 180 cm samt platsbyggd förvaring från Marbodal.

Barnrum

Väl tilltaget sovrum som idag disponeras som barnrum men skulle om så önskas även det rymma en dubbelsäng.

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv. I badrumsinredningen finns vägghängd WC, tvättställ, duschhörna samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-05-20
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 512041
Pris 1 995 000 kr / Bud
Avgift 4668 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud av tv via Tele2. Till avgiften tillkommer även ett obligatoriskt tillägg om 85kr/mån för internetuppkoppling 1 000/1 000 Mbit/s.
Driftkostnad 3 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 600 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,43172%
Andel av årsavgift 0,43172%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 486 320 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Ringen i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-6418
Gatuadress Ringvägen 136
Postnummer 13731
Ort Västerhaninge
Hemsida www.brfringen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastigheten består av 313 lägenheter och är fördelade på:

37 st 1 rum kök, badrum/dusch
12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
140 st 2 rum kök, badrum/dusch
98 st 3 rum kök, badrum/dusch
14 st 4 rum kök, badrum/dusch
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är god och ger utrymme för större kommande underhåll. 1/1-2024 gjordes en höjning av avgiften om 2 %. I dagsläget finns inga beslut om nya höjningar 2025. (2024-04-22)
Antal lägenheter 313
Antal hyresrätter 34
Renoveringar Husen renoverades 2004 med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.

Under 2019 fick samtliga portar nya, enhetliga entrédörrar. Även dörrarna i källargångarna byttes ut samma år till inbrotts- och brandsäkra dörrar.

Förra året inleddes ett större arbete med föreningens ventilation, som innebär att nya köksfläktar har satts in. Arbetet avslutas under 2022. Även värmedistributionen har setts över och alla element har försetts med nya ventiler.

En ommålning av alla trapphus gjordes våren 2022. Föreningen har även rustat upp en av gårdarna på prov under året, på Ringvägen 72-82.

I dagsläget finns inga formella beslut om kommande underhåll eller större projekt. Föreningen planerar dock att vid tillfälle gå vidare med de beslut som fattades vid årsstämman 2023 om laddstationer, solenergi och skyltning av föreningens hus och infarter. Förberedelser inför detta pågår.
Parkering Föreningen har 195 parkeringsplatser för uthyrning varav 84 är varmgarage. Kötiden för en första p-plats är för närvarande cirka 0-1 månader, beroende på utflyttningstakten i resp. område. För en extra plats eller byte till garage är väntetiden ca 10-12 månader. Vi har också ett mindre antal förråd för uthyrning. Under hösten 2022 görs de före detta sopnedkasthusen om till cykel- och barnvagnsförråd att hyra.
Tv och bredband Föreningen har gruppavtal med Tele2 för tv, som ingår i avgiften. Även elen är centralt upphandlad och betalas i samband med månadsavgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Kostnaden är 85 kr per månad, och hastigheten är 1000/1000 Mbit/s. Som nyinflyttad ska man inte teckna egna avtal för tv, el eller bredband, men man får själv skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 860 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området (finns i port 94, 104, 116 och 140). Tre grovtvättmaskiner finns också i anslutning till tvättstugorna. Föreningens medlemmar kan även boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Dokument

Området

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också. Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida. I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Räkna på ditt nya boende