Västerhaninge-Ribby, Västerhaninge

Åkervägen 7

Välkommen till en snygg 1:a med låg avgift!
Här finner vi 41 välplanerade kvadratmeter fördelat över 1 rum och kök. Denna ljusa, härliga lägenhet belägen en trappa upp är perfekt för dig som letar efter en lägenhet som rymmer gott om förvaring, har nära till kommunikationer samt är belägen i ett lugnt härligt område. De breda fönsterpartierna ger ett härligt ljusflöde! Lägenheten är fullt utrustad sett till vitvaror och förvaring. Här ryms enkelt två personer!
Ring mäklare för visning 0725-550277!

I populära Ribbyområdet bor du i direkt till Västerhaninge Centrum, 1 minut så är du ute på väg 73 Nynäsvägen, buss, mataffär, flera förskolor, skola m.m.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 41 kvm
Avgift 2688 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1962-63
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jannica Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 02 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Snygg 1:a på 41 kvm med låg avgift!

Planritning

Planskiss
Planskiss
Jannica Johansson

Jannica Johansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åkervägen 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1962-63
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Finns källarförråd samt ett matkällatförråd.

Rum

ENTRÉHALL

Välkomnande entréhall med avhängningsmöjligheter direkt till höger, och ytterligare förvaring erbjuds i garderober till vänster. På golvet ligger ljust golv och väggarna är målade i vitt. Från hallen når vi bostadens samtliga rum.

KÖK

Ljust och rymligt kök med vita skåpluckor, bänkskiva. Här ryms ett matbord för fyra personer och det finns gott om arbetsyta för de som gillar matlagning. I köket finns kyl/frys, spis/ugn, fläkt. Rummet är ljust och härligt tack vare de breda fönsterpartierna. Här finns gott om förvaring och ytorna är väl tilltagna. På golvet ligger laminat och väggar är vitmålade.

BADRUM

Helkaklat badrum vilket nås från entréhallen. Här finns duschhörna, WC, handfat, samt spegelskåp. På golvet ligger beige klinker och beige kakel på väggarna.

VARDAGSRUM MED SOVALKOV

Rummet har ett härligt ljusflöde och är lättmöblerat. Det finns plats för en mindre soffgrupp och ytterligare möbel. Mörkare fondvägg och resten av väggarna är vitmålade. Den exklusiva sovalkoven i rummet tillför maximalt ljus och rymmer en dubbelsäng alternativt en enkelsäng och ytterligare möbel. Väggen är vitmålad. På golvet ligger parkett.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-09-07
Primärenergital 67

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2401-1-74-6
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 2688 kr/mån
Kommentar inkl. värme (fjärrvärme), vatten, kabel-tv via Telenor, elabonnemang. tillkommer ob avgift om 125 kr för bredband via telenor. Bostadsrättsinnehavare betalar el efter förbrukning.
Driftkostnad 2 040 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 040 kr

Kollektivt elavtal i föreningen. Bostadsrättsinnehavare betalar efter förbrukning vilket läggs på månadsavin.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,55526%
Andel av årsavgift 0,55526%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ribby i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-0543
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastigheten byggdes 1954 och består av fyra flerbostadshus med totalt 14 portar på Ribbyvägen 2-8, Gränsvägen 4-10, Åkervägen 3-7 samt Åkervägen 1a-1c. Det finns 117 bostadsrätter och tre lokaler, varav en är föreningens samlingslokal. Föreningen äger marken.
Föreningens ekonomi De senaste åren har höjningar av avgiften skett 2015 med 3 %, 2017 med 5% och 2019 med 2%. Under 2020 höjdes avgiften med 2% från 2020-04-01. Orsakerna till höjningarna genom åren är för att kunna genomföra det planerade underhållet, möta omvärldens indexuppräkningar samt för att rusta föreningen för eventuella räntehöjningar i framtiden.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 117
Antal lokaler 8
Renoveringar Föreningen har gjort en rad förbättringar genom åren, såsom nya balkonger, fasader, entréer och tak i slutet på 80-talet samt stambyte 1998. Se gärna senaste årsredovisningen för en komplett lista på gjorda och planerade renoveringar.
Parkering Föreningen har parkeringsplatser med eller utan motorvärmare. P-plats utan el: 150 kr/mån P-plats med el: 300 kr/månad Föreningen har även 20 garageplatser som kan hyras för 486–650 kr/mån beroende på storlek. Väntetid kan förekomma. Uthyrning av garage och boendeparkeringsplatser administreras av HSB Medlemsservice. Föreningen har fyra parkeringsplatser för besökande på gaveln av Åkervägen/Gränsvägen. På besöksparkeringen är det 4 timmars gratis parkering med p-skiva, därefter 5 kr/tim, max 50 kr/dygn. Betalning görs genom sms eller genom att ladda ner appen "SMS park”.
Tv och bredband Digital-TV finns och grundutbudet hos ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband går att få via ComHem eller Telenor. Ingår ej i avgiften, kontakta leverantör för prisuppgift.
Överlåtelseavgift 1655 kr
Pantsättningsavgift 710 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt För att bli godkänd som köpare krävs medlemskap i HSB. Ansökan görs via hsb.se/medlem.

I föreningen finns ett hobbyrum precis intill tvättstugan på Gränsvägen 6. Detta rum kan nyttjas kostnadsfritt av alla medlemmar i Brf Ribby. Hobbyrummet består av arbetsbänkar, en pelarborrmaskin, en träsvarv samt några enklare verktyg och maskiner. Föreningslokal finns att hyra.

Övrigt

Parkering Varje lägenhet får ett parkeringstillstånd att parkera längst Åkervägen. (Ägare måste vara registrerad på bil och lgh). p-plats med elstolpe kostar ca 300 kr i månaden. 150 kr i månaden utan el.

Dokument

Området

Närområde

Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker.

Kommunikation

Nära till väg 73. Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida.

I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter

Räkna på ditt nya boende