VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kälvesta, Vällingby

Sörgårdsvägen 193

- Barnvänligt område
- Enplanshus i vinkel
- Friköpt hörntomt
- Renoveringschans
- Laddbox i garage

Varmt välkommen till Sörgårdsvägen 193 och detta trivsamma vinkelradhus. Perfekt familjeradhus med ett av områdets bästa lägen. Här kan du njuta av förmiddagssol på framsidan och eftermiddagssol på baksidan. Huset är av varierande skick med delvis renoverade delar medan andra delar kvarstår i orginalutförande i sann 70-tals anda. Därav finns en fantastisk möjlighet att sätta egen prägel på husets delar som är av äldre sort.

Här bjuds det på en ljus och rymlig Vardagsrums- och matrumsdel med luftig planlösning. Tvättstuga med grovingång från både fram och baksidan av huset. Två badrum varav ett renoverat och dessutom en friköpt tomt med gavelläge. Låga driftskostnader hålls tack vare fjärrvärmen som värmer upp huset via samfällighetens anläggning. På baksidan finns en rymlig altan under tak och en härlig trädgård med fina gräsytor perfekt för hopp och lek. Från baksidan kan du genom en grind komma ut till garagen där du tillhörande denna fastighet har ett garage med laddbox från Eways för elbil installerad, utöver det finns en egen parkering i anslutning till tomten.

Har du frågor eller är intresserad av detta mysiga radhus?, kontakta ansvarig mäklare Lovisa på 076-176 2021!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 128 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 5 sovrum
Tomt 359 kvm
Byggnadsår 1974
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmerande enplans vinkelradhus med hörntomt

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sörgårdsvägen 193

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 5 sovrum
Boarea 128 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Vinkelradhus
Fastighet Aladdin 54
Boarea 128 kvm
Byggnadsår 1974
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä och tegel
Tak Låglutande tak med taktäckning av papp på råspont.
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärmesystem via samfälligheten
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Gjorda ändringar / renoveringar säljare delgivit information om:

- Larm finns installerat i fastigheten via Sector Alarm sedan ett par år.
- 2022 Byte av Radiatorventiler i de större elementen och rensning av systemet.
- 2021 Elinstallation till garageplatsen för laddning av elbil. Köp av laddbox genomfört. Beställt och betalt, klar för aktivering/laddning. Ingen månadsavgift debiteras innan aktivering.
- 2021 september. Garageportexperten. I garage tillhörande fastigheten: Montering av Portöppnare med 2 fjärrkontroller. Garanti 5 år på motor samt montage, 2år på fjärrkontroller.
- 2020 juni. Stihl RMA 339 C Batteriklippare Komplett med laddning. (gräsklippare)
- 2020 Ny tvättmaskin Bosch Serie 6, eco-silence
- 2019 Ny vit ytterdörr från Diplomat med Mirastar spegelglas och Yale vitt elektroniskt lås.
- 2019 Ny blandare till tvättstugan med anslutning till tvättmaskin.
- 2019 Byte av träpaneler och underlag. Tilläggsisolering och ny målarfärg på ytterväggen vid ytterdörren. Småfönster tas ut och fräschas upp.
- 2018 Byte från original heltäckningsmatta till parkettgolv i rum bortom vardagsrummet. Spackling och målning av väggarna.
- 2018 Vardagsrummets tapeter spacklade, slipade och målade. Innertak målat. Nya golvlister.
- 2018 Badrum. Byte Tvättställsblandare.
- 2015 Komplett omläggning av taket med ny takpapp. *September 2022 kontrollerade TSS TAK att det var i gott skick.
- 2015 Ny duschblandare.
- 2013 Ny lågenergi kyl och frys. KS36VAW41 (Vit) Siemens - Fristående kylskåp och GS36NAW31 Siemens - Fristående frysskåp.
- 2010 Helrenovering av duschrummet. Kaklat och ny dusch, duschvägg i glas, el. handdukstork, ny toa, tvättställ med kommod spegel m.m.
- 2001 Byggnation av två farstukvistar.
- 1995 Uppförande av Trädäck/Altan med tak vid uteplats och mindre Uteplats/pergola mittemot. Nytt staket vid den utökade tomtgränsen med en extra privat bilplats.
- 1995-03-23 Lantmäteriet. Reglering (utökning) av tomten. Tomten blev 54 kvm större. Från 305 kvm till 359 kvm.

Rum

Hall

Välkomnande och ljus hall med plastmatta som golv och ljusa väggar. Här finns gott om yta för avhängning av ytterkläder och skor.

Kök

Köket är av ordinarie planlösning med vitvaror av modernare sort. Här finns ugn, spis, diskmaskin, kyl & frys samt mikrovågsugn. Luckor är vita, vägg kakel och bänkytor av laminat och rostfritt stål. Ljusa väggar och golv av plastmatta.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och med bra ljusinsläpp. Vita väggar och parkettgolv utgör ytskikt.

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger i husets bortre del i anslutning till vardagsrum, detta rum är renoverat nyligen och har parkettgolv och ljusblå väggar. Gott om plats för dubbelsäng samt förvaring.

Kontor/sovrum

Rummet i direkt anslutning till hall nyttjas bra som kontor, bra yta för arbetsplats och förvaring. Väggar i gul ton och matta på golv i rött.

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger bredvid kontoret, här finns bra plats för säng samt småmöbler. Golv röd matta och väggar av tapet i ljus ton.

Sovrum 3

Det mittersta sovrummet bjuder på gott om yta för säng med sängmöbler samt har två garderober inbyggda. Golv plastmatta och väggar ljus tapet.

Sovrum 4

I bostadens innersta del finner du det stora sovrummet, här är golv av plastmatta och väggar av blommig tapet i röd/orange ton. Här finns bra plats för dubbelsäng samt småmöbler. Inbyggd förvaring i garderober finns.

Klädkammare

Dörr till vänster från hall bjuder in till extra förvaring av kläder och skor i form av en klädkammare.

Badrum 1

Det första badrummet är renoverat och helkaklat i vit/grå/svart kakel och klinker. Badrummet är här utrustat med dusch, handfat med kommod, spegelskåp samt toalett.

Badrum 2

Badrum två är utrustat med badkar, handfat med kommod, toalett samt förvaringsyta. Detta badrum är av orginalutförande golv och badkar. Våtrumsmatta som ytskikt i rosa/beige/gul ton.

Tvättstuga

Vidare in längs den inre hallen finner du tvättstugan, denna är utrustat med tvättmaskin, torkskåp, tvättställ samt gott om förvaring både garderob, städ samt linneskåp.

Förråd

I den bortre delen finns ett avlångt förråd som sträcker sig längs hela husets kortsida. Här finns gott om yta för förvaring av trädgårdsverktyg, gräsklippare, resväskor etc.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 910 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 452 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 458 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 458 000 kr
Värdeår 1974
Summa inteckningar 1 242 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 3 212 kWh/år
Driftkostnad 49 091 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 8 675 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 40 416 kr

I samfällighetsavgiften ingår värme via samfällighetens fjärrvärmeanläggning, vatten, sophantering och renhållning. Beräknad kostnad för hushållsel är baserad på säljares faktiska förbrukning med fast månadsavgift 39,2 kr/mån samt ett fast elpris på 255,46 öre/kWh. Avvikelse kan därav förekomma.

Tomt

Tomtarea 359 kvm
Uteplats Huset har två uteplatser, en veranda med bänk vid entrén och altan med överskjutande tak på husets baksida. På baksidan finns även en liten utbyggnad med tak perfekt för ett caféeset.
Parkering Parkeringsplats i garage samt platser utomhus för boende i samfälligheten.
Parkering Från fastighetens baksida nås parkeringsplatserna. Den ena i garagelänga där laddbox från Eways finns installerad och den andra placerad på tomtens yttre del.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Aladdin GA:1 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Kälvesta är ett mycket barnvänligt radhus- och villaområde i nordvästra Stockholm. På tre kilomters avstånd nås både Spånga och Vällingby. I Kälvesta finns närhet till omtyckta förskolor eller skolor för barn i alla åldrar. I området finns fina promenad- och cykelvägar, bland annat till Mälarens strand. Johannelundstoppen med sina grönområden är extra omtyckt under vinterhalvåret då gamla som unga samlas för pulkaåkning. Närmaste skola är Sörgårdsskolan samt Björnbodaskolan några minuter bort.

Närområde

Björnboda Coop är närmaste livsmedelsbutik på Björnmossevägen, hemköp finns på några minuters promenad vid Basgränd. I Vinsta finns Stora Coop och Willys butik och i Vällingby finns flera stora matkedjor. I Vällingby Centrum finns även fantastisk shopping, restauranger, bio och all tänkbar service. Spånga Centrum erbjuder ett mindre område med fina butiker och service.

Kommunikation

Busslinje 116 ligger endast ca 100 meter bort på Sörgårdsvägen. Busslinjen trafikerar sträckan Spånga Station - Vällingby Centrum. Från Spånga station tar sedan pendeltåget ca 13 minuter till T-centralen. Till Vällingby Centrum tar det ca 11 minuter med buss. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Tunnelbanans gröna linje tar ca 28 minuter från Vällingby till T-centralen.

Parkering

Parkeringsplats i garage samt platser utomhus för boende i samfälligheten.