Visningar

Söndag 16 Juni KL: 14:15 - 15:15 Öppen visning! Varmt välkomna! Anmäl er gärna! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Rickeby, Vallentuna

Fjällvägen 6

+ Vacker, extra bred, enstavparkett i samtliga rum
+ 4 sovrum
+ Golvvärme på hela entréplan
+ Solceller
+ Fantastisk uteplats i bästa solläge och stor plan tomt
+ Bubbelpool
+ Stor uppfart och garage

Längtar och letar du efter ett charmigt boende i idylliskt, familjekärt kvarter men ändå ett modernt, inflyttningsklart, praktiskt och tryggt boende byggt med kvalitet, bra förvaringsutrymmen och energisnålt? Grattis! Nu kan du sluta leta, för här finns det du letat efter! På Fjällvägen 6 finner vi denna charmiga villa i två plan vid en återvändsgata.
Uppe på höjden i lugna Rickeby finner du huset som erbjuder en alltigenom enhetlig interiör med stora sällskapsytor och hela fyra rofyllda sovrum. Köket är välplanerat, här finns gott om förvaring och bra arbetsytor som lockar till matlagning. Två platser för matgrupper skapar den självklara "frukost-platsen" och "vardags-middagarna" och middagen när gäster kommer på besök och till de finare tillställningarna. Vattenburen golvvärme i hela nedre plan värmer fossingarna kalla vinterkvällar. För extra värme och mys tänder ni brasan!
Hoppa ner i bubbelbadet på kvällen i det övre badrummet eller ta en snabb dusch i nedre badrummet på morgonen. Här behöver du inte välja! Två badrum på varsina plan.
Flera utgångar finns beroende på var du vill ut till tomten.
Den ljuvliga uteplatsen på framsidan lämpar sig likväl för festligheter som att kunna njuta av lugna dagar med familjen. Som en oas ligger uteplatsen och toppas av en grön gräsyta för lek. Tack vare grannar och växtlighet på båda sidorna ligger huset tryggt och helt vindskyddat. Med utgång från köket eller tvättstugan finns ytterligare en altan med bubbelpool och mindre stuga. Kanske kan man göra om denna till ett litet pool-hus? På tomten finns även ett stort växthus och både bär och fruktträd samt vackra ytor för plantering. Så ni med gröna fingrar- njut!
Plats med två bilar på uppfarten med installerade elbilsladdare och garage. Solcellerna på taket och garage-taket hjälper er att få ner energiförbrukningen. Helt rätt i tiden!
En kortare promenad tar dig ner till centrum för kommunikationer, livsmedel, shopping, restauranger, fik etc. Gångavstånd även till närmaste skolor och förskolor! Som grädden på moset för er med barn har det byggts en helt fantastisk lekpark i området! Och barnen har lekkamrater i nästan var och vartannat hus! Man förstår varför Rickeby är ett av Vallentunas mest populära områden! Välkomna på visning så får ni se själva!

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi på 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 158 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 811 kvm
Byggnadsår 1999
Pris 7 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Video

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fjällvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 158 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Vallentuna-Åby 1:122
Boarea 158 kvm
Byggnadsår 1999
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, luft/luftvärmepump, smart element, braskamin
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Garage om ca 40 kvm, omlagt tak år 2022
Liten stuga om ca 7 kvm som kan användas som lekstuga, mini-poolhus eller förråd
Renoveringar År 2016 målades fasaden av tidigare ägare.
År 2017 besiktigades taket av tidigare ägare.
Frånluftsvärmepumpen är från IVT år 2013. Denna servades senast år 2023.
Luft/luftvärmepumpen är från Panasonic år 2021.
År 2021 byttes vitvaror.
År 2020 renoverades badrum på entréplan.
Samtliga golv (förutom marmor-golvet) är bytta till 1-stavparkett (260 mm breda) år 2020.
Solceller installerades år 2022.

Rum

Hall/Entré

Hall med golv i marmor och målade väggar i mjukgrön färg samt fondvägg med tapet från William Morris. Här finns god plats för avhängning och sittmöbel. Längre in i hallen finns en mindre garderobslösning för ytterligare plats för avhängning.

Kök

Separat kök, måttbeställt från Tibrokök. Luckor i ek som lackades om i vitt år 2017. Ovan den betsade och oljade träbänkskivan ligger kakel Marmor oktagon. På golvet ligger marmor och väggarna är målade i Beckers nyans "gråsäl". Maskinparken består av induktionshäll (Witt, 6 värmekällor, år 2020), mikro (Siemens år 2020), ugn med ångfunktion (Siemens år 2020), diskmaskin (Siemens år 2020), fläkt (Fjäråskupan år 2021) samt kyl och frys (Asko år 2020). I köket finns plats för en matgrupp framför fönster som vetter mot framsidan.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger intill köket och har en separat groventré. Golvet är kaklat och väggarna målade i en ljusblå nyans. Här finns tvättho och bänskiva för hantering av tvätt samt överskåp och hyllor till förvaring. Tvättmaskin från LG (år 2023). Torktumlare från Miele (år 2021) och torkskåp.

Gästrum/Sovrum

Sovrum med enstavparkett (extra breda plankor från Nordic floor) på golv och väggarna är tapetserade med Borås tapeter (Nocturne grön). Plats för säng och skrivbord. Fönster ut mot baksida.

Badrum

Badrum som renoverades i industriell stil år 2020 i samband med inflytt. Kaklad duschhörna med tegelimitation i halvförband (vit), inkaklade hyllor, måttbeställd "vägg i vägg" duschvägg från badrumsbyggarna. Väggen mot WC är putsad och våtrumsmålad i grått. På golvet ligger klinker i marrakesh-mönster. I badrummet finns WC, handfat, svart kommod och stor spegel ovan.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med enstavparkett (extra breda plankor från Nordic floor) på golv och väggarna är målade i grågrön ton. Här finns plats för en stor soffgrupp och även en matsalsdel. Här finns en snygg platsbyggd bokhylla i vitt. Fönster i 3 väderstreck släpper in otroligt dagsljus. Utgång till framsida altan.

Övre hall/Allrum med balkong

Upp för den vita trappen nås du av allrummet på övre plan. Här ligger likadant enstavparkett (extra breda plankor från Nordic floor) som på nedre plan på golvet och väggarna är målade i ljusgrå ton samt en tapetserad fondvägg. Plats för soffgrupp och inredningsmöbler. Utgång till balkong.

Sovrum med klädkammare

Husets största sovrum, Master bedroom. Här ligger enstavparkett (extra breda plankor från Nordic floor) på golv och väggarna är målade i Beckers nyans "Retro blå". Plats för dubbelsäng och inredningsmöbler. Öppningsbara dörrar i glas ut till fransk balkong. I sovrummet finns en egen walk-in-closet som har tapetserade väggar från Borås tapeter (Nocturne blå).

Badrum

Badrum i original-utförande. Äkta "Dallas charm" med stort bubbelbadkar, duschhörna, handfat, kommod med gulddetaljer och WC. På golvet ligger melerat klinker i grå/blå. Väggarna är kaklade i blank grå/blå färg samt detaljer. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum

Sovrum med enstavparkett (extra breda plankor från Nordic floor) på golv och väggarna är målade i färg från Little green i nyans "French Grey". Plats för säng, skrivbord och byrå. Ett fönster för ljusinsläpp.

Sovrum

Gästrum, sovrum eller kontor med enstavparkett (extra breda plankor från Nordic floor) på golv och väggarna är målade i Beckers nyans "Retro blå". Fondvägg i "skoltavelfärg". Plats för säng, skrivbord och byrå. Ett fönster för ljusinsläpp.

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 7 495 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 5 663 000 kr (fastställt avseende år 2024)
Varav:
  • Småhusmark: 2 113 000 kr
  • Småhusbyggnad: 3 550 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 550 000 kr
Värdeår 1999
Summa inteckningar 3 990 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 24 000 kWh/år
Driftkostnad 60 859 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 48 000 kr
  • Vatten/avlopp: 8 937 kr
  • Renhållning: 3 922 kr

Driftkostnaderna är baserad på säljarens förbrukning och uppgifter. I uppvärmningskostnaden ingår både el och uppvärmning samt laddning av 2 elbilar och bubbelpool som värms upp året runt. Snittpris 2 kronor/kWh år 2023. Laddningen av bilar uppkom till cirka 4000 kWh i förbrukning. Snitt inomhustemperatur hos nuvarande ägare är 23 grader. Solcellerna genererade ca 8000 kWh år 2023. Kostnaden för "Renhållning" innefattar sophantering med tömning varje vecka med matkärl.

Tomt

Tomtarea 811 kvm
Övrigt Plan gräsyta perfekt för lek, studsmatta och sommarlekar. På tomten finns även ett stort äppelträd med fantastiskt goda äpplen i september som ger massor med frukt samt ett stort körsbärsträd. Det finns också en björnbärsbuske vid lekstugeknuten och blåbär bakom växthuset.
Uteplats Fantastisk altan i syd-västläge med utgång från vardagsrummet. Altan på framsida med utgång från köket med syd-läge. Balkong med utgång från allrum på övre plan med syd-läge.
Parkering Garage och parkering med plats för 2 bilar. 2 elbilsladdare installerade, 1 st 3-fas och 1 st 1-fas

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan (1976-05-18)

Övrigt

Allmänt om bostaden "Nuvarande ägare köpte fastigheten år 2020. De berättar att området Rickeby är fantastiskt och säljarna själva flyttar inom området! Det är lugnt och stilla men ändå liv och rörelse. Just Fjällvägen är en återvändsgata vilket är magiskt när man har barn som är ute på gatan och leker. Kompisar finns i var och vartannat hus, i såväl radhusen som villorna. Närmaste lekplatsen är Vikingalekparken som ligger endast 4-500 meter bort. Det är en relativt nybyggd lekpark och mycket populär. Här finns gungor, klätterskepp, klätterställningar och gunghästar. Hela Rickeby är som ett enda "smultronställe" i Vallentuna! Man har nära till allt. Centrum, idrottsplats, skog, natur, skolor, förskolor och kommunikationer. Bussen stannar cirka 300 meter från huset vid Angarnsvägen. 10 minuters promenad bort finns Roslagsbanan och bussar till bland annat Danderyds sjukhus. Där går tunnelbanan som tar en vidare till storstadspulsen."

Dokument

Området

Rickeby är beläget i centrala delen av Vallentuna socken, mellan Väsby och Åby och är ett populärt, lugnt och barnvänligt område med närhet till centrum, skolor, förskolor och kommunikation. Buss 664 går från centrum upp till Rickeby. På Rickeby finns två kända gravfält. Rickeby består till 34% av småhus. Det är vanligt med villor och radhus byggda på 1960- och 1970-talet.

Räkna på ditt nya boende