Visningar

Söndag 26 Maj KL: 11:00 - 12:40 Välkommen på visning! Boka din ankomsttid på MOHV.se, anmälan krävs. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Vaggeryd

Sonarp Åhult 1

En sällsynt idyll som är belägen vid det lugna nor som binder ihop Fängen med Sandsjön. En liten mindre väg från riksväg 30 bjuder dig på en avkopplande 5-minuterstur genom vacker grönskande skog för att sen avsluta framme vid denna drömlika fastighet. Den plana tomten på ca 2500 kvm breder ut sig och erbjuder en magiskt boendemiljö med omfamnade natur som öppnar upp sig ner mot sjöarna och ger en underbar och avkopplande utsikt. Enplansvillan byggdes 2008 och har en yteffektiv och genomtänkt planlösning där sovrummen ligger placerade i bakre delen och de sociala ytorna har fått en öppen och generös yta för familjen och vännerna att samlas. Det rymliga uterummet, komplett med en mysig kamin, bjuder in till avkoppling och gemenskap året runt med enastående utsikt över det omgivande landskapet. Utanför finns en stor altan som går runt och längst med huset. Här finns gott om plats för sittgrupper och i det västra hörnet finns ett spabad där det bara är att sjunk ner i och njuta av omgivningen.
Utöver huset så finns här ett gästhus nere vid vattnet där även en välisolerad bastu med utedusch erbjuder en lyxig reträtt för avkoppling och välbefinnande. För den som blir badsugen vare sig man bastat eller inte så finns bryggan precis bredvid. På andra sidan av tomten finns ytterligare en byggnad som idag är uppdelad i två delar med separata ingångar och används som förråd och verkstad. Isolerat och indraget med el så behövs ytterligare boutrymme så krävs det inte så mycket för att ändra om till det. På baksidan av bygganden är det takat och perfekt plats för ved och trädgårdsredskap. Behövs mer förvaring finns här även ett kallförråd. Bilen parkeras smidigt i carporten i anslutning till huset.

Närmiljön är lika hänförd den med hela fyra sjöar som binds ihop och ger ett rikligt sjöliv för fiske, båtturer eller varför inte kanotturer. Är du mer av en landkrabba så finns det fina vandringleder som tar dig runt på berikande natur- och kulturupplevelser. Direkt utanför finns en lagom runda på ca 5 km.

Åhult är beläget bara 25 minuter från Jönköping och 15 minuter från Vaggeryd vilket gör denna plats till en perfekt balans mellan avskildhet och bekvämlighet. Dessutom ligger Hooks Herrgård med dess välbekanta spaanläggning och omtyckta golfbana bara 10 min bort! Postorten är Vaggeryd men tillhör Jönköpings kommun.

Drömmer du om att bo vid vattenbrynet, omgiven av naturens skönhet och samtidigt ha alla bekvämligheter?
MAYBE IT'S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 93 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 2440 kvm
Byggnadsår 2008
Pris 3 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Magisk idyll vid vattenbrynet mellan två sjöar!

Tomtkarta Lantmäteriet
Tomtkarta Lantmäteriet
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4
Sovrum 4
Gästrum i bastubyggnad
Gästrum i bastubyggnad
Tomtkarta kommunen
Tomtkarta kommunen
Planritning
Planritning

Planritning

Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sonarp Åhult 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 93 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Sonarp 1:44
Boarea 93 kvm
Byggnadsår 2008
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas isoler
Tak Betongpannor
Grundläggning Plintar/krypgrund
Uppvärmning Direkt El, luft/luft, kamin
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden GJORDA RENOVERINGAR Bastu/Gäststuga byggd 2011, utedusch med vattenpump.
Inglasning uterum 2012
Ny Täljstenskamin bostad 2014
Ny Braskamin uterum 2016
Ny/Ommålning fastighet 2021
Installation av spabad 2022
Övriga byggnader Isolerat gästhus med bastu, vattenpump som hämtar vatten från sjön.
Isolerat förråd med värmekälla och indraget el
Oisolerat förråd
Renoveringar Bastu/Gäststuga byggd 2011
Inglasning uterum 2012
Ny Täljstenskamin bostad 2014
Ny Braskamin uterum 2016
Carport 2018
Ny/Ommålning fastighet 2021
Installation av spabad 2022
Bredband Anslutet till fiber - Wetternet

Rum

HALL

Välkomnande hall med direkt inblick mot köket. Direkt till väster finns en stor skjutdörrsgarderob som tar hand om förvaringen av kläder. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med vit tapet.

SOVRUM 1

Beläget direkt till höger efter entrén. Ljusinsläpp från sydost. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med en beige tapet samt en mönstrad fondtapet. Plats ges för en dubbelsäng och ytterligare möblemang.

SOVRUM 2

Ett rum som idag används som klädkammare/ förvaring. Ljusinsläpp från nordost med utsikt mot grönskande natur. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med ljusgrå tapet samt en mönstrad fondtapet. Utrustat med fyra garderober.

SOVRUM 3

Beläget efter sovrum 2. Ljusinsläpp från nordost med utsikt mot grönskande natur. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med ljusgrå tapet samt en mönstrad fondtapet.

SOVRUM 4

Beläget efter sovrum 3. Ljusinsläpp från nordost med utsikt mot grönskande natur. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med ljusgrå tapet samt en mönstrad fondtapet.

BADRUM

Beläget efter sovrummen. Helkaklat badrum med grått klinkers på golvet och ljusgråmelerat kakel på väggarna. Utrustat med kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar, wc, dusch, varmvattensberedare, tvättmaskin, handdukstork, golvvärme samt vädringsfönster.

KÖK

Placerat rakt fram när man kommer in i entrén. Stilrent kök med svartbetsade luckor och vitt kakel som stänkskydd och ljusmelerad bänkskiva i högtryckslaminat. Gott om förvaring och arbetsytor. Extra plus för köksön som går ut och skapar en härlig plats att samlas runt. Den binder även ihop köket med vardagsrummet. Två stora fönster ger rikligt med ljusinsläpp och fin utsikt mot trädgården och sjöarna. Utrustat med rostfria vitvaror i form av kyl (2018), frys (2018), inbyggd ugn (2018), häll, inbyggd mikro, fläkt samt diskmaskin (2018).

VARDAGSRM

Stort härligt rum som öppnar upp sig till vänster efter hallen. Rikligt med ljusinsläpp från tre väderstreck och känns nästan som ett uterum med magisk utsikt åt alla håll. Öppet upp till taknock ger extra rymlig atmosfär. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med vit tapet. Här finns en kamin som ger värme till hela huset ihop med luftvärmepumpen som sprider runt värmen. Utgång till det inglasade uterummet.

UTERUM

Härligt höst/vår rum med med stora skjutdörrspartier. Följer vardagsrummets stil med öppet upp till nock. Golvat med laminat och i hörnan finns ytterligare en kamin som värmer upp utrymmet snabbt. Här infinner sig hög mysfaktor där man kan sjunka ner i soffan och bara njuta av värmen och insupa den magiska utsikten och miljön runt om.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2024-05-06
Primärenergital 129

Ekonomi

Pris 3 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 349 000 kr (fastställt avseende år 2024)
Varav:
  • Småhusmark: 1 075 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 274 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 274 000 kr
Värdeår 2008
Summa inteckningar 1 950 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 9 000 kWh/år
Driftkostnad 32 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 23 000 kr
  • Vatten/avlopp: 1 370 kr
  • Försäkring: 4 200 kr
  • Renhållning: 3 215 kr
  • Sotning: 815 kr

Ca uppgifter och baseras på två vuxna i hushållet. VA - tömning av enskild avlopp I kostnad för uppvärmning ingår förbrukningsel. Nuvarande ägare har även eldat i kaminen ca 4 kubik (Egen ved så ingen kostnad) Ca pris för 1 kubik ved är 1000 kr för björkved.

Tomt

Tomtarea 2440 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Övrigt Plan tomt som sträcker sig upp på kullen bakom huset samt ner till vattnet.
Automover tar hand om gräsklippningen och följer med i köpet.
Uteplats Altan runt bygganden, från entrén och runt framsidan till andra sidan.
Parkering Carport för en bil. Plats ges för ytterligare 2- 3 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Väg, 0680-1117.1

Dokument

Området

Beläget mellan sjöarna Fängen och Sandsjön. Ca 25 minuter från Jönköping och 15 minuter från Vaggeryd vilket gör denna plats till en perfekt balans mellan avskildhet och bekvämlighet. Dessutom ligger Hooks Herrgård med dess välbekanta spaanläggning och omtyckta golfbana bara 10 min bort! Postort Vaggeryd men belägen i Jönköpings kommun.

Räkna på ditt nya boende