VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum, Uppsala

Kungsängsgatan 41B

På Kungsängsgatan 41B bor du i öppen och ljus lägenhet om 3 r o k bekvämt med hiss från markplan och balkong som vetter mot lugn innergård mitt i Centrum. Här bor du i perfekt läge några hundra meter från Resecentrum, gågatan och båthamnen vid ån. Närmaste ICA-butik ligger några hundra meter bort på Kungsängsgatan där det också finns flertalet restauranger och småbutiker innan gågatan och shoppingstråket börjar. Fortsätter du in mot stan når du snart flertalet butiker och gallerior som t ex Svavagallerian, Forumgallerian och stans Systembolag. Nära bostaden finns även fina promenadstråk längsmed ån mot hamnen och närbelägna Stadsparken. Hamnen når du på några minuter där du sommartid kan ta båten över till Skokloster för att titta på slottet, ha picknick i äppellunden eller bada. För den partysugne finns även Flustret och Birger Jarl på nära håll på andra sidan ån från lägenheten sett.
För dig som jobbar på Akademiska sjukhuset eller Ångström befinner du dig på rätt sida av stan och kan ta dig till jobbet med cykel. Skattemyndigheten ligger om knuten och Lantmäteriet på några minuters gångavstånd. Samtidigt är det nära för dig som pendlar både med tåget på några minuters promenadavstånd och med bilen då du snabbt når Kungsängsleden som tar dig till E4 utan att behöva köra genom hela Centrum.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 67.4 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3807 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1988
Pris 2 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Märta Coronel Stillström
Reg. Fastighetsmäklare
0763-09 45 02
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Central 3:a med hiss och balkong nära Resecentrum!

Planritning

Planritning
Planritning
Märta Coronel Stillström

Märta Coronel Stillström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kungsängsgatan 41B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 67.4 kvm. föreningens information Enligt förvaltare HSB
Hiss Ja

Öppen, ljus och välplanerad lägenhet med balkong i söderläge mot gården och hiss från markplan. Den har ljusa väggar i neutrala färger och genomgående parkettgolv i alla rum. Lägenheten är genomgående i gott skick med fräscha ytskikt och ett nyare modernare kök. Naturligt ljus flödar in i lägenheten från två håll, där köket och det största sovrummet vetter åt ena sidan och vardagsrummet och det andra sovrummet vetter mot innergården. Planlösningen är optimal för socialt umgänge med stort kök med matplats i anslutning till ett rymligt vardagsrum och med stora sovrum som är lätta att möblera. Det finns gott om förvaring i flertalet rymliga garderober. För extra förvaring har lägenheten även ett förråd i källaren. Det är bara att flytta in direkt!
Hall: Hall med plats för avhängning på väggfasta krokar samt i skjutdörrsgarderob med spegelglas. Hallen angränsar till lägenhetens badrum och öppnar upp sig mot det rymliga vardagsrummet.
Vardagsrum: Ljust vardagsrum med gott om plats för socialt umgänge. Idag ryms väl en mycket stor hörnsoffa i rummet. Vardagsrummet är öppet mot köket vilket gör det lämpligt för social matlagning med vänner och familj. Från vardagsrummet finns utgång till lägenhetens balkong och ingång till båda sovrummen.
Kök: Modernt och praktiskt kök som går i klassiskt vitt med kontrasterande stänkskydd i svart och bänkskiva i laminat med ordentlig diskho och gott om arbetsytor. Köket är utrustat med induktionshäll och separat inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin (2011) och ordentligt fullstor kyl och frys (2022)
Sovrum 1: Bredvid köket med ingång från det stora vardagsrummet finns lägenhetens största sovrum med plats för dubbelsäng och med en hel vägg med garderober. Sovrummet är ljust målat med fönster över ett tak långt från närliggande hus.
Sovrum 2: Ett mindre sovrum eller gästrum som idag används som arbetsrum. Ett perfekt hemmakontor för den som ibland behöver jobba hemifrån. Rummet angränsar till vardagsrummet och har fönster ut mot balkongen. För den lilla familjen med barn i skolåldern är rummet också perfekt.
Badrum: Modernt helkaklat badrum med kakel i vitt och mörkt klinker. Badrummet är välplanerat med egen tvättavdelning med bänkskiva för vikning av tvätt och skåp med förvaring, samt en egen tvättmaskin. Perfekt för småbarnsfamiljen. Badrummet är för övrigt utrustat med badkar med takdusch i, samt tvättställ i kommod, handukstork och WC. För skrymmande tvätt finns även tillgång till tvättstuga.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus, bostadsrätt
Boarea 67.4 kvm
Byggnadsår 1988
Kommentar till byggnadsår Föreningen bildades 1987.
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft och tilluft med återvinning.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-09-01
Primärenergital 91

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12-2079-1-32-11
Pris 2 995 000 kr
Avgift 3807 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, vatten och Kabel-TV. Tillkommer kostnad för av föreningen upphandlad el enligt schablon.
Andel i förening 0,3741%
Andel av årsavgift 0,82746%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf 79 Kungsängstorg i Uppsala
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716422-2015
Gatuadress Box 1103
Postnummer 75141
Ort Uppsala
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av 88 lägenheter och 10 lokaler med bostadsrätt. Föreningens adresser är Hamnesplanaden 6, Kålsgränd 5 och Kungsängsgatan 35, 37, 39 och 41. Huset är byggt 1988.
Antal lägenheter 88
Antal lokaler 10
Renoveringar - 2020 Installerade IMD för el
- 2020 nya tvättmaskiner och torktumlare
- 2019 nya tegeltak Kungsängsgatan 41 A-C
- 2019 stamspolning av avlopps- och stickledningar
- 2018 nytt låssystem
- 2016 ommålining samtliga trapphus
- 2016 nya hissar Kungsängsgatan 41 A-C, Hamnesplanaden 6
- 2015 renovering av garaget
- 2015 installation av luftvärmeåtervinningssystem
- 2015 installation av ny ledbelysning i trapphus och garage
- 2014 nytt passersystem
- 2010 ny takduk och nytt takgrus
- 2010 montering av konstantventiler för att spara vatten
- 2010 nya takfönster
- 2010 renovering av fasader
- 2010 renovering av gården, bl a nya stödmurar
- 2009 nya branddörrar från garaget till trapphus
- 2008 ny garageport
- 2007 stamspolning av samtliga avlopps- och stickledningar
- 2007 nytt passersystem till garaget
- 2007 isäkoppling av Kärneshuset
- 2007 åtgärdande av sättningsskador Kärneshuset
- 2006 byte av alla belysningsarmaturer i garaget
- 2006 ommålning av fönster Kålsängsgränd
- 2005 nya grundvattenpumpar
- 2005 nya tvättmaskiner, torktumlare och luddlådor
- 2005 nya golv och ommålning av tvättstugor
- 2003 omålning av träpaneler balkonger
- 2003 ommålning av plåtak
- 2002 installation av datanätverk, Bredbandsbolaget
- 2002 ombyggnad av varmvattensystemet
Parkering Föreningen har tillgång till garageplatser för bil, motorcykel och moped i källaren och parkeringsplatser för bil på gården. Föreningen har 21 P-platser med motorvärmaruttag (360 kr/mån) på gården och 59 platser i garaget (600 kr/mån) och 3 st (325 kr/mån) MC/Moped-platser finns i fastighetens källare (infart från Hamnesplanaden). Utöver egna platser har föreningen genom avtal 25 platser reserverade i Q-parks parkeringshus Grimhild som det står bostadsrättshavare fritt att hyra till Q-parks normaltaxa (ca 1 600 kr/mån). Mer info finns på föreningens hemsida.
Tv och bredband Bredband via Telenor alt. Comhem och kabel-tv via Comhem. Fiber finns draget till lägenheterna men bredband ingår inte i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en välförsedd tvättstuga i källarplanet till varje trappuppgång. I källaren finns även bastu, motionsrum, cykelrum och pingisrum. Barnvagnsrum i entrén innanför porten.
Övrigt HSB tar ut en medlemskapsavgift på 500 kr som återfås vid utträde ur HSB.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende