VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Kungsängen/Industristaden, UPPSALA

Kungsängsesplanaden 12D

***Möjligt till snabbt tillträde***.
**Endast bokade visningar, kontakta ansvarig mäklare**.

Letar du studentlägenhet, övernattningslägenhet eller ditt första boende? I attraktiva och stadsnära Kungsängen finns denna rymliga 1:a om 35 kvm högt upp på våning 5 av 7 i modern fastighet från 2018. Lägenheten får ett härligt ljusinsläpp via stora fönsterytor i två väderstreck och har en stor balkong (6 kvm) med eftermiddags- och kvällssol, perfekt för ljumma sommarkvällar. Fönsterytorna och balkongen har utsikt över föreningens lugna och skyddande innergård. Här bor du med hög standard och hela lägenheten är genomgående i mycket bra skick och har alla de bekvämligheter som ofta uppskattas. Genomtänkt planlösning som nyttjar lägenhetens kvadratmeter på bästa sätt.

Bostaden består av ett stilrent kök från Vedum med vita skåpsluckor och grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustad med vitvaror från Siemens såsom helintegrerad diskmaskin, rostfri kyl/frys, induktionshäll samt en kombinerad ugn och mikro. Med hjälp av den öppna planlösningen finns det även plats för en trevlig matplats med gott om utrymme för ca 4 personer. Vidare hittas ett stort och luftigt rum med bra utrymme för både säng och umgängesytor. Här hittas även utgången till lägenhetens stora balkong med utsikt över föreningens innergård. Bostaden består ytterligare av ett klassiskt färgsatt badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. I badrummet finns bland annat vit kommod, dusch och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens. Hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter i form av effektiv skjutdörrsgarderob.

Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Här bor du i ett lugnt och samtidigt centralt läge med några få minuters promenad till stadskärnan och närhet till allt vad city har att erbjuda. I Kungsängen invid Årummet och Åpromenaden bor du i ett fantastiskt trevligt läge med vackra promenadstråk kring Fyrisån och dess grönområden. I närområdet finns flera restauranger, caféer, mataffär, apotek, frisör och gym. Det finns även en cykelverkstad med försäljning och uthyrning i direkt närhet av bostaden.
Lägenheten har också ett perfekt pendlarläge med närhet till både stationen och Kungsgatan som länkar snabbt mot E4:an för dig som föredrar bil. Tullgarnsbron, som förväntas stå färdig under vintern 2023, kommer knyta samman Kungsängen med Studenternas idrottsplats, Stadsträdgården och Akademiska sjukhuset.
Parkeringsmöjligheter finns i föreningens garage under markplan (separat kö), alternativt på omkringliggande gator.
*För närvarande finns det lediga platser i föreningens garage*.

*Kontakta ansvarig mäklare för att boka in privatvisning*.

Välkommen hem till Kungsängsesplanaden 12D!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 35 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2539 kr/mån
Rum 1
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 1 900 000 kr

Ansvarig mäklare
Mia Åhlander
Reg. Fastighetsmäklare
0735-31 17 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Stor 1:a med balkong högt upp i modern fastighet med hiss från markplan!

Mia Åhlander

Mia Åhlander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kungsängsesplanaden 12D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 35 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
En rymlig hall med grått klinkergolv vid entrén, mattlackad ekparkett i övriga delar och vita väggar. Här finns skjutgarderobsförvaring och goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor.

BADRUM
Klassiskt färgsatt badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. I badrummet hittas en WC, dusch, vit kommod, vitt badrumsskåp, en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens med en arbetsbänk ovanpå.

KÖK
Ett stilrent kök från Vedum med vita luckor, vitt kakel och grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustad med helintegrerad diskmaskin, rostfri kyl och frys, induktionshäll samt en kombinerad ugn och mikro. Alla vitvaror är från Siemens. Med hjälp av den öppna öppna planlösningen finns det även plats för en mindre matplats om ca 4 personer.

RUM
Ett stort och luftigt rum med mattlackad ekparkett och vita väggar. Här hittas även utgången till bostadens trevliga balkong på 6 kvm mot föreningens innergård med eftermiddags- och kvällssol.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus, bostadsrätt
Boarea 35 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Lägenhetsförråd finns till samtliga lägenheter i källaren.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-11-01
Primärenergital 79

Ekonomi

Lägenhetsnummer 41402
Pris 1 900 000 kr
Avgift 2539 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, kallt vatten och kollektivt bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg om 220 kr för Triple Play tillkommer. Varmvatten debiteras separat efter förbrukning. Bostadsrättsinnehavaren tecknar personligt elavtal med valfri elleverantör.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 0,67554%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 566 686 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn Brf Esplanaden 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-8835
Gatuadress Kungsängsesplanaden 12D
Postnummer 75318
Ort UPPSALA
Epostadress info@brfesplanaden1.se
Hemsida https://brfesplanaden1.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Esplanaden 1 består av 91 bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningens bostadsrätter har adresserna Mältargatan 13A-C samt Kungsängsesplanaden 12A-D.

Nycklar lämnas över via AB Byggbeslag Lås & Säkerhet.
Föreningens ekonomi Enligt ekonomisk plan, dvs 2,5% höjning per år. Månadsavgiften planeras alltså att höjas med 2,5% årsskiftet 2024 (kontroll 2023-02-15).
Antal lägenheter 91
Antal lokaler 2
Renoveringar Utförda:
2021 och 2022 - Byte luftfilter
2022 - Rengöring och underhåll av träplank innergård.

Planerade:
Inga större renoveringar planerade (kontroll 2023-02-15).
Parkering I garaget finns 62 p-platser (1100 kr/mån) varav 14 laddplatser för elbilar (1300 kr/mån + el förbrukning). För närvarande finns det lediga platser för både garageplats och laddplats för elbilar (kontroll 2023-02-15). Handikapplatser finns. Fjärrkontroll till garageporten. Kön sköts av SBC. Föreningen har inga egna parkeringsplatser utöver de i garage. P-platser på kommunens gator inom området kan nyttjas som parkering för besökande.
Tv och bredband Telia Triple Play (TV paket Lagom, Bredband 100/100 Mb/s och IP-telefoni) via fiber. Obligatorisk avgift 220 kr/mån tillkommer på månadsavgiften. Tele/internet abonnemanget är personligt, måste tecknas vid inflyttning samt sägas upp vid utflyttning.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns cykelrum och barnvagnsförråd.
Övrigt För ytterligare info om föreningen, se deras hemsida: https://brfesplanaden1.se

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenhetsförråd finns till samtliga lägenheter i källaren.

Dokument

Området

Här bor du i ett lugnt och samtidigt centralt läge med några få minuters promenad till stadskärnan och närhet till allt vad city har att erbjuda. I Kungsängen invid Årummet och Åpromenaden bor du i ett fantastiskt trevligt läge med vackra promenadstråk kring Fyrisån och dess grönområden.

Närområde

I närområdet finns flera restauranger, caféer, mataffär, apotek, frisör och gym.

Kommunikation

Lägenheten har också ett perfekt pendlarläge med närhet till både stationen och Kungsgatan som länkar snabbt mot E4:an för dig som föredrar bil. Tullgarnsbron, som förväntas stå färdig under vintern 2023, kommer knyta samman Kungsängen med Studenternas idrottsplats, Stadsträdgården och Akademiska sjukhuset.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i föreningen garage under markplan (separat kö) alternativt på omkringliggande gator.

Räkna på ditt nya boende