Tunabackar/Svartbäcken, Uppsala

Fjärdhundragatan 26

Stor rymlig högt belägen 3:a med nyrenoverad balkong, stora fönster och stora rumsstorlekar. Välbevarat kök delvis i original med ordentlig matplats, stort rymligt vardagsrum med mycket fönster och mindre sovrum bredvid matplatsen. Här bor du i insynsskyddat högt läge med föreningens rymliga gårdar på båda sidor i en lugn del av Tuna Backar.
Du har naturen utanför knuten och storstadspulsen på bekvämt cykelavstånd. Perfekt för det nykära unga paret eller för den mindre barnfamiljen! Tunabackars förskola och Tunabergsskolan ligger mycket nära på bilfritt promenadavstånd. Fina promenadvägar finns i närområdet som ligger mycket nära ett kolonilottsområde och Fyrisån.

Brf Thunbergia är en välskött och stabil förening med låga avgifter och de stora renoveringarna gjorda. Badrummen i föreningen är t ex renoverade 1999 och balkongerna renoverades förra sommaren. Löpande underhåll görs i föreningen som följer underhållsplan från Sustend. I föreningen finns även gym att tillgå för en billig penning samt en föreningslokal att hyra för de större festerna samt övernattningsrum att hyra för långväga gäster. Här finns också stora grönskande bilfria innergårdar med pallkragar för odling, trädgårdsmöbler, grill och lekplats för barnen. Fiber finns indraget till alla lägenheter för bra bredbandsuppkoppling. Föreningen har också upphandlat el för sina medlemmar, vilket ger en lägre kostnad för elförbrukningen. Det finns ett stort antal parkeringsplatser i föreningen som det brukar vara kort kö till För närvarande finns t o m lediga platser att hyra. Närmaste tvättstugor ligger på Fjärdhundragatan 12 och 34 (även grovtvättstuga). I lägenheten finns möjlighet att ansluta egen tvättmaskin i badrummet där anslutning finns.

I närheten av lägenheten finns både pizzerior och diverse kvarterskrogar som t e x den indiska restaurangen Taste of Bangla. Torbjörnstorg ligger ett stenkast bort med bland annat ICA Supermarket, apotek, blomsterbutik och antikaffär. Det finns flertalet fina cykel- och promenadstråk i området. Närmast finns kolonilotter och badplats samt promenadstråk längsmed Fyrisån. Lite längre bort finns motionsspåret Röborundan som leder till Gamla Uppsala högar, Disagården samt restaurangen Odinsborg. Här finns även museum för den historieintresserade. På kort cykelavstånd når du Centrum dit bussar går var 10:e minut. För bilpendlaren finns påfart till E4:an på kort avstånd utan att behöva köra genom Centrum.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 76.5 kvm
Avgift 3953 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Märta Coronel Stillström
Reg. Fastighetsmäklare
0763-09 45 02
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

3,5.a med stor nyrenoverad balkong i högt läge med mycket ljusinsläpp från stora fönster.

Grönskande stor innergård Porten till huset Mera lek... Föreningens trädgårdsmöbler Lekplats med gungor nära lägenheten Lekplats mitt i grönskan Härlig gräsyta mellan husen Grönskande gård med utemöbler

Grönskande stor innergård
Grönskande stor innergård
Porten till huset
Porten till huset
Mera lek...
Mera lek...
Föreningens trädgårdsmöbler
Föreningens trädgårdsmöbler
Lekplats med gungor nära lägenheten
Lekplats med gungor nära lägenheten
Lekplats mitt i grönskan
Lekplats mitt i grönskan
Härlig gräsyta mellan husen
Härlig gräsyta mellan husen
Grönskande gård med utemöbler
Grönskande gård med utemöbler

Planritning

Märta Coronel Stillström

Märta Coronel Stillström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fjärdhundragatan 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. Uppgift från föreningen.
Hiss Nej

Stor och rymlig högt belägen lägenhet med balkong med luftigt vardagsrum med nyare parkett och ett mindre och ett större sovrum. Köket är ett traditionellt arbetskök med intilliggande matrum med utgång till nyrenoverad balkong. Lägenheten är välplanerad och har fönster åt två håll vilket ger mycket dagsljus. Här har du utsikt mot stora innergårdar från två håll och nära till föreningens parkering. Flertalet av ytskikten är i original och i visst behov av renovering, vilket ger dig möjlighet att skapa ditt eget hem utifrån dina premisser. Här finns även fönsterbänkar i original i marmor kvar samt köksskåp och garderober byggda på plats med kvadratsmart förvaring upp till taket. Det finns också gott förvaring i lägenheten som även har en klädkammare och ett extra förråd i källaren att stuva in saker i. Badrummet är stamrenoverat av föreningen 1999 och här finns anslutning till tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-02-23
Primärenergital 106

Ekonomi

Lägenhetsnummer 57
Pris 2 095 000 kr
Avgift 3953 kr/mån
Kommentar Inkl. Värme, vatten, bredband och basutbud Kabel-TV. Fiber finns indraget till alla lägenheter. Tillkommer obligatoriskt tillägg för el på 83 kr som debiteras 4 ggr/år.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,461471%
Andel av årsavgift 0,461471%

Förening

Föreningsnamn Brf Thunbergia
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 717600-6141
Gatuadress Box 3080
Postnummer 75003
Ort Uppsala
Hemsida brfthunbergia.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskött och stabil förening som äger fastigheterna Tuna Backar 32:1-3.

Nyckelhantering sköts av Jobero som har kontor på Fjärdhundragatan i närheten av föreningen.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomiska förvaltare är Mediator (kontrollerat 2021-10-26).
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 237
Antal lokaler 3
Renoveringar Utförda renoveringar och underhåll:
- Tilläggsisolering 87/88
- Byte kall- och varmvattenledningar. Samtliga badrum renoveras med nya golvbrunnar tätskikt på golv och väggar samt klinkers och kakel. Alla vattenledningsrör i rörslitsen byttes mot plastslangar 1999
- Säkerhetsdörrar 04/05
- Infört gemensam elmätning 07/08
- Renovering/ombyggnad av gamla panncentralen 08/09
- Renovering tak 10/11
- Tilläggsisolering av vindsbjälklag 10/11
- Renovering garage med nya garageportar 10/11
- Byte av samtliga stam- och radiatorventiler 12/13
- Isolering av taket med nytt ytskikt, nya fönster och panel på gamla
panncentralen 12/13
- Fönsterbyte 15/16
- Injusteringsprojekt värme, elinstallationer, byte av stolpbelysning, inköp av tvättmaskin, torktumlare och mangel 16/17
-Belysning vid parkering och garage 17/18
Parkering På fastigheterna finns 114 st parkeringsplatser för 200 kr/mån, 80 st el-platser för 300 kr/mån och 46 st kallgarage för 600 kr/mån samt 4 platser med laddstolpar för 350 kr och 2,25 kr/kWh Föreningen har 9 gästplatser samt 3 gästplatser som hör till föreningslokalen (Kontrollerat 2022-04-05). För närvarande finns lediga el-platser att hyra. Till övriga p-platser och garage är det för närvarande kort kö.
Tv och bredband Föreningen har kabel-TV och bredbandsuppkoppling via Com hem. Fiber finns indraget till alla lägenheter genom Uppsala stadsnät.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Det finns en festlokal att hyra för 300 kr, gym med nya maskiner från 2016 för 150 kr/mån och ett gästrum att hyra för 150 kr per natt.
Ett gemensamt elavtal finns.

Dokument

Området

Lugnt område nära kolonilottsområde med närhet till stan, Fyrishov, fina promenadstråk och årummet. Kvarterskrogar finns om knuten och närservice vid Torbjörns torg.

Räkna på ditt nya boende