VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Teg, Umeå

Verkstadsgatan

Varmt välkommen till denna mycket välplanerade trea på 86,5 kvm på kvarteret Verkstan som erbjuder något utöver det vanliga. Lägenheten har en genomgående hög standard med fina materialval och de vackra gråa fönstren sätter extra karaktär på bostaden. Lägenheten är öppen och ljus i sin disposition med målade väggar i grå ton. Bostaden karaktäriseras av de öppna och sociala ytorna mellan kök och vardagsrum med generöst ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier i öster och väster med utgång till stor balkong med härlig kvällssol. Här disponeras de två välplanerade sovrummen på varsin sida om kök och vardagsrum och det ena sovrummet förses med egen klädkammare.

Det rymliga badrummet är helkaklat i sobra färger och försett med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också komfortgolvvärme. Lägenheten har genomgående bra förvaringsmöjligheter i form av skjutgarderob, garderober, klädkammare samt förråd.

Husen är under uppbyggnad och de första bostadsköparna flyttar in under hösten 2022. Denna lägenhet blir tillgänglig preliminärt under februari 2023. Huskropparna går i varma inbjudande toner med fina trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger huset en vacker och stilfull karaktär. Innergården planeras lummig med fina planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här finner du ett Orangeri, gemensam relax och övernattningslägenhet. Cykelparkeringar på gården och garage under huset, med hiss. Är du nyfiken på lite fler bilder och läsa mer om kvarteret gå gärna in på; https://bostad.skanska.se/sok-bostad/umea-verkstan.

Teg är området med närhet till centrumkärnan och dess kompletta utbud samtidigt som älven och naturen ligger inom nära räckhåll, en underbar kontrast och kombination. I området finns förskola/skola, matbutik, träningsanläggning samt busskommunikationer. Här bor ni också nära Avion samt Umeå Airport.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 86.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4753 kr/mån
Rum 3
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022/2023
Pris 3 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 86.5 kvm. Ekonomisk Plan Mått på ritning
Hiss Ja


HALL
Välkomnande hall inredd med praktisk skjutgarderob för klädförvaring samt städskåp. Ett fönster släpper in trivsamt ljus. På golvet ligger ekparkettgolv i mattlack, vilket enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i lägenheten.

VARDAGSRUM OCH KÖK
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar rymd åt rummen. Från köket når man dessutom den underbara balkongen i underbart västerläge.
Köksinredningen kommer från Marbodal med luckor i en gråbeige nyans. Till luckorna har man valt en bänkskiva, Delaware stone av laminat som passar stilfullt tillsammans med färgen på luckorna. Ovan de generösa arbetsytorna ligger samma typ som bänkskivan fast som stänkskydd.

På köksön kan det dukas upp smårätter och något gott i glasen medan man fixar det sista med maten. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, helintegrerad diskmaskin och induktionshäll.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet är försett med en rymlig klädkammare vilket optimerar förvaringsmöjligheterna.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har bra storlek och passar utmärkt som barnrum eller kontor. Rummet är inrett med två garderober.

BADRUM 1
Det rymliga badrummet är helkaklat, smakfullt och ljust. Badrummet är inrett med wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp samt takdusch med duschväggar. Här finns även tvättdelen inredd med tvättmaskin och torktumlare av högre standard en grundstandard. Komfortgolvvärme värmer behagligt under frusna fötter.

ÖVRIGT
-Flera tillval är gjorda utöver standardutrustning av nuvarande bostadsrättsinnehavare. Tillvalslista finns.
-Bilderna är endast illustrationsbilder och avviker mot verkligheten då lägenheten ännu inte är färdigställd och under uppbyggnad.
-Överlåtelse sker utifrån ingångna upplåtelseavtal och på samma premisser, vilket innebär att bland annat definitiv tillträdesdag, bostadsrättens yta och
årsavgift m.m. kan bli föremål för förändring.
-Lägenhets- och cykelförråd finns i källaren.
-Utifrån dagens rådande läge kommer föreningen preliminärt att höja årsavgiften för sina medlemmar. Skanska kommer att stå för hela
kostnadsökningen på månadsavgiften hela år 1 och halva den kostnadsökning på månadsavgiften år 2. Vänligen kontakta mäklaren för ytterligare
information.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 86.5 kvm
Byggnadsår 2022/2023
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1301
Pris 3 995 000 kr utgångspris
Avgift 4753 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, kallvatten, TV och bredband (ingår med obligatorisk avgift, separat på månadsavin)
Driftkostnad 6 710 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Hushållsström: 4 310 kr

Hushållsel och Varmvatten kommer att ha individuell mätning, avräkning mot faktisk förbrukning kommer att tillämpas. Ovan uppgifter är schablon från ekonomisk plan.

Andel i förening 0,698%

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Versktan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning.
Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende