VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, Umeå

Verkstadsgatan

Välkommen in till denna väldisponerade och smakfullt inredda lägenhet om 4 rum och kök. Lägenheten är öppen och ljus i sin utformning med materialval i hög standard och vackra markerade spröjs som ger karaktär åt lägenheten. Här erbjuds kök och vardagsrum i en öppen planlösning vilket skapar en rymd och social samvaro. Tre välplanerade sovrum var av det största har tillgång till egen klädkammare och eget badrum, en underbar lyx och känsla. Lägenhetens andra badrum disponeras i anslutning till entrén. Generellt erbjuds fina förvaringsmöjligheter i både hall och samtliga sovrum. Två balkonger ger extra guldkant åt bostaden! .

Till detta boende får du så mycket mer än bara ett hem! Föreningen fogar över härliga gemensamma utrymmen där du kan njuta av en relax med terrass högst upp i ett av huset, övernattningslägenhet, orangeri med möjlighet till festligheter eller kanske coworking. Innergården planeras lummig och grönskande med flera sittgrupper.

Att bo här på Teg innebär att man har närhet till det mesta som man kan behöva i sin närhet som utbudet i stan, gå promenader vid älven och besöka köpcentrumet Avion med bland annat IKEA. Tycker man om att resa eller pendlar i jobbet kommer man att uppskatta det smidiga avståndet till Umeå Airport som tar dig vidare till många platser både i Sverige och Europa.

Det finns fortfarande möjlighet att göra tillval! Preliminär inflyttning december 2023/ januari 2024.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 111.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5938 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022-23
Pris 4 950 000 kr

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Teg, modernt och stilfullt i nyproduktion - kvarteret där du får mer än bara ett hem!

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 111.5 kvm. Ekonomisk Plan
Hiss Ja
Våning 3 av 5

HALL
Välkomnande rymlig hall med gott om utrymme för avhängning och förvaring i skjutdörrsgarderob och städskåp. Bostaden har ljust målade väggar och genomgående ekparkettgolv.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Köket erbjuder en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett som skapar en trevlig rymd och sociala ytor. Här finns också möjlighet att dela av rummet med en glasvägg i industristil. Kökets skåpinredning från Marbodal är inredd med vita släta köksluckor och laminatbänkskiva med underlimmad vask. Maskinparken erbjuder vita vitvaror från Siemens som hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt induktionshäll. Här finns också plats för en köksö där det dukas upp med smårätter och något gott i glasen. Från köket når du en av bostadens två balkonger. Balkongen har sen kvällssol.

SOVRUM 1
Det första sovrummet ges utrymme för dubbelsäng och här har man sin egen klädkammare som rymmer gott om klädförvaring. Från rummet har man också sitt eget badrum som är inrett med kakel och klinker. Den övriga inredningen består av golvstående wc-stol, toalettpappershållare, handdukskrokar, dusch med vikbara duschväggar i klarglas, tvättställ med kommod, blandare och spegel med belysning samt bänkskiva och överskåp ovanför tvättmaskin och torktumlare. Utgång till balkong mot innergården.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har utrymme för enkelsäng och en garderob.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet ges utrymme för enkelsäng, skrivbord och tillhörande sängbord. Här finns också två garderober.

BADRUM
Badrummet är inrett med kakel och klinker. Den övriga inredningen består av golvstående wc-stol, toalettpappershållare, dusch med vikbara duschväggar i klarglas, tvättställ med kommod, blandare och spegel med belysning.

BRA ATT VETA
På månadsavin separeras bredband och tv som ett obligatoriskt till på 150 kr/mån. Ingår i angiven månadsavgift.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 111.5 kvm
Byggnadsår 2022-23
Fönster 3-glas
Ventilation FTX system

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6-1301
Pris 4 950 000 kr
Avgift 5938 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, kallvatten, internet och tv.
Driftkostnad 12 260 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 000 kr
  • Hushållsström: 9 260 kr

Andel i förening 0,878%

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende