VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Verkstadsgatan 7E

Kliv in denna underbara och representativa bostad, högst upp i huset med terrass i väster – modern och stilfull, en drömlägenhet om tre rum och kök (möjligt att uppföra ett ytterligare sovrum) med en slående takhöjd upp i nock på 3,7! Lägenheten är öppen och ljus i sin disposition med sobra färgval, genomgående hög materialstandard och vackra mörkmarkerade fönster vilket sätter extra karaktär på bostaden. De sociala ytorna, kök och vardagsrum har en öppen planlösning, en kamin centralt placerad samt flertalet fönsterpartier i väster och öster med utgång till en av terrasserna med härlig kvällssol. Här disponeras utöver de sociala ytorna två sovrum (var av det ena med egen klädkammare) samt två badrum (var av det ena med dusch). Det större badrummet är helkaklat i varmbeige ton och även försett med tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har genomgående bra förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober, klädkammare samt ett separat förråd (beläget i källarplan). Flera fina och påkostade tillval är gjorda, vilket förhöjer den representativa och stilfulla känslan ytterligare.

Det trevliga kvarterets hus går i varma inbjudande toner med fina trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger huset en vacker och stilfull karaktär. Den blivande innergården planeras lummig med planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här kommer ett orangeri för sociala tillställningar uppföras, gemensam relax med bastu samt övernattningslägenhet. Cykelparkeringar och garage under huset, med hiss. Möjlighet till parkeringsplats i garaget finns!

Området Teg ligger med närhet till centrum med dess kompletta utbud av service samtidigt som älven och naturen ligger inom ett stenkast, en underbar kontrast och kombination. På området finns förskola/skola, matbutiker, träningsanläggningar, Winpos arena samt goda busskommunikationer. Nära nås även köpcentrumet Avion och Umeå Airport. Enastående bostad som måste upplevas på plats, välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 96.3 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5227 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022/2024
Pris 5 800 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Representativ terrasslägenhet på Teg!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan 7E

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 96.3 kvm. Ekonomisk plan Mätt på ritning
Hiss Ja
Våning 5 av 5, Högst upp i huset

HALL
Välkommen in till hall inredd med skjutgarderober och med utrymme för kapp- skohylla. På golvet ligger en fin mattlackad 1- stavs parkett som enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i lägenheten och ger ett fint rumssamband. Det sambandet förstärks ytterligare av det genomgående sobra färgvalet på väggar och inredning. Hallen fördelar smakfullt samtliga ytor i en gästvänlig och välplanerad planlösning.

VARDAGSRUM OCH KÖK med utgång till terrass
Ett helt fantastiskt rum med takhöjd upp till nock (3.7m), stora fönsterpartier i öster och väster och kamin centralt placerad - unikt och representativt! Till detta har ni dessutom den vidsträckta terrassen om 28 kvm med kvällssol. Detta är lägenhetens självklara samlingspunkt vardag som fest. Här ryms större soffgrupp och matgrupp utan att rummet känns övermöblerat.

Köksinredningen kommer från Marbodal med luckor i granitgrå, vilket smakfullt harmoniserar mot väggkulör och den stilfulla stenbänkskivan och stänkskydd i beige ton - elegant och diskret. En praktisk köksö delar av kök från övriga delar av rummet. Flertalet skåp ger goda förvaringsmöjligheter och de generösa arbetsytorna underlättar matbestyren. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och induktionshäll - maskinparken har en högre standard. Invid köket finns en väl tilltagen matplats som inbjuder till större familjemiddagar eller middagar med vänner. Från köks- matplatsdelen finns utgång till den fantastiska terrassen som med sina 28 kvadratmeter blir en naturlig förlängning av bostaden under sommarhalvåret. Här finns plats för gemenskap under bar himmel med vacker kvällssol.

Vardagsrumsdelen har plats för större soffgrupp och TV med tillhörande möbel. Centralt placerad i rummet finns den stämningshöjande kaminen som ger extra mysfaktor och värme när mörkret och kylan kryper på.

Invid terassen och köket finns möjlighet att uppföra ett ytterligare sovrum om ni önskar använda bostaden som en fyra.

SOVRUM 1
Rummet är rymligt med plats för dubbelsäng. Tre av rummets väggar är målade och den fjärde klädd med wood-on-wall, modernt och smakfullt. Här har ni vacker utsikt mot den grönskande innergården i lugnt och stillsamt läge. Sovrummet har en egen klädkammare som underlättar förvaring och ger möjlighet till en organiserad sådan. Sovrummet nås från hall.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum nås från vardagsrumsdelen. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här ryms exempelvis säng och skrivbord. Rummet är inrett med garderob.

BADRUM MED TVÄTTSTUGA
Från hallen nås lägenhetens badrum och gäst wc. Badrummet är kaklat och klinkrat i ljusbeige kulör vilket ger ett varmt och vilsamt intryck. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter. Dusch med duschvägg, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel är badrummets inredning. Här finns också tillgång till lägenhetens tvättdel, vilken är inredd med tvättmaskin och torktumlare. Ovan maskinparken ligger en bänk som underlättar vikning av tvätt och ovanför skåp som ger förvaringsmöjligheter.

BADRUM/WC
Intill badrummet ligger gästwc vilket inredd med wc, tvättställ med kommod och spegel. På golvet ligger en beige kakel och väggarna är ljust målade.

ÖVRIGT
Flera påkostade tillval är gjorda utöver standardutrustning
Terrass och förråd upplåts med bostadsrätt. Ytan på terrassen uppges till 28 kvm och förrådet ca 5 kvm enligt information från föreningen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 96.3 kvm
Byggnadsår 2022/2024
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-01-12
Primärenergital 65

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4-1501
Pris 5 800 000 kr utgångspris
Avgift 5227 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, kallvatten, TV och bredband (ingår med obligatorisk avgift, separat på månadsavin)
Driftkostnad 10 420 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Hushållsström: 8 020 kr

Hushållsel och Varmvatten kommer att ha individuell mätning, avräkning mot faktisk förbrukning kommer att tillämpas. Ovan uppgifter är schablon från ekonomisk plan.

Andel i förening 0,79336%
Andel av årsavgift 0,77%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 372 333 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt Ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Övrigt

Parkering Kösystem tillämpas, förnärvarande kö. Garage i källare.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende