VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, Umeå

Verkstadsgatan 7AVälkomna att ”kliva in” till denna underbara och representativa bostad, högst upp i huset med två terrasser – modern och stilfull, en drömlägenhet om fyra rum och kök med en slående takhöjd upp i nock på 3,7! Lägenheten är öppen och ljus i sin disposition med sobra färgval, genomgående hög materialstandard och vackra mörkmarkerade fönster vilket sätter extra karaktär på bostaden. De sociala ytorna, kök och vardagsrum har en öppen härlig planlösning, en kamin centralt placerad samt flertalet fönsterpartier i väster och öster med utgång till en av terrasserna med härlig kvällssol. Här disponeras två badrum, separat tvättstuga, tre välplanerade sovrum var av det ena med egen klädkammare och badrum samt utgång till lägenhetens andra terrass. Båda badrummet är helkaklade i varma ljusgrå toner (Terrazzo), även tvättstugan är försedd med kakel och klinker. Lägenheten har genomgående bra förvaringsmöjligheter i form av skjutgarderober, två klädkammare samt två separata förråd (ett på terrassen och det andra i källarplan). Flera fina och påkostade tillval är gjorda, vilket förhöjer den representativa och stilfulla känslan ytterligare. Lägg därtill att ni är ensam på denna våning i trapphuset!

Huskropparna går i varma inbjudande toner med fina trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger huset en vacker och stilfull karaktär. Innergården planeras lummig med fina planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här finner du ett Orangeri, gemensam relax och övernattningslägenhet. Cykelparkeringar på gården och garage under huset, med hiss.

Teg är området med närhet till centrumkärnan och dess kompletta utbud samtidigt som älven och naturen ligger inom nära räckhåll, en underbar kontrast och kombination. I området finns förskola/skola, matbutik, träningsanläggning samt busskommunikationer. Här bor ni också nära Avion samt Umeå Airport.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 129.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6797 kr/mån
Rum 4
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 22/23
Pris 7 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Teg, högst upp i huset med två takterrasser, representativ våning!

export
export
Trapphus
Trapphus
Orangeri, exempelbild
Orangeri, exempelbild
Föreningens relax, exempelbild
Föreningens relax, exempelbild

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 129.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 5, Högst upp i huset

Den här representativa lägenhet belägen högst upp i huset är verkligen något alldeles extra. Här kan du njuta av sommarkvällarna på två terrasser i västerläge och umgås med familj och vänner på luftiga sociala ytor med extra takhöjd som rymmer både stor matplats, köksö och soffgrupp. Dessutom finns här en värmande och mysig braskamin. Dubbla klädkammare, två badrum, separat tvättstuga, plats för hemmakontor, skjutdörrsgarderob och förråd på terrassen gör livet här smidigt. Det största sovrummet har både klädkammare och badrum i direkt anslutning. Välkommen in!

HALL
Välkommen in till trivsamt utformad hall med gott om plats för förvaring. Rakt fram i nisch finns skjutgarderob med städskåp placerad vilket underlättar att hålla ordning i hallen samt rymma alla ytterkläder i dold förvaring. Ett fönster ger fint ljusinsläpp till hallen. På golvet ligger en parkett i vitlaserad ask som enhetligt löper vidare in genom hela bostaden och ger ett fint rumssamband. Det rumssambandet förstärks ytterligare av de genomgående ljust målade väggarna.

BADRUM 1
Vid avhägningsplatsen i hallen når du ett av lägenhetens två badrum. Badrummet är kaklat och klinkrat i gråbeige färgsättning (Terazzo) och inredd med dusch, duschväggar, tvättställ med tillhörande spegel och kommod samt wc.

KÖK OCH VARDAGSRUM

Ett helt fantastiskt rum med takhöjd upp i nock (3,7 m), stora fönsterpartier i öster och väster samt kamin centralt placerad – magiskt och representativt är ordet! Lägg därtill utgång till en av lägenhetens två terrasser, en terrass om ca 23,5 kvm i härligt västerläge. Lägenhetens terrass sätter verkligen extra guldkant på boendet. Beroende på årstid så blir detta en förlängning av bostaden och en plats att både kunna odla, vila och socialisera sig på. På terrassen finns praktiskt även ett förråd att tillgå utöver förråd i källarplan.

Detta rum, kök och vardagsrum, är lägenhets självklara mittpunkt och samlingspunkt utan tvekan. Rummet är rymligt med gott om utrymme för både större matgrupp och soffgrupp utan att rummet känns övermöblerat.

Köksinredningen kommer från Marbodal med luckor i en beige nyans, vilsamt och stilrent. Till luckorna har man valt en arbetsbänk i ljust utförande av Kvartskomposit, diskret och elegant. Ovan de generösa arbetsytorna har den fina stenskivan fått funktionen stänkskydd, men "uppvik" 200 mm. En praktisk köksö delar av kök från övriga delar av rummet. Köksön fungerar som en naturlig samlingspunkt, avställningsyta samt ger ytterligare förvaringsmöjligheter till köket. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och induktionshäll - maskinparken har en högre standard.

SOVRUM 1
Till höger om hall når ni två av lägenhetens tre sovrum, lugnt och tyst från de sociala ytorna. Sovrum 1, masterbedroom, är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med både egen klädkammare (försett med fönster) samt eget badrum. Här finns också utgång till lägenhetens andra terrass.

BADRUM 2
Tänk, ett helt eget och privat badrum! Ja det får du möjligheten till i detta boende. Från sovrum 1 nås lägenhetens andra badrum, även det badrummet kaklat och klinkrat (Terrazzo) och inrett med dusch, dushväggar, tvättställ med tillhörande kommod och spegel samt wc.

SOVRUM 2
Invid sovrum 1 nås sovrum 2. Ett perfekt barnrum eller kontor, behoven och önskemålen får styra. Detta sovrum är också inrett med en egen klädkammare.

SOVRUM 3
Till väster om hall in disponeras lägenhetens tredje sovrum. Kanske blir detta gästrummet? Rummet har en praktisk skjutgarderob och ligger planerat in mot den lugna innergården, precis som sovrum 2.

TVÄTTSTUGA
Till höger invid sovrum 1 och 2 nås separat tvättstuga inredd med tvättmaskin och torktumlare. Ovanpå maskinparken finns en arbetsbänk som gör det lättare att vika tvätten och väggskåp för extra förvaring. Väggar och golv kläs in med kakel och klinker.

ÖVRIGT
Till lägenheten följer ett förråd belägen ute på terrassen (ca 8,5 kvm) samt ett förråd i källarplan som upplåts med bostadsrätten.
Till lägenheten följer två rymliga terrasser ca 23,5 kvm respektive 13 kvm.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 129.5 kvm
Byggnadsår 22/23
Fönster 3-glas
Ventilation FTX system

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6-1501
Pris 7 895 000 kr utgångspris
Avgift 6797 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, kallvatten, TV och bredband (ingår med obligatorisk avgift, separat på månadsavin)
Driftkostnad 13 760 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 000 kr
  • Hushållsström: 10 760 kr

Hushållsel och Varmvatten kommer att ha individuell mätning, avräkning mot faktisk förbrukning kommer att tillämpas. Ovan uppgifter är schablon från ekonomisk plan.

Andel av årsavgift 1,008%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 799 028 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad utifrån ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Övrigt

Parkering Separatkösystem tillämpas. Förnärvarande kö.
Balkong Två terrasser ca 23,5 respektive 13 kvm.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende