VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Verkstadsgatan 7A

Välkomna att kliva in till denna underbara och representativa bostad, högt upp i huset och förgylld med två balkonger. Lägenheten är modern och stilfull i sitt utförande, en drömlägenhet om fyra rum och kök med fönster i tre väderstreck. Lägenheten är öppen och ljus i sin disposition med sobra färgval, genomgående hög materialstandard och vackra mörkmarkerade fönster vilket sätter extra karaktär på bostaden. De sociala ytorna, kök och vardagsrum har en öppen härlig planlösning. Här disponeras tre välplanerade sovrum var av det ena med egen klädkammare och eget badrum (även försett med tvättmaskin och torktumlare). Från hallen nås ytterligare ett badrum, praktiskt och bekvämt. Såklart är båda badrummet kaklade och klinkrade. Lägenheten har genomgågene bra förvaringsmöjligheter i form av skjutgarderober, fristående garderober, klädkammare samt ett källarförråd. Fina tillval är gjorda till denna bostad av nuvarande bostadsrättsinnehavare, vilket förhöjer den representativa och stilfulla känslan ytterligare. Inflytt december 2023.

Huskropparna går i varma inbjudande toner med fina trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger huset en vacker och stilfull karaktär. Innergården planeras lummig med fina planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här finner du ett Orangeri, gemensam relax och övernattningslägenhet. Cykelparkeringar på gården och garage under huset, med hiss. Husen är Svanenmärkta. Teg är området med närhet till centrumkärnan och dess kompletta utbud samtidigt som älven och naturen ligger inom nära räckhåll, en underbar kontrast och kombination. I området finns förskola/skola, matbutik, träningsanläggning samt busskommunikationer. Här bor ni också nära Avion samt Umeå Airport.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 112 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5965 kr/mån
Rum 4
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022/2023
Pris 5 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Gavellägenhet högt upp i huset, Teg!

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Verkstadsgatan 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 112 kvm. Ekonomisk plan Lägenhetens yta utgår från bygglovshandlingar
Hiss Ja
Våning 4 av 5

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp och fördelar samtliga ytor i bostaden, socialt och gästvänligt. Hallen är försedd med skjutgarderob vilket både underlättar och döljer förvaring av ytterkläder. Väggarna har en sober färgsättning, vilken är genomgående i hela bostaden och ger en fin helhetskänsla. Den sobra färgsättningen ger också ett modernt och stilrent intryck till ditt hem, vilket gör det enkelt att inreda efter egen smak och stil i samtliga rum. På golvet ligger en vitpigmenterad parkett (mattlackad) som stilfullt löper genom samtliga rum och förstärker den genomtänkta och moderna atmosfären till bostaden.

VARDAGSRUM
Ett underbart representativt rum som flödar i ljus från de stora fönsterpartierna som löper från väster till norr. De stora mörkmarkerade fönsterpartierna ger inte bara härligt ljusinsläpp de ger också karaktär till rummet. Vardagsrummet integrerar i en helt öppen planlösning in mot kök vilket skapar en social samvaro mellan rummen och gör det enkelt att umgås med familj och vänner, vardag som fest. Vardagsrumsdelen har plats för större soffgrupp och rymlig matgrupp. Här finns också utgång till en av lägenhetens två balkonger, denna balkong med sen kvällssol.

KÖK/MATRUM
Det funktionella och moderna köket har en beige ton på skåpinredningen, varmt och behagligt. Matbestyren sköts på generös arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen är komplett med hel kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll samt diskmaskin.
Köket är även utrustat med en praktisk och stilfull köksö, som inte bara ger extra arbetsyta, utan även fungerar som en naturlig samlingspunkt för matlagning och samtal. Köksön blir också en naturlig avdelare mellan kök och matplats samt vardagsrum.

SOVRUM 1 MED KLÄDKAMMARE
Lägenhetens masterbedroom nås från vardagsrumdelen. Rummet har plats för dubbelsäng och har lyxen med direktaccess till både eget badrum och egen klädkammare, lägg därtill utgång till balkong. Ett sovrum som blir svårt att inte älska!

BADRUM 1
Att rummet nås direkt från sovrum 1 ger extra bekvämlighet och avskildhet. Badrummet är inrett stilfullt i vitt och grått, klassiskt och modernt. Dusch med duschväggar (klarglas), wc, tvättställ med tillhörande kommod och speglskåp är badrummets inredning. Här finns också en tvättdel inredd med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk med överskåp. Det är förberett för handdukstork. Komfortgolvvärme.

SOVRUM 2
Lägenhetens två andra sovrum nås direkt till höger om hall, tyst och avskilt från övriga ytor i bostaden. Båda sovrummen har en bra storlek och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Sovrum 2 är inredd med en garderob.

SOVRUM 3
Sovrum 3 har två garderober. Detta rum är lite större än sovrum 2.

BADRUM 2
Lägenhetens andra badrum disponeras till vänster om hall, bekvämt nära entré och sovrum 2 och 3. Badrummet är kaklat och klinkrat i vitt och grått, tidlöst och smakfullt. Dusch med duschväggar (klarglas), wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp är badrummets inredning. Det är förberett för handdukstork.

ÖVRIGT
Lägenhets- och cykelförråd finns i källaren. Cykelparkering kommer också att finnas på innergården.
Balkonger och förråd ingår/upplåts med bostadsrätt. Balkong ca 13 kvm respektive ca 8,5 kvm och förråd ca 4 kvm. Uppgifter från föreningen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 112 kvm
Byggnadsår 2022/2023
Fönster 3-glas
Ventilation FTX system

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6-1401
Pris 5 395 000 kr utgångspris
Avgift 5965 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, kallvatten, TV och bredband (ingår med obligatorisk avgift, separat på månadsavin)
Andel av årsavgift 0,882%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 574 150 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad utifrån Ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas, endast garageplatser. Förnärvarande kö.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende