VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tavleliden, Umeå

Vegagatan 1

Välkommen till denna ljusa och rymliga enplansvilla i genomgående sober färgsättning och tilltalande disposition! Här inbjuds ni till sällskapsytor i öppen planlösning, allrum, två badrum och fyra sovrum samtliga planerade lugnt och avskilt från de sociala ytorna. Villan står på en underbar tomt i sydväst med sol från morgon till kväll. Varmbonat garage (idag avdelat med förrådsfunktion och rum, men går enkelt att disponera om) med direktaccess till huset samt carport.

Här bor ni barnvänligt och naturnära invid Nydalasjön med dess kompletta rekreationsutbud, nära förskola/skola, cykelavstånd till NUS, Universitet samt matbutik.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 174 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 905 kvm
Byggnadsår 2013
Pris 5 775 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Enplansvilla i vinkel - sydväst på rymlig gaveltomt!

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vegagatan 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 174 kvm. taxeringsinformation

HALL
Öppen och ljus hall inredd med skjutgarderober och plats för kapp- och skohylla. Hallen öppnar direkt upp till de ljusa och trivsamma sällskapsytorna - gästvänligt och inbjudande. I hallen ligger ett grå heltäckningsmatta och väggarna är målade i en beige ton.

VARDAGSRUM
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med utrymme för variation. Rummet integrerar trivsamt och gästvänligt in mot matplats och kök. Stora fönsterpartier och utgång till den härliga tomten i sydväst ger fint ljusinsläpp och rogivande utsikt till rummet. Den härliga tomten har gott om utrymme för lek och aktiviteter. En väl tilltagen altan med pool har sol från morgon till kväll. Poolen är försedd med reningsverk och värmepump.

KÖK
Klassiskt och modernt inrett kök med vit skåpinredning och arbetsytor i mörkgrå laminat. En köksö delar av kök från den rymliga matplatsen och ger extra avställningsyta och förvaringsmöjligheter. Matplatsen är placerad invid fönster ut mot entrén. Den maskinella utrustningen i köket består av hel kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt induktionshäll.

SOVRUM 1
Sovrum 1, masterbedroom, är försett med både skjutdörrsgarderob och en mycket rymlig klädkammare. Rummet har plats för dubbelsäng.

SOVRUM 2
Invid sovrum 1 nås sovrum 2. Rummet har en bra storlek och passar utmärkt som ett barnrum. Rummet har två garderober.

ALLRUM
Rymligt allrum med perfekt placering mellan bostadens sovrum. Två sällskapsavdelningar ger utrymme för olika aktiviteter, optimalt för barnfamiljen. Rummet har plats för soffgrupp och TV-möbel. Här finns även utgång till den härliga uteplatsen.

SOVRUM 3
Sovrum 3 är inrett med två garderober.

SOVRUM 4
Sovrum 4 är försett med en garderob.

BADRUM 1
Badrum 1 nås från hall. Svart matta på golv och vita våtrumsskivor på vägg ramar in rummet. Badrummet är inrett med takdusch, duschväggar, wc, högskåp, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp. Ett fönster släpper in ljus. Detta rum ligger vägg i vägg mot klädkammaren i sovrum 1 - drömmer ni om en bastu? Kanske detta är den optimala platsen?

BADRUM 2
Badrum 2 nås intill sovrummen. Badrummet har mörkgrå matta på golv och vita våtrumsskivor på vägg. Badkar med dusch, wc, högskåp, tvättställ och tillhörande kommod och spegeskåpl är badrummets inredning. En fönster släpper in ljus.

TVÄTTSTUGA
Praktisk inredd tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho, arbetsbänk och förvaringsskåp. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger en mörkare matta. Ett fönster ut mot tomten släpper in ljus.

GARAGE/FÖRRÅD
Varmbonat garage med direktaccess till bostaden genom tvättstuga. Idag är garaget avdelat till ett mindre garage och förråd. Vägg mellan rummen går lätt att plocka ner i de fall man önskar disponera ett fullstort garage. Carport samt uppställningsplats för bilar på uppfarten.

ÖVRIGT
2022 Nya golvsocklar och målade ytskikt.
2021Garageport ny
2020 Fasad målad
Bredband Umenet

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla i vinkel
Fastighet Vega 1
Boarea 174 kvm
Byggnadsår 2013
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2015-04-08
Energikonsumtion 73 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 5 775 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 811 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 933 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 878 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 878 000 kr
Värdeår 2013
Summa inteckningar 3 955 000 kr
Driftkostnad 32 877 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 7 688 kr
  • Renhållning: 3 189 kr
  • Hushållsström: 22 000 kr

Uppvärmning/hushållsel, förbrukning den senaste 12 månaders perioden 17 139 kwh 20 A säkring 3 445 kr/år inkluderat i ovan angiven elkostnad Beräknad vattenförbrukning 120 kubik, beräknad kostnad 7 668 kr/år uppgifter från Vakin Hushållsavfall beräknad årkostnad 3 189 kr Till driftkostnaden tillkommer fastighetsskatt och Hemförsäkring.

Tomt

Tomtarea 905 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Stenlagd uteplats på framsidan av huset. Stenmur. Bärbuskar och perenner.
Uteplats Altan
Parkering Garage samt uppfart

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Tavleliden är ett naturnära bostadsområde som nu växt och växer fram i utkanten av Umeå. Området började bebyggas 2008 och ligger cirka 7 kilometer från Umeå centrum, sydöst om Nydalasjön. Här kan du bo nära Nydalasjön men samtidigt på bekvämt pendlingsavstånd från centrum. Området är barnvänligt med förskola och skola årskurs 1-9 inom 2-3 kilometer på Tomtebo. Nydalasjön erbjuder, motions och rekreationsområden, badmöjligheter samt lek- och äventyrspark.

Närområde

På Tomtebo finns pizzeria, restaurang samt en närbutik som ligger på Älvans väg 154 med livsmedel och kioskvaror. På Ålidhem når ni Ålidhems centrum med större matbutiker, restauranger samt café.

Kommunikation

Bussförbindelser in till Umeås olika stadsdelar och centrum körs av Ultra/Länstrafiken. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.

Räkna på ditt nya boende