Visningar

Tisdag 21 Maj KL: 16:00 - 16:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Onsdag 22 Maj KL: 11:30 - 12:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Umedalen, UMEÅ

Vänskapsgränd 19

Stig in i denna hemtrevliga lägenhet på Umedalen med en egen ingång och upplev radhuskänslan. Den trevliga hallen välkomnar dig med hatthylla och gott om plats att hänga av ytterkläderna. Intill finns generös förvaring i form av en klädkammare, perfekt för att hålla ordning på dina ägodelar och gott om plats för avhängning innanför dörren. Väggarna är ljust tapetserade i de flesta av lägenhetens rum med undantag för sovrummen som har tapeter
med diskret färgsättning och fondvägg. På golvet ligger ett snyggt träfanérgolv som håller samman intrycken mellan rummen i denna fina lägenhet.

Med två välplanerade sovrum och ett rymligt, inbjudande vardagsrum erbjuder denna bostad flexibilitet och bekvämlighet. Det moderna köket, komplett med utgång till en mysig balkong, blir en central plats för matlagning och social samvaro.

Badrummet är renoverat och försett med tvättmaskin, duschhörn och en ordentlig kommod under handfatet underlättar vardagslivet.

Bostadsområdet är barnvänligt med låg trafik mellan huset och en lekpark intill. Bostadsrättsföreningen arbetar aktivt för att skapar en trygg och harmonisk boendemiljö. Med närhet till handelsområden, bekvämligheter och natursköna områden blir denna bostad en perfekt plats för att skapa minnen och trivas. Välkommen till Vänskapsgränd 19!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4654 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1988
Pris 1 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Gaveltrea med radhuskänsla!

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vänskapsgränd 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig kläderna och rymlig klädkammare. Ljust tapetserade väggar och träfanér på golvet. Praktiskt förvaringssystem i klädkammaren.

BADRUM
Renoverat badrum med mörkgrå våtrumsmatta på golv och diskret mönstrad våtrumstapet på väggarna. Här finns WC, handfat med modern kommod och spegelskåp samt tvättmaskin (Den fristående hyllan ovanför tvättmaskinen ingår ej i köpet)

KÖK
Inbjudande kök med vit, modern skåpsinredning. Under överskåpen sitter stilrent, vitt stänkskydd. Arbetsytorna är generösa och på bänkskåpen vilar en snygg bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionsspis, varmluftsugn samt fullstor kyl och frys. I köket finns utrymme för ordentlig matplats för hela familjen och utgång till en balkong som vetter mot skogsområde. Balkongdörren är bytt mars 2024.

SOVRUM 1
Från köket leder en dörr till en av lägenhetens två sovrum. Lättmöblerat och plats för såväl säng som skrivbord och förvaringsmöbel. Ljust tapetserade väggar med diskret fondtapet. Träfanergolv.

VARDAGSRUM
Ljust och trevligt vardagsrum med ljust tapetserade väggar och träfaner på golvet. Vardagsrummet har en helt ny förvaringsmöbel. Denna kan köpas separat om köparen är intresserad.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöblemang. Ljust tapetserade väggar med harmonisk grå fondvägg och träfanergolv. Fristående skjutdörrsgarderob som är möjlig att köpa separat om köparen är intresserad.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1988
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2012-06-18
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10
Pris 1 650 000 kr utgångspris
Avgift 4654 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. vatten. Obligatorisk avgift om 180 kr/mån tillommer för Kabel-TV och bredband. Individuell elmätning. Individuell värmemätning.
Driftkostnad 11 568 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 6 768 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,3454%
Andel av årsavgift 1,3454%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 244 866 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från Årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Backenhus nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-3426
Gatuadress Vänskapsgränd
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Backenhus nr 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1988. Föreningen förfogar över 19 st byggnader med 70 st lägenheter och 1 lokal belägna på fastigheten Komministern med adressen Vänskapsgränd. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I dagsläget inga avgiftsändringar planerade, det som är på gång är byte av altandörrar januari 2024 (ordförande 2023-10-25).

HUSENS SKICK
2022: Bytt ytterdörrar och garage portar.
2021: Underhåll bastu och relax
2019: Inköpt muminhus/lekstuga.
2018: Upprustning/breddning av parkeringar och hösten 2018 ny tvättmaskin i båda tvättstugorna. Målat/utbyte av allmänna staket.
2016-2017: Ventilationsbyte.
2014: Underhåll samlingslokal.
2008-2009: Målat om fasaden

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022: Oktober ombyggnad Lekpark.
2022: Renovering av tak är på gång.

GÅRDEN
I området finns fina lekplatser, grillplats och sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Comhem (digital-TV-avtal), basutbud. Bredband via A3, 100 MB. Kabel-tv och bredbandsavgift tillkommer med 180 kr/månad. Uppkopplingsavgift för internet på 500 kr (engångskostnad).

Från och med November bredband och TV via Telia, troligtvis samma pris men 1000 mbit istället för 100, Telias grundutbud kommer att ingå i avgiften (ordförande 2023-10-25).

PARKERING
På föreningens fastighet finns 32 st garageplatser (500 kr/månad inkl el) och 47 st motorvärmarplatser (250 kr/månad inkl el). Kö till garage och kö till mv-plats enligt ordförande 2023-10-25. Gästparkeringar finns med Parkster för betalning. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensamhetsutrymmen finns i form av samlingslokal/festlokal, övernattningsrum, två tvättstugor, bastu och cykelförråd.

ÖVRIGT
Bastu och relax finns i föreningen, uppfräschades 2021. Bokningssystem för tvättstuga, samlingslokal, bastu/relax o övernattningsrum via QT (bricksystem).
I föreningens sophus tillämpas sopsortering. Ägaren har eget el-abonnemang och ny köpare måste teckna eget el-abonnemang. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Värme och vatten ingår i månadsavgiften. Föreningens hemsida www.backenhus1.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-10-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Balkong Nordöst

Dokument

Området

Umedalen är beläget 5 km väst om Umeå centrum. Här finns det ett utbud av både natur och kultur. Varför inte ta en eftermiddag och strosa runt i skulpturparken eller ta en tur ner till strandpromenaden.

Närområde

IKSU-spa, förskola, skola, bibliotek, tandläkare, elljusspår, lekpark, livsmedelsbutik, restaurang, skulpturpark och även närhet till köpcentrum klockarbäcken.

Kommunikation

Bussförbindelserna är mycket bra med flera avgångar i timmen mot centrum. Linje 1 är den som tar dig till och från centrum, för mer information kring busstider gå till www.tabussen.nu. Det finns även bra cykel- och bilvägar.

Räkna på ditt nya boende