Ersmark, Umeå

Tvillingvägen 16

Välkommen till denna trivsamma villa på barnvänligt område i Ersmark. Villan har en rymligt tomt med härliga grönytor som passar perfekt för lek och spring. Huset disponerar generösa sällskapsytor med stort vardagsrum, rymligt kök med gott om förvaring och plats för stora sällskap. Två badrum var av den ena kombinerad med tvättstuga, tre sovrum, groventré genom garage. Garaget (varmt) har direktaccess till huset samt ett separat varmförråd. Carport framför garage. Bergvärme ger låga driftkostnader.
Här bor ni barnvänligt och naturnära med b la motionsspår och skoterled samt Fällforsån i nära anslutning. Till förskola/skola med konstgräsplan är det promenadavstånd liksom till närköp med Pizzeria. Till Coop Forum och Ersboda handelsområde tar det ca 5 minuter med bil och till Umeå centrum tar det ca 10 minuter. Cykelväg finns hela vägen ner till stadskärnan. Lantligt och samtidigt centrumnära, det bästa av två världar helt enkelt!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 128 kvm + 41 kvm
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 754 kvm, friköpt
Byggnadsår 1984
Pris 4 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Enplansvilla på fint läge! Låg driftkostnad!

TvillingV

TvillingV
TvillingV
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tvillingvägen 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 128 kvm. taxeringsinformation

HALL
Ljus och välkomnande hall som direkt öppnar upp till de sociala ytorna kök och vardagsrum. Hallen har plats för kapphylla och skohylla, med utrymme för skjutgarderob i de fall man önskar. Väggarna har en ljus tapet och på golvet ligger en fin parkett som enhetligt löper genom samtliga rum i bostaden och ger en fin helhetskänsla.

VARDAGSRUM/MATRUM
Stort vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Väggarna har en ljus tapet. Flertalet fönsterpartier i öster ger fint ljusinsläpp.

KÖK
Rymligt renoverat kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor där en köksö både praktiskt och smakfullt delar av kök från matplats. Köksinredningen är vit där en mönstrad tapet (bakom plexiglas) förgyller väggen ovanför arbetsbänken. Arbetsytorna består av rostfri bänk samt gedigen ek. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, fläkt, diskmaskin, hel kyl och frys. Diskmaskinen är upphöjd, vilket ger en bra arbetsställning när disken skall plockas i och ur. Den rymliga matplatsen erbjuder utrymme för stora sällskap. Fönster i väster ut mot gården ger fint ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och kontorsdel. Här finns bra klädförvaring via skjutdörrsgarderob. Väggarna har ljus tapet. En blommönstrad fondvägg pryder ett av rummets väggar medan övriga väggar är vitmålade.

SOVRUM 2
Sovrum 2 och 3 passar utmärkt som barnrum. Sovrum 2 går i vinkel och har utrymme för större säng samt skrivbord. Tre av rummets väggar är vita medan den fjärde har fått en tapetserad mörkare fondvägg.

SOVRUM 3
Sovrum 3 har vitmålade väggar med plats för säng och skrivbord.

BADRUM 1
Invid sovrummen finns ett av husets två badrum disponerat. Badrummet är kaklat med matta på golv, klassiskt och modernt i vitt och grått. Wc, tvättställ med tillhörande kommod och högskåp i ek, spegel samt badkar med dusch är badrummets inredning. Ett fönster släpper in ljus.

BADRUM 2/TVÄTTSTUGA
Husets andra badrum med kombinerad tvättstuga nås från köket. Badrumsdelen är inredd med takdusch och duschväggar samt handdukstork. Tvättstugan är försedd med tvättmaskin, torktumlare, vask samt skåp och trådkorgar till förvaring. Rummet är försett med ljus matta på golv och vägg. Härifrån finns altandörr ut till baksidan av huset, vilket gör det enkelt att låta tvätten torka utomhus när årstiden tillåter. Här finns också en uteplats med morgonsol. Uteplatsen vetter lugnt och fridfullt mot skogsparti. På tomten står ett mindre växthus och det finns planteringar.

GÄST WC
Separat wc finns tillgänglig invid Badrum 2/Tvättstuga, enkelt och bekvämt. Bortsett wc-stol finns här även tvättställ. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger en matta.

GROVENTRÈ/TVÄTTSTUGA/RUM/FÖRRÅD
Praktisk groventré från garage med direktaccess till huset via mindre hall där tvättstuga nås till vänster och kök till höger. Här finns utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Innanför garaget så finns ett varmförråd där bl a bergvärmepumpen står installerad.

ÖVRIGT
2021 Nytt golv i hall och kök, fasad målad, ny kyl och frys.
2017 Bergvärme
2015 Nytt kök
2008 Totalrenovering av hela grunden pga vattenskada med ny trossbotten, nya badrum och nya golv.
Fiber finns via Umenet

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Ersmark 3:183
Boarea 128 kvm
Biarea 41 kvm
Byggnadsår 1984
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2 + 1 glas med isolerglaskassetter
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Bergvärme+ luft luftvärmepump
Ventilation Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-05-02
Primärenergital 58

Ekonomi

Pris 4 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 835 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 040 000 kr
  • Småhusmark: 795 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 040 000 kr
Värdeår 1984
Summa inteckningar 594 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 21 770 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 915 kr
  • Renhållning: 2 105 kr
  • Hushållsström: 13 750 kr

Vatteförbrukning beräknad 32 kubik Elförbrukning 8 587 kwh de senaste 12 månaderna, 20 A särkring ( 3 445kr/år) Bredband; Umeå Energi Till driftkostnaden tillkommer hemförsäkring och fastighetsskatt

Tomt

Tomtarea 754 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Altan
Parkering Garage samt carpot

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Ersmark är en gammal bondby som fick en kraftig befolkningsökning när Ersboda byggdes med sitt handelsutbud. Ersmark är beläget ca 8 km norr om Umeå och är ett familjevänligt område med fin natur. Ersmark har ett aktivt idrottsliv med motionsspår och idrottsanläggningar. I Ersmarks IK deltar många aktiva idrottsintresserade ungdomar och föräldrar. Här finns ett stort utbud av olika aktiviteter i form av bl a fotboll, futsal, handboll och innebandy. Kyrkan har aktiviteter i form av öppen förskola, kör- och scoutverksamhet etc

Närområde

I Ersmark finns två förskolor, skola årskurs F-6, tennisplan, fotbollsplan med konstgräs, motionsspår, idrottsplats, närbutik och pizzeria.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende