Visningar

Tisdag 3 Oktober KL: 14:45 - 15:15 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Grisbacka, Umeå

Tallparksvägen 9C

Optimalt planerad etta i enhetlig stil med fräcka detaljer och låg avgift! Lägenheten fördelar ett allrum med plats för soffa och tv samt en smart etagedel med utrymme för säng och skrivbord samt möjlighet till förvaring under. Renoverat kök med bardisk och öppet läge mot allrummet, stilrent uppfräschat duschrum och klädkammare. Finns möjlighet att överta delar av befintligt möblemang och inflyttning kan ske snabbt vid önskemål!

Solid förening med bra ekonomi och fina faciliteter för de boende som övernattningsrum, hobbyrum, cykelförråd och flertalet tvättstugor. Till lägenheten hör ett förråd.

Här bor du lugnt och centrumnära på ett mysigt område med cykel och gångavstånd till älvspromenaden, livsmedelsbutik och stadens puls med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och nöjen. God kommunikation till Universitetet. Kontakta ansvarig mäklare för att boka din visningstid!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 26 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1773 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1961
Pris 1 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kvadratsmart etta i populär förening!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tallparksvägen 9C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 26 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3, Högt och fint läge!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Inbjudande hall med praktiskt klinkers och vitmålade väggar. Möjlighet till avhängning av ytterkläder och längre in i lägenheten nås generös klädkammare med hyllor och hängare för ytterligare klädförvaring.

KÖK
Smart planerat och renoverat kök. Svarta skåpluckor, täckskiva i plåt med struktur och vit arbetsbänk i laminat ger köket en egen, häftig stil. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl och frys, spishäll och ugn. Spotlights ovanför arbetsytorna ger perfekt belysning till matbestyren. Bardisk mellan kök och allrum skapar en trevlig matplats och bjuder in till besök.

ALLRUM
Lägenhetens allrum är perfekt avdelat med en separat sov- och vardagsrumsdel. Här ryms soffa och tv-möbel och på den uppbyggda etagedelen finns plats för stor säng och skrivbord. God förvaring ges under etageutrymmet och inbyggda spotlights i olika färger skapar mysfaktor. Vitmålade väggar, dekorativ fondvägg och ljust laminatgolv ramar fint in ytskikten.

DUSCHRUM
Stilrent inrett duschrum klätt i praktisk våtrumsmatta som är målad. Inredningen består av wc, kommod, spegel och dusch med vikbara väggar.

BRA ATT VETA
2020: Målning duschrum
2012: Nytt kök, duschrumsrenovering, klinkers i hall, ombyggnation klädkammare samt nya ytskikt.
2011: Tillbyggd sovplats i etage med förvaring under säng

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 26 kvm
Byggnadsår 1961
Ventilation FT + Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-07-30
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212511001-0122
Pris 1 195 000 kr utgångspris
Avgift 1773 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv
Driftkostnad 960 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 960 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållselen. Debiteras på månadsavin efter faktisk förbrukning.

Andel i förening 0,3995%
Andel av årsavgift 0,3995%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Grubbehus nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1741
Gatuadress Tallparksvägen
Postnummer 90338
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen RBF Grubbehus nr 1 äger fastigheten Eken 17 i Umeå kommun. På fastigheten finns det 5 byggnader som uppfördes mellan 1960-62. Föreningen består av 132 lägenheter samt 1 st lokal. Lägenheterna är fördelade på 1 rokv, 1 rok, 2 rok, 3 rok samt 4 rok. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen avgiftsändring är planerad i nuläget för 2023 (föreningen 2023-08-31).

HUSENS SKICK
2023 Robotgräsklippare. Statuskontroll (våtutrymmen, badrum/kök) genomförd i alla lägenheter våren 2023. Info finns i protokoll som lämnats till lgh innehavaren.
2022 Odlingslådor (pallkragar). Bergvärme installerad.
2021 Två planteringar med nyttoväxter.
2018 Uppförande av cykelhus utanför alla hus.
2016 Målat om trapphus. Byte av lås till dörrar, entrédörrar samt bokningssystem till tvättstugorna.
2013 Takbyte, byte av maskiner i tvättstuga.
2009 Byte termostater/ventiler.
2008 Fönsterbyten, tilläggsisolering och ny fasad på fastigheterna, nya lägenhetsdörrar.
1998 Stambyten.

TV OCH INTERNET
Nytt kablage hösten 2021. Internet och digital-TV från Telia. Ingår i angiven månadsavgift.

BILPLATSER
52 st p-platser med motorvärmare/el-laddstolpe (150 kr/250/mån), f.n kö.
39 st carportar med motorvärmare (275 kr/mån), f.n kö.
18 st garage (351-551 kr/mån beroende på storlek), f.n kö.
4 st platser för mc finns, mc-garage (125 kr / mån), 4 platser lediga.
Gästparkeringar finns.
Föreningen har i vår bytt ut att gamla motorvärmare till kombinerade elbilsladdare/motorvärmare. Kommer att tas i bruk under hösten 2023, ingen höjning av avgift planerad av den anledningen. Priserna stämmer men uppräkning av hyresavtalet kommer nog att ske 2024.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Ovan information från förening 2023-08-31.

TVÄTTSTUGA
Två tvättstugor belägna på Tallparksvägen 11A samt Sandhallavägen 8C. Nyare maskinpark med tre tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och två torkrum i vardera.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/natt. Rummet är inrett med 3 sängplatser, wc, dusch och pentry. Föreningen erbjuder även cykelrum, hobbyrum, pingisrum, gemensamt frysförråd, tvättstugor och soprum beläget på gaveln, Tallparksvägen 15.

ÖVRIGT
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-08-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Grisbacka är en stadsdel i västra delen av Umeå, omkring tre kilometer väster om centrum. Området karaktäriseras av vackra promenadstråk både vid Umeälven och vid Tvärån. Bebyggelsen utgörs huvudsakligen av äldre Västerbottensgårdar och villor från 1900-talet som uppförts sedan man successivt upphört med jordbruk i området. Tillsammans med Backen och Västerhiske ingår Grisbacka i det större området Backen. Cykelavstånd till centrum.

Närområde

Grisbackaskolan (F-6).
Grubbeskolan (7-9) med både musikklass och engelskaklass.
Förskolor

I området finns bra matbutik, pizzeria och företag.

Kommunikation

Bussförbindelserna är mycket bra med flera avgångar i timmen mot centrum.

Räkna på ditt nya boende