VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Väst på stan, UMEÅ

Storgatan 11C

Nu presenteras denna välplanerade trea i populära Brf Risten, en oas nära stan och ett stenkast från fantastiska strandpromenaden vid älven! Lägenheten har fantastiskt ljusinsläpp från söder, stilrena ytskikt, renoverat kök och erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter. Balkong i varmt och solfyllt söderläge sätter guldkant på boendet.

Här bor ni i välskött och hjälpsam bostadsrättsförening som under åren utfört många renoveringar och förbättringar på fastigheten så som fönsterbyte vilket bidragit till en tyst, välisolerad och varm innomhusmljö. Föreningen har stark ekonomi, bra belåningsgrad och tillhandahåller fina faciliteter för sina medlemmar. Avgiften har legat stabil under flera år och avgiften har knappt påverkats av det nya ränteläget. Praktiska bekvämligheter som nyinrett gym, relax med bastu, övernattningslägenhet, stor samlingslokal, flertalet tvättstugor och pingisrum. Laddstolpar för elbil kommer även att installeras i vår. Mycket trivsam och grönskande utemiljö med flera utegrupper, planteringar, grillplatser, sandlådor och lekpark. Till lägenheten hör ett rymligt förråd samt ett matkällarförråd.

Centrumnära område med bara några minuters promenad till den aktiva stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service samtidigt bara ett stenkast från vackra älvspromenaden och Broparken. I närheten finns matbutiker, minigolfbana, äventyrslekpark och Nolia med dess stora idrottsutbud och IKSUs nya träningsanläggning. Uppskattad förskola och skola finns bara på andra sidan gatan. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats nära lägenheten. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 77 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5274 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad trea väst på stan!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Storgatan 11C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 77 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med god möjlighet till avhängning av ytterkläder på hatthylla. Längre in i lägenheten finns platsbyggd skjutdörrsgarderob med spegelglas för ytterligare förvaring av ytterkläder.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket har en modern och klassisk stil och går i svart och vitt. Skåpluckorna är vita och har rostfria handtag och ett rustikt grått stenkakel pryder väggen ovanför den mörka och matchande arbetsbänken i laminat. Spotlights ovanför arbetsytorna ger perfekt belysning till matbestyren. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn, fläkt samt diskmaskin. Skafferi ger mycket bra förvaring. Vid det stora fönstret med utsikt över gården finns kökets trivsamma matplats som inrymmer stort matbord för flera personer vilket bjuder in till besök och sociala tillställningar.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i söder. Fin potential med utrymme för stora soffmöbler, tv-möbler eller varför inte matsalsbord om så önskas? Vitmålade väggar och mörk fondtapet ramar fint in det gästvänliga och sociala rummet. Mörkt laminat pryder golvet. Härifrån nås lägenhetens mycket mysiga balkong i skönt söderläge. Här spenderas många soltimmar på den varma balkongen.

SOVRUM
Mycket rymligt sovrum med utrymme för både dubbelsäng och möblemang. Här erbjuds både praktiska och platsbyggda garderober samt access till klädkammare med hyllor hängare med inbyggd spotlightsbelysning. Betongglas släpper även igenom ljus till klädkammaren.

BADRUM
Komfortabelt badrum klätt i praktisk våtrumsmatta i stilsäkert utförande. Badrummets inredning består av wc, tvättställ, spegel, förvaringsskåp och badkar med dusch. Fönster släpper in härligt dagsljus.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum är också bra i storlek, det är stort och har flera användningsområden. rummet är perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Härlig utsikt med morgonsol över föreningens lummiga och grönskande innergård och mot Hedlundaparken. Målade väggar och ljust laminatgolv klär ytskikten.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1965
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-01-24
Primärenergital 95

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212526001-0030
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 5274 kr/mån
Kommentar till avgiften inklusive värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 2 205 kWh/år
Driftkostnad 3 095 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 095 kr

Driftkostnaden är låg och beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,0687%
Andel av årsavgift 1,21423%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 300 212 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknat på årsredovisning 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Risten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769616-4354
Gatuadress Östra Prinsgatan 30A
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Leif Persson
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Risten är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 84 lägenheter varav 7 av dem är hyresrätter. Fastigheternas adress är Storgatan 11, 13 och 15, Hedlundavägen 2 samt Östra Prinsgatan 26, 28 och 30 i Umeå. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften under 2024, enligt styrelsen 2024-07-09.

PÅGÅENDE/KOMMANDE EV RENOVERINGAR
Framöver så har vi börjat titta på balkongernas utsida och funderar på om det är det som ska ske härnäst. Det finns även andra saker att ta tag i som målning av trappuppgångar med mera. I höst blir det lite byggnation av cykelskjul i hörnet Hedlundavägen 2 och Storgatan 11.

RENOVERINGAR
2024 Nya lampor vid husingångarna. Byggnation av cykel-hus vid Storgatan 11/Hedlundavägen 2.
2023 Nya elcentraler
2022 Dörrbyte till säkerhetsdörrar. Installation av laddare för laddhybrider och elbilar.
Byte av värmekulvertar.
2021 Tvättstugorna på Storgatan 11 & Östra Prinsgatan 28 har fått lättstädade golv och nymålade väggar. Gym färdigställt. Byte av lägenhetsdörrar och låssystem är klart.
2020 Byte av fönster.
2017 Fasadrenovering.
2016 Takrenovering.
2015 Gemensamma utrymmen (källare, relax med bastu, uthyrningsrum) och källarnedfarter.
2014 Nya entrépartier, portkod.

GÅRDEN
Trevlig innergård som består av gräsmatta, planteringar, flera utegrupper, lekplats och grill som ägs av föreningen.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredbandsbolaget, det är obligatoriskt för alla medlemmar att ansluta sig till en kostnad av 275 kr/månad.

LOKALER
De gemensamma lokalerna består av fyra tvättstugor, bastu (250:- kostar nyttjanderätt per år, enstaka gånger 20:-/tillfälle), pingisrum, nyligen färdigställt gästrum inrymmande dubbelsäng + våningssäng, tv, wc och kokmöjligheter (kostar 200 kr/dygn), samlingslokal för ca 40 personer (kostar 300 kr/tillfälle). Bokas via Boappa. Nyinrett gym.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugorna finns i källarplan på följande adresser: Storgatan 11, Storgatan 15, Östra Prinsgatan 28, Östra Prinsgatan 30.

PARKERING
I föreningen finns parkering med elstolpe (kostnad 400 kr/månad + el för motorvärmarstolpe)
– Finns ingen ledig och 13 st i kö, enligt Riksbyggen 2024-05-31.
Parkeringsplats utan elstolpe (kostnad 150 kr/månad)
– Finns ingen ledig och 17 st i kö, enligt Riksbyggen 2024-05-31.
Laddplats med motorvärmare (kostnad 450 kr/månad + el för laddplats med motorvärmare)
– Finns ingen ledig och 6 st i kö, enligt Riksbyggen 2024-05-31.
Varmgarage (kostnad 600 kr/månad)
– Finns ingen ledig och 11 stycken i kö, enligt Riksbyggen 2024-05-31.

Föreningen har även tillgång till besöksparkeringar. Observera att Riksbyggen endast kan se hela kön, vilket även innefattar de som köar för ett byte av parkeringsplats. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägg bekostas gemensamt av föreningen.
Hemsida www.risten.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-07-09.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 84
Antal hyresrätter 8

Övrigt

Övrigt Till lägenheten finns ett förråd och ett matkällarförråd i källarplan. Till lägenheten finns en balkong.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende