VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Skogsbrynet 4

NYTT PRIS! Lägenhet med högt läge och vacker utsikt över Umeå stad! Här bor ni på bekvämt avstånd till centrumkärnan och ett stenkast från Stadslidens motions och rekreationsområde. Lägenheten erbjuder bland annat ett fint kök med utgång till helt nybyggd inglasad balkong med eftermiddags- och kvällssol, ett helkaklat badrum med marmorgolv som renoverades hösten 2018 med egen tvättmaskin, rymligt vardagsrum och två fina sovrum. Välskött och stabil förening med både låg avgift och låg belåningsgrad där endast hushållselen tillkommer. Hiss finns i huset!
Trevlig innergård med fin lekplats för barnen.

Här bor ni på bekvämt bekvämt gång- och cykelavstånd till Universitetet, Nus och centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger, matbutik och endast ett stenkast från Gammliaskogens fina motions och rekreationsområde.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4041 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1962
Pris 2 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Med fint insynsskyddat läge och vacker utsikt över Umeå stad erbjuds nu denna välplanerade trea!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skogsbrynet 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 8

Välplanerad lägenhet med högt läge och vacker utsikt över Umeå stad! Här bor ni på bekvämt avstånd till centrumkärnan och ett stenkast från Stadslidens motions och rekreationsområde. Lägenheten erbjuder bland annat ett fint kök med utgång till helt nybyggd inglasad balkong med eftermiddags- och kvällssol, ett helkaklat badrum med marmorgolv som renoverades hösten 2018 med egen tvättmaskin, rymligt vardagsrum och två fina sovrum. Välskött och stabil förening med både låg avgift och låg belåningsgrad där endast hushållselen tillkommer. Hiss finns i huset!
Trevlig innergård med fin lekplats för barnen.

Här bor ni på bekvämt bekvämt gång- och cykelavstånd till Universitetet, Nus och centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger, matbutik och endast ett stenkast från Gammliaskogens fina motions och rekreationsområde.

HALL
Ljus och välkomnande hall som öppnar upp sig mot lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning och klädförvaring erbjuds i generös skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett praktiskt mörkare klinkergolv. Från hallen nås kök, vardagsrum samt badrum.

KÖK/INGLASAD BALKONG
Modernt kök med svart skåpinredning och arbetsytor i grå laminat. Matchande vita stänkskivor och svart kakel ovan arbetsytorna. Här finns gott om både skåpförvaring och arbetsytor. Matplatsen har utrymme för matbord och övrig möblering och här finns även utgång till helt nybyggd inglasad balkong som ger lägenheten ett extra rum i västerläge med utsikt över innergården och mot centrum. Här finns solen från förmiddagen till kvällen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ljust praktiskt laminatgolv. Vitvaror bestående av induktionshäll (2024), fläktkåpa, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och rymligt vardagsrum med fin utsikt över området. Ljust laminatgolv och ljusa väggar ramar in rummet.

SOVRUM 1
Sovrum 1 nås från kök och har gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Gott om klädförvaring erbjuds i generös skjutdörrsgarderob med praktiskt hyllsystem.

SOVRUM 2
Sovrum 2 nås till vänster från köket. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. I anslutning till sovrummet finns även en klädkammare. Ljusa väggar och ljust laminatgolv .

BADRUM
Kaklat och klinkrat badrum i marmor och vitt som renoverades hösten 2018. Dusch med takdusch, WC, tvättställ med kommod samt spegel med inbyggd belysning är badrummets inredning. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin som man byggt in i ett rymligt städskåp.

RENOVERINGAR
2018- Badrummet renoverades med nytt kakel och klinker, ny inredning och utrustning. (De nya ytskikten är lagt på de äldre kaklet och klinkret från 2004 då badrummen renoverades av föreningen)

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 1962
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övrigt om byggnaden Ytterdörren är en säkerhetsdörr med nyligen helt utbytt säkerhetsmekanism.
Inglasning och utbyggnad av balkong 2022-2023.
2021: Byte av låscylindrar.
2020: Omfattande förbättringar av utemiljön.
2017-2018: Genomgripande förbättringar av utomhusbelysningen. Alla armaturer på stolpar och fasad har bytts ut mot nya energisnåla LED-armaturer (fler belysningsstolpar och ytterligare fasadbelysning, belysning på garagelängorna, några av föreningens vackra träd har blivit punktbelysta, belysning av lekparken, belysningspollare vid altaner). Den höga skorstenen på hus 4 har inklätts med plåt för att förhindra erosion och skador på tegel. Omdräneringen runt hus 4 är klar. Brandbesiktning utfördes 2018-02-01.
2016-2017: Byte av samtliga fönster och balkongdörrar.
Övriga byggnader Förråd tillhörande lägenheten på bottenplan.
Tvättstuga finns i hus 2 & 3 och bokas med bokningstavla i respektive hus. Det finns flera tvättmaskiner i hus 2, där tre hushåll kan tvätta samtidigt.
Lokal får bokas gratis och är belägen på Skogsbrynet 3. Där finns bastu, relax, kök och konferensrum/samlingsrum.
Bredband Tele 2. Ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-29
Primärenergital 102

Ekonomi

Lägenhetsnummer 108
Pris 2 395 000 kr
Avgift 4041 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, internet. Hushållsel tillkommer och debiteras via föreningen.
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 200 kr

Kostnaden för hushållselen debiteras månadsvis via föreningen. Denna kostnad är scablonberäknad (4.200:- år)

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,57325%
Andel av årsavgift 0,57325%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 268 807 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning uträknad efter årsredovisning 2023

Förening

Föreningsnamn Brf Skogsbrynet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1808
Gatuadress Skogsbrynet
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Skogsbrynet är en äkta bostadsrättsförening, som uppfördes 1961/1962. Föreningen förfogar över 160 lägenheter och 2 lokaler belägna på fastigheten Stenkrossen 2 med adress Skogsbrynet 1-6, Umeå. Administrativ och teknisk förvaltning utförs av Riksbyggen. Avtal finns med Kone för regelbunden service av hissar. Ingen planerad höjning av månadsavgiften för 2024 i dagsläget, enligt ordförande 2024-04-05.

HUSENS SKICK
2022-2023: Färdigställande av utbyggda och inglasade balkonger.
Byte av motorvärmarcentraler med möjliget att ladda elbilar.
Pulversprinkler i miljörum.
2021-2022: Installation av dörr till miljöhuset med kodlås och dörröppnare. Byte av låscylindrar.
2020: Omfattande förbättringar av utemiljön.
2017-2018: Genomgripande förbättringar av utomhusbelysningen. Alla armaturer på stolpar och fasad har bytts ut mot nya energisnåla LED-armaturer (fler belysningsstolpar och ytterligare fasadbelysning, belysning på garagelängorna, några av föreningens vackra träd har blivit punktbelysta, belysning av lekparken, belysningspollare vid altaner).
Den höga skorstenen på hus 4 har inklätts med plåt för att förhindra erosion och skador på tegel. Omdräneringen runt hus 4 är klar. Brandbesiktning utfördes 2018-02-01.
2016-2017: Byte av samtliga fönster och balkongdörrar. Ombyggnad av kylrum till uthyrningsbara varmförråd. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-05-22 och 2017-06-16. Brandbesiktning utfördes 2016-11-11. Besiktning av lekparken utfördes 2017-05-12.
Besiktning takfläktar 2017-06-14. Avtal med Securitas om störningsjour. Avgiftsbelagd gästparkering på vardagar mellan kl 07-17.
2015-2016: Underhåll i trapphus, målning, polering av golv samt byte av takarmaturer till rörelsestyrda LED-armaturer.
2014-2015: Tillskapande av fler mv-platser, byte av låsmekanismer på hissar.
2013-2014: Ny dränering hus 2, 4 och 6 samt tvättning av fasader.

KOMMANDE RENOVERINGAR/PROJEKT:
Styrelsen har förutom löpande förvaltning av fastigheterna under verksamhetsåret avslutat vissa åtgärder samt planerat åtgärder för kommande verksamhetsår:
• Fortsatta åtgärder för förbättrad utemiljö.
• Rengöring av plåtfasader

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor och grönska i form av växter och träd. Gallring av träd och växtlighet runt lekparken har genomförts under 2017-2018.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Tele 2, ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele 2 (100 / 100 MB), ingår i månadsavgiften. Vill man öka hastigheten, så får man själv betala en extra kostnad till Tele 2.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i hus 2 & 3 och bokas med bokningstavla i respektive hus. Det finns flera tvättmaskiner i hus 2, där tre hushåll kan tvätta samtidigt.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Lokal får bokas gratis och är belägen på Skogsbrynet 3. Där finns bastu, relax, kök och konferensrum/samlingsrum. Övernattningsrum för gäster finns inte.

PARKERING
Det finns 47 st garage 450 kr/månad, inget garage är ledigt och 31 st i kö.
42 carportar 300 kr/månad, inget är ledigt och 53 st i kö.
56 mv-platser 200 kr/månad, inget är ledigt och 13 st i kö. Info från Riksbyggen 2024-04-05.
Alla bilplatser har laddmöjligheter för elbil samt motorvärmare. Hyresgäst betalar för den el som förbrukas på hyrd plats.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. Det är också Riksbyggen som kan svara för om det för närvarande finns någon kö på dessa parkeringsplatser. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.
Tolv gästparkeringar finns, som är gratis kvällar och helger.

ÖVRIGT
Individuell mätning av hushållsström, förbrukningen betalas månadsvis på månadsfakturan. Ett förråd följer med varje lägenhet, önskas mer utrymme kan man hyra ett extra förråd (större 120 kr/månad och mindre 80 kr/månad).
Morgontidning i tidningsfacket vid ytterdörr, övrig post i postfack vid entré.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina Försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.skogsbrynet.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-04-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Balkong med eftermiddags- och kvällssol med fin utsikt mot centrum.
Övrigt Tillträde kan ske 1:a juni 2024. Ingen kommande höjning av månadsavgiften för 2024.
Parkering P-plats med motorvärmare 200:-/mån. Separat kö. Finns 8 platser lediga. (kontollerat 2023-10-19) Carport: 300:-/mån. Separat kö. Garage: 450:-/mån. Separat kö. 1 plats ledig (kontrollerat 2023-10-19).
Balkong Inglasad balkong ca 7 kvm i västerläge.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende