VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Berghem, Umeå

Skidspåret 3A

I hjärtat av Berghem presenteras nu denna smart planerade etta, optimalt för dig som blivande student! Den välplanerade lägenheten är genomgående ljus och charmig i sin stil och fördelar helkaklat badrum, kvadratsmart planerat kök och lättmöblerat allrum med plats för soffa, matplats och separat sovalkov. Mycket fina förvaringsmöjligheter. Här bor du med lyxigt promenadavstånd till Universitet, IKSU, härliga motionsspår och välsorterad mataffär.

Otroligt välskött förening med stark ekonomi, mycket låg belåningsgrad (1498 kr lån/m3) och inga stora lån som behöver bindas om. Här finns även flera fina faciliteter för de boende som bastu, övernattningsrum, samlingslokal och extra förråd finns till uthyrning. Som medlem i föreningen garanteras du även motorvärmarstolpe. Den låga månadsavgiften inkluderar allt och tillträde kan ske snabbt. Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 30 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2103 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1955
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimalt belägen etta på populära Berghem!

Digitalt visitkort
Digitalt visitkort

Planritning

Planritning
Planritning
Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skidspåret 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 30 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3, Insynsskyddad läge, en halvtrappa upp!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Lägenhetens hall erbjuder dig mycket god möjlighet till avhängning och förvaring av ytterkläder samt vidare klädförvaring i stora garderober. Väggarna är lekfullt målade och på golvet ligger ljust laminat.

ALLRUM
Rymligt och lättmöblerat allrum med utrymme för allt du behöver: Matbord, soffa, tv-möbel, skrivbord och separat sovalkov. Målade väggar och samma stilsäkra laminat ramar fint in ytskikten.

KÖK
Praktiskt och yteffektivt planerat kök med färgglada skåpluckor, svart kakel och arbetsbänk i ek. spotlights ger perfekt belysning till matbestyren. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, spis med häll och ugn samt fläkt.

DUSCHRUM
Helkaklat badrum i stilrent och modernt utförande. Duschrummets inredning består av wc, spegelskåp med belysning, kommod och dusch. Uttag finns förberett för installation av tvättmaskin om så önskas

BRA ATT VETA
Föreningen har inte ombesörjt att göra någon ny energideklaration. Den äldre versionen finns annonserad.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 30 kvm
Byggnadsår 1955
Ventilation Frånluft

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 2103 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel (mot avräkning)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 2 897 kr
Andel i förening 0,5936%
Andel av årsavgift 0,5936%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 75 731 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på uppgifter från årsredovisning 2022.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Kontrollen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-0990
Gatuadress Rågången 4
Postnummer 90337
Ort UMEÅ
Äkta/oäkta förening Oäkta
Kontaktperson Jari Prosi
Allmänt om föreningen Brf HSB Kontrollen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter belägna på Skidspåret 3 A-B, Rågången 2 A-D, 4 A-E. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 7 st lokaler (hyresrätter). Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB Umeå och tekniskt av Firma Ulf Johansson. Trappstädning och inre renhållning har utförts av Samhall AB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften har höjts med 4% f o m 1/1 2024.

HUSENS SKICK
2023 - Byte av garageportar.
2022 - Fastighetsbesiktning 2022 konstaterades; Garageportarna ska bytas ut. Fasaden ska tvättas. Inspektering /rengöring av tak och hängrännor.
2020 - Bygge av carport.
2018 - Inplåtning av skorstenar samt rep av plåtskador. Spolat /slamsugit samtliga brunnar.
2017 - Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-01.
2016 - Byte av lägenhetsdörrar, målning av trapphusen samt byte av trapphusarmatur till energisnåla LED-lampor. Ett antal dörrar i källaren har också bytts ut (bl.a. till tvättstugor och torkrum). Tvättstugan på Rågången 2 har fått en ny tvättmaskin och på Rågången 4 har en ny torktumlare installerats. Varmvattensystemet till fastigheten på Skidspåret har justerats så att varmvattnet nu kommer betydligt snabbare i tappkranarna, som på sikt bör ge energibesparingar.
2015 - Renovering av innergård i form av ny grill, nya bärbuskar/fruktträd, ny flaggstång/julgran. Fasaden på Rågången 2 och 4 har rengjorts/tvättats. Förrådet vid Berghems Blommor och miljöhuset på Rågången 2 har målats.
Balkonger: Renoverade och utbyggda för några år sedan.
2011 Dränering genomförd.
2005 El utbytt.
1999 Vatten- och avloppsstammar byttes.
1998 Tak renoverat.
1980-talet Fasad renoverad.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar. Den största gården, med sol i princip hela dagen, har grill- och lekplats samt flera sittgrupper. Gratis odlingslotter, vicevärden sköter kön till dessa.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet (Small) ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se. Bredband samt IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget 100/100 MB, ingår i avgiften.

PARKERING
- 76 st parkeringsplatser med motorvärmare, 140 kr/månad.
- 8 st varmgarage, 400-650 kr/månad, pris beroende på storlek.
- 14 st carportplatser, 295 kr / månad.
Laddboxar kommer att installeras. Alla som köper i Brf Kontrollen är garanterade en parkeringsplats med motorvärmare, till varmgarage och carport är det separat kö (vicevärd 2023-10-27).

ÖVRIGT
Två tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med fräscha maskiner. I dem finns två tvättmaskiner, torktumlare och anslutande torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. I källaren finns också två st hobbyrum (Rågången 2 och 4), bastu (600 kr/år) och övernattningsrum med kokvrå och 4 sovplatser (200 kr/dygn).
HSB Brf Kontrollen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå Ek förening. Avräkning hushålls-el sker 1 gång/år vid årsskifte (återbetalning ifall man betalat för mycket alt. inbetalning ifall man betalat för lite). Nya radonmätningar är gjorda och mätvärden ligger under 200 Bq. Avsättning till inre fond sker. Trevlig stämning i föreningen som årligen har städdag och julbord m.m. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-10-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende