VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 34

Välkommen till ditt nya hem – en elegant och nyproducerad trea på 69 kvm, belägen i det eftertraktade och naturrika Mariehöjd. Denna bostad utstrålar en perfekt kombination av modern bekvämlighet och naturnära levnad, med sin generösa balkong i söderläge om 11,5 kvm som snart blir ditt nya favoritrum tack vare kommande inglasning.

Stegen in i bostaden leder dig genom en luftig hall som öppnar upp till lägenhetens centrum där kök och vardagsrum förenas i en öppen och välkomnande layout. Köket är fullt utrustat för att stilla hunger hos både familj och vänner, med induktionshäll, omfattande kyl- och fryskapacitet, rikligt med förvaring och en helintegrerad diskmaskin, allt presenterat i en elegant design. Vardagsrummet och matplatsen badar i naturligt ljus tack vare de stora fönstren och erbjuder omedelbar tillgång till den charmiga balkongen, en idealisk plats för avslappning och sociala tillställningar.

Två välplanerade sovrum ger gott om utrymme för både vila och förvaring, medan det smakfulla badrummet erbjuder både tvättmöjligheter och en elegant dusch. Hela lägenheten genomsyras av högkvalitativa materialval, från det vitlaserade parkettgolvet till de kaklade badrumsväggarna.

Mariehöjd är en levande del av Umeå med närhet till både stadsliv och naturupplevelser. Härifrån har du gångavstånd till Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och det vackra Nydalasjön, samt bekväm tillgång till butiker och service i Mariehems centrum.

Ta chansen att bli den första att bebo denna unika och nyproducerade lägenhet – en perfekt blandning av stil, funktion och läge. Välkommen hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 69 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4934 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 0 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2021-2023
Pris 2 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Skärvstensgatan 34 lgh 27 3rok Robin-
Skärvstensgatan 34 lgh 27 3rok Robin-
export
export
tryck
tryck

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 34

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 69 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0 av 5, Fint och praktiskt markplansläge!

Välkommen till denna nyproducerad trea på bottenvåningen, Med generösa fönsterpartier upplevs lägenheten väldigt ljus och inbjudande. Denna moderna bostad är färdigställd med material av högsta kvalitet och stilren design. Dessutom erbjuds en unik möjlighet för köparen att bli den allra första att bebo denna lägenhet sedan huset färdigställdes för inflyttning i oktober 2023. Tillträde är möjligt omgående och inkluderar en kostnadsfri inglasning av balkongen, vilket ytterligare förhöjer boendekvaliteten.

Interiören välkomnar dig med en luftig hall med gott om förvaringslösningar, ett elegant kaklat badrum med både tvättmöjligheter och dusch, samt två sovrum med gott om plats för klädförvaring. Bostaden präglas av en halvöppen layout mellan kök, matplats och vardagsrum, skapande en sammanhängande och social miljö.

Den sydvända balkongen omvandlas till ett charmerande extra rum tack vare den kommande inglasningen, komplett med utrymme för möblering som tål väder och vind samt dekorativa detaljer som grönska, lyktor, plädar och kuddar. För boende i föreningen finns även tillgång till att hyra gästrum i angränsande förening, Mariehöjd 6, samt ett förråd beläget i byggnadens översta plan som nås med hiss.

Mariehöjd är en växande stadsdel, inbäddad i tallskogen och ligger strategiskt placerad mellan universitetet, Nydalasjön och Mariehem, cirka fyra kilometer nordost om Umeå centrum. Bostaden ligger i bekvämt gångavstånd till Norrlands universitetssjukhus, universitetet och ett flertal arbetsplatser. Nära till Nydalasjöns friluftsområde, en stor ICA-butik och Mariehems centrum där du finner bussförbindelser, apotek och andra bekvämligheter.

HALL
En inbjudande entré med rikligt med utrymme för avhängning av ytterkläder samt förvaring och städutrustning i skjutdörrsgarderober. Entrén har praktiskt klinkergolv som övergår i ett ljust ekparkettgolv, vilket enhetligt fortsätter genom hela lägenheten. Väggarna är målade i en behaglig beige nyans.

BADRUM
Detta badrum är både funktionellt och elegant med kaklade väggar, elgolvvärme och takspotlights. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk, väggskåp, kommod, spegelskåp, wc och en dusch avgränsad med glasdörrar.

KÖK/VARDAGSRUM/MATPLATS
Ett öppet och välkomnande utrymme badat i ljus från de stora fönsterpartierna. Köket är utrustat med sandfärgade skåpluckor, rostfria handtag och vitt kakel över arbetsytorna. Den moderna utrustningen inkluderar inbyggd mikro och ugn, diskho, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys. Spotlights i taket och väggarna målade i en mild beige ton skapar en varm atmosfär. Den öppna planlösningen inbjuder till sociala tillställningar med gott om plats för både matbord och en loungegrupp. Balkongen i söderläge är lättillgänglig från vardagsrummet.

SOVRUM 1
Ett rymligt sovrum som enkelt rymmer en dubbelsäng och erbjuder förvaring i skjutdörrsgarderober. Rummet är målat i en lugnande linnebeige färg.

SOVRUM 2
Idealiskt som barnrum, arbetsrum eller gästrum, detta sovrum har två garderober och väggar målade i en varm sand

ÖVRIGT
Förråd högst upp i huset.
Balkong och förråd upplåts med bostadsrätt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69 kvm
Byggnadsår 2021-2023
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd högst upp i huset

Ekonomi

Lägenhetsnummer 27
Pris 2 395 000 kr
Avgift 4934 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, kallvatten. Individuell elmätning och varmvattenmätning Obligatorisk tillägg: 214 kr/mån för Bredband, Kabel-TV och IP-Telefoni
Driftkostnad 4 752 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 656 kr
  • Hushållsström: 3 096 kr

Förväntad elkostnad (258 kr/månad) och varmvattenkostnad (138 kr/månad) beräknad efter schablon för lägenheten.

Andel i förening 2,688012%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 887 495 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på uppgifter från den ekonomiska planen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mariehöjd 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-2739
Gatuadress Skärvstensgatan
Epostadress Fredrik.Svanberg@hsb.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 7 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening. Nybyggnad av 47 bostadsrättslägenheter i 7 plan som påbörjats april 2021 på fastigheten Skärvstenen 8 i Umeå. Ekonomisk förvaltare är HSB Norr.

MÅNADSAVGIFTEN
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Tillkommer gör kostnaden för hushållsel samt varmvatten. I varje lägenhet finns en undermätare och respektive bostadsrättshavare debiteras av bostadsrättsföreningen för sin förbrukning. Ingen höjning av månadsavgiften för 2024, enligt styrelsen 2024-04-16.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Avtal med Telenor. I avtalet ingår ett basutbud för TV, bredband med internethastighet på 500/500.
Bostadsrättshavare i Brf Mariehöjd 7 blir debiterad motsvarande 209 kr/månad.

PARKERING
Hyra för bilplats med motorvärmare i kallgarage är 700 kr/plats och månad.
I dagsläget har vi en ledig MV-plats, enligt styrelsen 2024-04-16.
Det finns totalt 21 bilplatser för lägenhetsnummer 1-47 i brf Mariehöjd 7.
Av de 21 bilplatser som finns har några fått laddbox installerad, 4-5 platser. Separat kö till parkeringsplatserna, i dagsläget finns ingen laddplats ledig, enligt styrelsen 2024-04-16.
Elförbrukning avläses för laddplats och aviseras på hyresavin.
Under väntan på en parkeringsplats med långtidskontrakt, finns möjlighet att hyra en parkeringsplats med korttidskontrakt (1 mån uppsägning). Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag, med effekt ca 1300 W(6 Amp). För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras.

ÖVRIGT
Som boende i brf Mariehöjd 7 kan man nyttja övernattningsrummet/styrelserummet i grannföreningen Mariehöjd 6. Kostar 200 kr/dygn, en fin fördel om man exempelvis har långväga övernattande gäster.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 47

Övrigt

Balkong Balkong i solfylld söderläge!

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende